DRAPSBYEN MALMØ: 16-åring skutt ihjel på bussholdeplass – Antirasistisk Senter trivialiserer drapet

Det var klokken 18.50 på torsdag kveld at politiet fikk en alarm om en skyteepisode ved en bussholdeplass i nærheten av Rosengård sentrum.

På plassen fant man en alvorlig skadet ungdom. Gutten skal ha blitt skutt i hodet. Han ble umiddelbart kjørt til sykehus med ambulanse, men skal ha dødd kort tid etter ankomst.

Les også: Krig i Malmø – fire skuddepisoder på en dag – mann skutt med 22 skudd – barnefamilie beskutt – bussjåfør beskutt på jobb

SKUTT I HODET: En 16 år gammel gutt ble henrettet på åpen gate i den beryktede bydelen Rosengård i Malmø i går.

Politiet skal innledningsvis ha hatt problemer med å identifisere gutten, men under kvelden kunne man informere om at den drepte var født i 2000.

To personer skal ha blitt innhentet til avhør, men de har foreløpig kun status som vitner.

Verken politiet eller riksmedia gikk på torsdag kveld ut med noen nærmere informasjon om den avdødes identitet eller mulige motiv for drap.

Man opplyste blant annet ikke om guttens nasjonalitet/etnisitet, eller om han var bosatt i området der drapet fant sted, eller om han var kjent av politiet fra før.

VIDEO: Kaos i Malmø – nyttårsfeiring ser ut som krigssone

På sosiale medier florerte det under torsdagskvelden informasjon om den avdøde ungdommens identitet. Endel personer oppga et påstått navn – og hvis det viser seg å stemme – så indikerer det at den drepte ungdommen hadde en ikke-vestlig, sannsynlig asylrelatert innvandrerbakgrunn.

Det ble også påstått at den avdøde på en eller måte var involvert i gjengkriminalitet og at det dermed fantes et trusselbilde mot ham.

Disse opplysningene hadde under torsdag kveld ikke kunne bekreftes av offisielle kilder og behøver ikke nødvendigvis være korrekte.

Les også: Det nye Sverige – 6-åringer redde for å gå ut på lekeplassen av frykte for å bli skutt

Torsdagskveldens dødsskyting var årets syvende anmeldte skuddepisode i Malmø og det andre som kostet et menneske livet. På bare 12 dager har altså syv skuddepisoder blitt rapportert i Malmø.

To mennesker har dødd i disse skuddepisodene, en har blitt alvorlig skadet og ytterligere en har fått lettere skader.

Seks av de syv skuddepisodene har blitt utført på åpen gate.

Les også: Aktor i Sverige fortviler: «Gjengene driter i oss og våre verdier»

Antirasistisk Senters twitring gir vond bismak

Antirasistisk Senter har forsøkt å latterliggjøre og trivialisere volden og drapene i Malmø på sosiale medier de siste dagene.

Shoaib Sultan som jobber i Antirasistisk Senter og også er politiker for Miljøpartiet De Grønne, postet denne uken flere bilder på Twitter fra Malmø. Under hashtaggen #Svensketilstander forsøkte man å vise at Malmø var en trygg og rolig by.

Det skulle imidlertid vise seg å være et særdeles dårlig tidspunkt, da en 16-åring ble skutt og drept på bussholdeplassen i nettopp Malmø den samme uken som Antirasistisk Senter og Shoaib Sultan postet sine bilder på Twitter.

Les også: 15 mord, 44 mordforsøk, 58 grove mishandlinger, 62 mishandlinger og 16 mordbranner – EN måned i Sverige

ADVARTE: Frieord sin Twitter-ansvarlig tok det hele med god spøk, men advarte Shoaib Sultan og Antirasistisk Senter om at man ikke bør spøke eller trivialisere for mye med vold og drap, spesielt ikke hvis det gjelder barn og unge. Bare en dag etter at ARS og Sultan hadde twitret ferdig om hvor ufarlig Malmø var, så ble en 16 år gammel gutt skutt og drept på en bussholdeplass i den samme byen. (Foto: Twitter).
DØD, SKADET ELLER USKADD: Den svenske avisen Sydsvenskan har laget et interaktivt kart over skyteepisodene i Malmø de siste årene. (Lenken finnes rett under her i artikkelen).

Og for å påpeke Shoaib Sultan og Antirasistisk Senters påstand om at dekningen av voldene og drapene i Sverige er «rasitiske», så la vi ved disse lenkene fra riksmediene til Antirasistisk Senter og Shoaib Sultan på Twitter og spurte om disse var «rasister» . Det fikk vi ikke svar på.

Relatert: