Doktor og bedriftseier: Sverige er i ferd med å ødelegges

MENING MED TYNGDE: Lars Bern har årelang erfaring fra Svensk næringsliv og utdanning. Nå går han kraftig til angrep på det han mener er en feig offentlig innvandringsdebatt og rasering av Sverige som nasjon.
KLAR TALE

72-årige Lars Bern har en gedigen bakgrunn som blant annet doktor i teknologi, bedriftseier, forfatter, ordfører for det kongelige vitenskapsakademiets miljøkomité m.m. I et blogginnlegg fra forrige helg med tittelen "integrasjonskatastrofen" forteller han om et møte som samlet noen av landets mest kjente opinionsbyggere og politiske skribenter, som samtlige er urolige over at Sverige som samfunn holder på å gå i stykker.

Bern
Lars Bern: «Det svenske demokratiet er i fare»

Lars Bern har med vilje unnlatt å ta opp innvandringsspørsmålet på sin blogg da han mener at den behandles bedre på andre steder. Etter møtet innså han allikevel at vi alle har et ansvar for å la debatten rundt innvandringspolitikken få et større rom enn den har i Sverige idag.

Det som bekymret møtesdeltakerne mest var utviklingen av Sveriges ekstreme innvandringspolitikk de seneste årene og den rå og primitive debatten som omfavner den.

Bern konstaterer at syv av riksdagens partier har kollektiv berøringsskrekk når det gjelder innvandringen, «som begynner å bli alvorlig skadelig for det svenske demokratiet», og at det eneste partiet som snakker om den er Sverigedemokraterna  –«som har blitt utsatt for en rå hat-kampanje fra de øvrige partiene og i de gamle etablerte mediene, til en slik grad at partilederen nå er sykmeldt».

– Jeg må spørre meg selv, hvordan politikere og journalister som klapper seg selv på skulderen for å være demokrater og humanister kan oppføre seg slik de gjør. Det hadde muligens vært forsvarlig om innvandringspolitikken hadde fungert. Men nå gjør den jo ikke det og behøver derfor å innta en fremhevet plass i den politiske debatten, sånn at velgerne får en sjanse å pårvirke den førte politikken.

ha
MEDIEHAT: Aftonbladets lederskribent Virtanen, samt SVT sin programleder Özz Nujen, var bare to av svært mange offentlige mediepersonligheter som gikk ut og hetset partileder Jimmie Åkesson som nå er sykmeldt etter det man antar er langvarig persontrakassering og mobbing fra mediene i Sverige.

I grunnen er det ikke størrelsen på innvandringen som er problemet, mener Bern og henviser til at en omfattende innvandring tidligere i historien har lagt grunnlaget for fremgangsrike nasjoner. Istedenfor peker han ut den feilslåtte integrasjonen som det store problemet.

– Jeg spør meg selv iblant om de innfødte svenskene i det hele tatt vil, til tross for det patetiske snakket om åpne hjerter. Våre politikere går heller ikke foran med åpne hjerter, de bosetter seg sterkt segregert og unngår regelmessig innvandrere som naboer.

D
INNVANDRINGSSTATISTIKK: Lars Bern mener at Sverigedemokraterna er det eneste partiet som tør å snakke om innvandringen i den offentlige debatten. Her er en valgplakat fra SD som viser den enorme innvandringen Sverige har hatt i forhold til sine naboland. (Foto: SD valgreklame)

Regjeringskoalisjonens tidligere integrasjonsminister Nyamko Sabuni mener hun var «meget dyktig» og hadde, med tanke på hennes bakgrunn, bedre forutsetninger for å forstå problematikken. Hun ble istedenfor en trussel mot den indre kretsen i Folkpartiet, mener Bern, og ble manøvrert ut for å bli erstatten av den «erketypiske politiske broileren Ullenhag».

– Han har mislyktes katastrofalt, noe det ikke lenger går an å skjule. Klumsete forsøk fra ham med å trikse med statistikk for å skjule sin mislykkethet forsterker det dårlige inntrykket av gutten. Antallet såkalte «utenforskapsområder» (les: ghettoer, red.anm.) i landet har vokst ukontrollert under hans og regjeringskoalisjonens tid ved makten, og vi er på vei å skape en stor og frustrert trygdeavhengig underklasse som vi ikke har sett i dette landet på snart hundre år.

Bern påpeker blant annet skolens kollaps der Sverige synker som en stein sammenlignet med andre land. Han våger også å peke ut årsaken til de kraftig forverrede skoleresultatene – en stor andel innvandrede barn og tidligere innvandreres barn som ikke klarer skolen. Noe som igjen fører til at skolearbeidet ødelegges for alle i de aktuelle skolene og i forlengelsen til utenforskapet i gjenger, subkulturer og organisert kriminalitet.

