Massiv befolkningsvekst i Afrika betyr at Europa nå går inn i en tidsperiode «uten sidestykke i moderne historie«, sa den franske presidenten og EU-propagandisten Emmanuel Macron under et tre timer langt intervju på fransk TV søndag kveld.

Les mer: FN-rådgiver 2012: EU må åpne grensene – FN-rådgiver 2015: Innvandring vil avvikle velferdsstaten

Våre to kontinenter er bundet av en felles skjebne, fortsatte Macron.

Migrasjonen vi står overfor vil bli historisk og som følge av «stor fattigdom«, «klimaforandringer» og «geopolitiske konflikter«, så vil Europa oppleve at afrikanere flommer inn på kontinentet «i mange, mange år fremover».

Macron har tidligere blant annet truet EU-staten Polen med sanksjoner om de ikke åpner grensene sine for afrikanske migranter.

«NYE EUROPA»: Ifølge den franske presidenten Emmanuel Macron, så kan Europa forvente seg opptil 200 millioner afrikanske migranter i løpet av de neste 30 årene.

Les mer: Dalai Lama kritiserer masseinnvandringen: «Tyskland kan ikke bli et arabisk land»

Macron forsvarte uttalelsen sin ved å peke på den «enorme befolkningsøkningen» som nå foregår i den tredje verden, og som har blitt svært godt beskrevet av den fransk-amerikanske journalisten og professoren, Stephen Smith, i en nylig utgitt bok.

Afrikanere vender seg hovedsaklig mot Europa som følge av at Europa ikke er en øy, på grunn av vår beliggenhet og fordi Europa har en felles skjebne med Afrika, uttalte den svært EU-vennlige franske presidenten.

Les mer: Paven: «Europa er utsatt for en arabisk invasjon – og det er bra»

Stephen Smith, som Macron refererte til under sitt intervju på TV-stasjonen BFMTV, estimerte at antallet afrikanere som ville være bosatt i Europa vil øke fra ni millioner til nærmere 200 millioner i løpet av de neste 30 årene.

DYSTER BOK: «Rush to Europe» av professor Stephen Smith.

I boken «Rush to Europe«, så forteller professor Smith at den massive, historiske befolkningsforflytningen fremdeles ikke har startet ordentlig, noe han forklarer vil få fotfeste som følge av Vestens u-hjelp og bistandsoverføringer, som finansierer de kommende migrantenes reise ut av Afrika.

Les mer: FN-sjef: «Europa må åpne sine grenser for alle»

Professoren ser for seg to ulike scenarioer for hvordan det hele vil utspille seg.

Scenario nummer en  – det mest optimistiske av de to, er teorien om «Eurafrica«, der den massive migrasjonen skaper et «velkomment, multikulturelt Europa«, som vil omfavne å være «et raseblandet land med innvandring og hvor folk formerer seg på kryss av sin etniske bakgrunn«.

Dette scenarioet vil også bety slutten på velferdsstatene i Europa, da det er inkompatibelt å ha enorm masseinnvandring og generøse sosiale program.

Les mer: Ber Europa ta opp lån på tusenvis av milliarder for å finansiere asylstrømmen

Scenario nummer to, kalt «Festning Europa«, er en som involverer «en kamp som generelt anses å være uvinnelig, eller også skamfull«, men som Smith påpeker har sine «grunner og muligheter til å lykkes«, og viser til hvordan EUs avtaler med Libya og Tyrkia har stoppet den verste flommen av migranter.

Intervjuet eller omtalene av Macrons uttalelser kom aldri så langt i å spørre hvordan et kontinent som er like stort som USA, Europa og Kina tilsammen, med 50 nasjoner, samt har 1.2 milliarder innbyggere og sitter på verdens klart mest jord- og ressursrike områder, ikke klarer å bygge opp verken fungerende nasjoner eller demokratier.

Kort video

Se en ti-minutters video med professor Smith her hvor han forklarer litt rundt teorien om «Rush to Europe» eller «Scramble for Europe» som han kaller det i denne forelesningen.

Relatert: