Donald Trump fordømmer antisemittisme i USA

DONALD TRUMP. Venstremedia kommer med stadig nye beskyldninger mot USAs president. De fleste blir derimot raskt tilbakevist.

Donald Trump har fått mange stempler på seg, og flere av hans nærmeste medarbeidere er blitt stemplet både av norske og internasjonale medier som personer med antisemittiske holdninger.

Nå får den amerikanske presidenten ros fra den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu. Under den ukentlige pressebrifingen mandag gjentok Trumps pressesekretær administrasjonens fordømmelse av den siste bølgen av antisemittiske hendelser over hele USA, der flere jødiske graver har blitt skjendet.

USAs president Donald Trump «fortsetter å være dypt skuffet og bekymret over rapporter om ytterligere hærverk på jødiske kirkegårder,» sa pressesekretær Sean Spicer til reporterne. «Den feige ødeleggelsen i Philadelphia denne helgen kommer på toppen av lignende hendelser fra Missouri og trusler mot jødiske samfunnssentre rundt om i landet,» sa Spicer ifølge Israel Hayom. «Presidenten fortsetter å fordømme disse og eventuelle andre former for antisemittiske og hatefulle handlinger i sterke ordelag.»

Også forrige uke fordømte Trump den voksende antisemittismen i USA. Det skjedde da presidenten forrige tirsdag besøkte National Museum of African-American History and Culture. Da fikk han ros av den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu, som nylig var på besøk i Det Hvite Hus. Ifølge World Israel News uttrykte statsminister Benjamin Netanyahu takknemlighet for president Donald Trumps fordømmelse av anti-semittisme. «Det er veldig viktig at president Trump tok et klart standpunkt mot antisemittisme,» sa Netanyahu, da han onsdag forrige uke snakket i en synagoge i Sydney til det jødiske samfunnet. «Vi har en kamp mot de som søker å demonisere våre folk og gjenoppblusse antisemittismen som vi ser i mange deler av verden,» sa Netanyahu. «Det er noe som vi må kjempe sammen imot.»

Venstresiden

Selv om Trump allerede hadde fordømt hendelsene var Hillary Clinton raskt ute på Twitter og forlangte at Trump skulle ta avstand fra antisemittisme.

Venstresidens forsøk på å dytte den økende antisemittismen over på Trump ble derimot tilbakevist av en jødisk kommentator som var invitert av Fox News.

Tidligere ordfører i den israelske byen Shiloh, som ligger på Vestbredden, David Rubin, blir intervjuet og spurt om den voksende antisemittismen skyldes at Trump-administrasjonen stimulerer til hat. Han gir reporteren svar på tiltale. Antisemittismen kommer i dag fra muslimske miljøer og venstresiden, slår han fast. Se intervjuet her: