Drepte hvite tenåringer – fordømmer rasisme mot svarte

USA/RASISME

Tilhørerne i en rettsak i Detroit trodde knapt det de hørte da en av de tiltalte skulle uttale seg for retten. Fredrick Young sto tiltalt for å ha ranet, torturert og drept to hvite tenåringsgutter. Etter først å ha hørt de tårevåte historiene til familiene til de drepte guttene, reiste den tiltalte seg og sa at han beklaget overfor familiene til Michael Brown og to andre svarte menn som var blitt skutt av politiet. Han avsluttet med å si: «Svarte liv er viktige». Han viste derimot ingen anger overfor familiene til de drepte tenåringsguttene.

De to tenåringsguttene Jourdan Bobbish (17) og Jacob Kudla (18), ble meldt savnet sommeren 2012.

D
TORTUERT OG HENRETTET: Jourdan Bobbish (17) og Jakob Kudla (18), skal ha blitt tvunget i bagasjen på mordernes bil og kjørt rundt i en time. Deretter skal de ha blitt tatt ut og tvunget til å knele på bakken. Deretter ble de henrettet med skudd i bakhodet. (Foto: Skjermbilde).

Kort tid etter ble de funnet på et jorde på østsiden av Detroit. Begge var blitt ranet, torturert og henrettet med skudd i bakhodet.

Felando Hunter og Fredrick Young sto begge tiltalt for å ha drept de to tenåringsguttene på bestialsk vis.

Ingen anger

Familiene til de drepte guttene fikk holde innlegg for retten før dommen mot de tiltalte skulle avsies.

D
MORDERE: Felando Hunter og Fredrick Young viste ingen anger i retten. (Foto: Skjermbilde Fox News).

Etter innleggene fikk også Fredrick Young muligheten til å uttale seg.

Han viste derimot ingen anger for hva han hadde gjort.

– Jeg vil gjerne beklage overfor familiene til Aiyanna Jones, Michael Brown og Eric Garner. Og jeg vil gjerne beklage overfor dem for at de ikke har fått rettferdighet etter at deres kjære ble myrdet med kaldt blod – og i respekt for de fredelige demonstrasjonene. Jeg vil gjerne si ‘hendene opp og ikke skyt’. Svarte liv har verdi – Det var det jeg hadde å si herr dommer.

D
INGEN ANGER: Fredrick Young synes synd på de sorte menneskene som blir drept, men viser ingen anger ovenfor de to unge guttene han drepte med skudd i bakhodet. (Foto: Skjermbilde Fox News).
FERGUSON. "Hendene opp og ikke skyt", har vært et av slagordene demonstrantene har brukt etter at Michael Brown ble skutt av en politimann i byen Ferguson.
FERGUSON. «Hendene opp og ikke skyt», har vært et av slagordene demonstrantene har brukt etter at Michael Brown ble skutt av en politimann i byen Ferguson.

Young viste derimot ingen anger overfor familiene til ofrene og han hadde en svært nonchalant holdning overfor retten.

Fredrick Young og Felando Hunter ble begge dømt til livstid i fengsel.

Relatert:

– VG og NTB lyver om politidrapet på Michael Brown

– Michael Brown slo og mishandlet politimannen som skjøt ham

– Bildene og videoene norske medier ikke ønsker å vise

– Afroamerikaner drepte to politimenn i New York

– Nyheten norske medier glemte – halshugging i USA

– Youtube fjernet video lagt ut av politiet