– Regjeringskoalisjonen hadde den dårlige smaken å utrope Sverige til en humanitær stormakt, til tross for integrasjonskatastrofen som snarere er et tegn på at landet er en inhumanitær lilleputtstat. Dette er pinlig hovmod som våre politikere legger for dagen, og rydder knapt bordet for en forstående holdning fra våre nordiske naboland og fra øvrige land i Europa, når våre problemer begynner å gå over grensene.

Bern mener at Sveriges nordiske naboland snart kommer til å bli skadelidende av Sveriges ekstreme innvandringspolitikk og mislykkelse, på samme måte som Romania og Bulgaria med sine sigøynere. Kriminelle gjenger fra de svenske såkalte utenforskapsområdene kommer til å invadere Finland, Norge og Danmark. At svenske politikere ikke innser at denne slags politikk i et åpent Norden får konsekvenser for nabovennskapet mener han er feigt og ubegavet, og at det bare er et tidsspørsmål før man begynner å stenge grensene i Europa for personer med svenske pass.

Hva som behøves å gjøres, ifølge Bern, er å «begrave det hovmodige skrytet om den humanitære stormakten og i ydmykhet sette oss ned med de øvrige nordiske landene og forme en felles innvandringspolitikk», som må skje innen den ekstreme politikken rekker å forgifte våre relasjoner til Finland, Norge og Danmark altfor mye. Regjeringen bør også ta en diskusjon med de land hvis innbyggere bedriver organiserte tyveriturneer og tiggeri i Sverige.

– Idag feiger den svenske politiske adelen ut av skrekk for de venstreekstremistiske journalistene som har invadert våre store aviser og statlige rikskringkastere. Der skulle den politikk jeg peker på umiddelbart brennmerkes som rasisme, noe det naturligvis ikke er. Å vike for rasistargumentet er direkte feigt. Vi kan føre en bra innvandringspolitikk sammen med våre naboland og vi kan begjære av andre EU-land at de tar hånd om sine medborgere uten at vi av den grunn skulle være rasister.

– Det begynner å bli tid å røyke ut den priviligerte politiske adelen fra deres rikmannsadresser og tvinge dem å ta sitt ansvar for den situasjonen de har skapt med sine påståtte åpne hjerter.

Relaterte artikler:

«Vi kommer ikke til å ha råd med så mye annet enn innvandring fremover»

Det semi-totalitære Sverige

Sverige i innvandringssjokk

Sverige – Nordens Texas

15.000 svenske pensjonister risikerer å sulte ihjel

Svensk jihadist ønsker å drepe alle ikke-troende svensker

Politimann forlatt av sine egne i Sverige

Schenker-sjåfør fikk tennene utslått av innvandrere i Sverige

2.500 asylsøkere får boliger i uken – svenske studenter må bo i telt

Her går antirasistene til angrep på politiet

Flyktninger har rett på sosialbidrag for å reise på ferie til hjemlandet

 • rebellen82

  Flott artikkel! Må deles!

 • Magnar A. Bakke

  Utruleg at ikkje fleire svenskar som Lars Bern vaknar – eller rettare sagt, vågar å vakne i dette terrorregimet! Dette er enno ein god artikkel frå frieord!

  Eg limer inn ein video frå You Tube der ein representant for det «nye herrefolket» i Sverige har lagt ut ein video der denne negeren har kledd seg ut som politimann og «kosar» seg med å trakkasere etniske svenskar, særleg kvinner på ein T-banestasjon. Heilt natuleg at du vert «steike forbanna» av det du ser.

  http://www.youtube.com/watch?v=vz7Iqg8q9ts

  • Hrodebert Hildebrand

   Så dette klippet på Nordfront for noen dager siden og jeg har sjelden kjent det koke mer på innsiden. Vedkommende heter Abdishakour Mohamed Ali og har bostedsadresse på Grønland i Oslo. Håper vedkommende prøver seg på meg eller en likemann neste gang, istedet for å angripe forsvarsløse, unge jenter.

  • Kari Olsen

   Det er et eneste stort mareritt, hele greia!

 • Hrodebert Hildebrand

  Jeg vil gå så langt som å si at Sverige allerde er ødelagt. Og skal jeg tro mine svenske venner, så er det kanskje allerede for sent å gjøre noe. Med opptil fire tusen(!) ikke-vestlige innvandrere hver uke, er jeg redd de har rett.

  • riddermann80

   Ingen ting kan gjøres for å forhindre denne utviklingen ser det ut som. Om det ikke blir en borgerkrig mellom oss på høyresiden, venstreekstremistene og innvandrerne så vet vel ikke jeg. Klokken tikker og det er vel ikke så lenge til at det vil skje noe. Og da vil det smelle! Bokstavelig talt!

   • Darmann

    Kan du forklare meg hvorfor du i noen kommentarfelt på frieord, som her, agerer/skriver som en innvandringsmotstander, og i andre kommentarfelt (som f.eks. den om en 12-åring som ble slått og banket i Sverige) agerer/skriver som en antirasist og FrP-hater?

    Litt merkelig og på grensen til mistenkelig.

    • AMG65

     Det lurte også jeg på!

    • riddermann80

     Livet er en gåte og løsningen står på baksiden av den mørke tilværelsen..

   • sussebassa

    Stoler ikke på deg og de meningene du her har.
    Har møtt deg på andre nettsteder hvor du ikke kan hate Frp og Frpère nok…og hater oss innvandrerskeptikere.
    Er du et Troll …..
    Kanskje vanskelig å huske hva man mener om man diskuterer på flere steder…:)

    • riddermann80

     Livet er ikke sånn som du tror det er. Skyggesider preger livets aspekter.

     • sussebassa

      Dette våset endrer ikke defacto…

  • Kari Olsen

   Det er vanvidd , ikke noe annet ord for det. Snart tar de kontrollen og svenskene har mistet landet sitt, som da vil bli som et land i Midtøsten: kaos og sharia.
   Norge og resten av Europa må ta sine forholdsregler og stenge grensene. Vi vil måtte innkalle militæret i flere land, det er sikkert.

   De ansvarlige kommer til å bli betegnet som landssvikere.

 • OnkelBlaa

  Her sies bare det vi innvandrermotstandere har skrevet i kommentarfeltene i årevis og blitt fordømt og utestengt for.

 • invernes

  Ja stakkars Sverige , men det uhyggelige er at vi følger hakk i hel, vi har mer enn nok av samme type landssviker politikere i Norge og, og velgerne går rundt i søvne.

  • Kari Olsen

   Jeg skjønner ikke hvorfor partier som Demokratene og Norsk Folkeparti ikke kommer på banen med valglister?!

 • invernes

  Med flere aktuelle nye saker hver dag , ville frieord få mer lesere, se til Avpixlat og lær av dem 🙂

  • sussebassa

   Greit nok det, men Vi må også bli flinkere å diskutere med hverandre her…:)

   • invernes

    Ja enig, og så spre det gode budskap 🙂

    • sussebassa

     Det gjorde jeg, og gjett om det gav utslag på tråden om den gutten som ble overfalt av innvandrere.
     Tok helt av..:)
     Ledelsen må være happy.
     Likte det jeg også, søkende over «hvor langt vi kan gå her»..virker veldig bra.

 • Alf-Dagfinn Antonsen

  Utviklingen i Sverige skiller seg ikke vesensforskjellig fra utviklingen i Norge. Forskjellen er vel ikke annen enn 5 år- hvilket betyr at også det norske samfunnet har passert grensen for hva som måtte være mulig å reversere. Det norske politikere kan gjøre, er å berge stumpene!

  Det er faktisk mulig å innføre MIDLERTIDIG statsborgerskap, slik at de som søker trygghet i Norge kan returneres når forholdene tilsier det. I det øyeblikk flyktninger ferierer i sine opprinnelsesland, sender sine døtre til hjemlandet for ekteskap, plasserer sine barn i hjemlandets skoler- da er øyeblikket for retur til hjemlandet komme!

  • Philip

   Jeg vil gå enda lenger, og avvikle asylinstitusjonen. Fordi den har i flere år blitt missbrukt av våre landsforrædere.
   Asyl var egentlig for elite-politikere som hadde kommet på kant med den regjerende makt, og som stod i fare for å havne i et langvarig fengselsopphold eller bli henrettet.

   • Kari Olsen

    Ja, den har ingenting med dagens folkevandringer å gjøre.
    Jødene var forfulgt og kunne ha rett på asyl, men i dag er det bare kristne i muslimske land som er det. Det har foregått et uthuling av denne institusjonen og nå må den avvikles, helt enig.
    I Tyskland har de folk fra land på Balkan som forlanger asyl fordi de er fattige!

  • Kari Olsen

   Du har rett. Dessuten: det er ikke nødvendig å gi dem noe statsborgerskap, opphold er nok. Og vi bør slutte å ta imot folk som ikke er forfulgt. Krig er ikke forfølgelse!

   Mht ferier i land de flyktet fra: at vi har latt oss utnytte sånn, det er nitrist. Selvsagt må de da returneres! Vi setter oss ikke i respekt ved å la oss utnytte!

  • Jostein B

   Norge har jo bare fem millioner innb. Vi hadde fire før dette sirkuset startet på syttitallet. Store migrasjonstall fra Sverige trenger bare å halveres for å oppnå like høy effekt her. For noen år siden var indeksen 0,12 motsvarende 0,14 i Sverige. Så vi ser at innvandringen har vært like høy. Kun 21% av de som kommer nå oppgir at de er syrere.
   http://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/6996925/3-18092015-BP-EN.pdf/b0377f79-f06d-4263-aa5b-cc9b4f6a838f

 • AMG65

  Det er for sent, Sverige er dessverre ødelagt. På -70 og -80 tallet var det stas å dra til Sverige. Nå styrer jeg unna for enver pris.

  • sussebassa

   Ødelagt av politikere som søker etter egen makt, penger og status, spesielt lokker EU parlamentet som betaler godt med mange frynsegoder.

 • sussebassa

  Det er tross alt 801 000 som har våknet i Sverige, de som valgte SD istedenfor å stemme på «de vanlige», hvorav flere var protest stemmer fordi alliansen, Reinfeldt bare tok inn flere innvandrere, uten å ha noen ordentlig plan videre.
  2014 2016 mellom 450 000 nye innvandrere.
  Hvor skal disse bo, skoler, dagis o.l….pengene var jo der.
  Svenskene står sist i alle køer, 2.rangs i eget land og velferden er temmelig nedslitt.
  Så overtok Løfven og sier han skal fortsette med dette.
  Det er så ille her at om du sier du stemte/sympatiserer med SD risikerer du å miste jobben, og blir truet på annen måte.
  Ærlig talt, et politisk parti demokratisk valgt, sitter i riksdagen med 45 representanter, blir forsøkt holdt utenfor det såkalte «gode selskap», blir mobbet i riksdagen av alle andre valgte i 2014 i et land som påstår seg har demokrati.
  Åkesson er nå selv sykemeldt etter all mobbingen..truet på livet.
  I des legges statsbudsjettet fram, og SD sier nå at om de ikke kan akseptere det/forhandle fram noe de synes er rett vil de fella regjeringen.
  «Sverige er blitt helt sprøtt».
  Til dere som vil vite mere finnes Friatider.se.
  .

  • invernes

   Dette er den norske søsteravisa Sussebassa 🙂 hva er egentlig problemet ang kommentarfeltet til Fria Tider ? hvorfor kan de ikke bruke disqus ? Avpixlat – Exponerat – Realisten bruker da disqus uten noen problemer ?

   • sussebassa

    Jeg vet dette er den norske søsteravisa…, ble tipset om den, men den er treg, liten diskusjon, som jeg liker/viktig.
    Friatider.se har vært lukket lenge, og hvorfor sies det ikke, det bare spekuleres..som er dumt, men en naturlig konsekvens når man ikke får informasjon.
    Bakgrunnen for alt elende begynt når disqus ble hekket av Aschbergs venner, og flere som diskuterte der ble hengt ut med bilde og adr. i Expressen og i..hans trolljegarna..mere info på Friatider.
    Det ble sagt at flere av de som ble off uthengt ville gå til rettsak, men så stopp i inform..og nå vet jeg ikke hvor langt dette er kommet..blitt en realitet.
    Ledelsen bestemte da å gå vekk ifra disques, og en ny kom, bare kortere diskusjoner, for så ble alt stopp.
    Så den egentlige årsaken vet jeg ikke, igjen spekulasjoner.
    Konsekvens at flere mistet jobben og ble hotat i deres hjem
    Jeg er av den typen som vil vite sanningen om hvorfor, fordi jeg tror det tjener

    • invernes

     Ja det er litt merkelig da Avpixlat og Exponerat har fritt ord i disqus uten noen problemer ? denne norske avisen vil nok bli mer aktiv til flere som vet om den, og sensuren i offentlige aviser blir bare strengere og strengere, så jeg ser en god fremtid for Frieord.no 🙂

     • sussebassa

      Ja enig, mye merkelig.
      Det ble samlet inn penger av debbatantene for å opprettholde Friatider, og tror summen kom opp i ca
      Skr 130 000.
      Så ca Skr 40 000 til en som ville gå til rettsak imot
      Expressen.
      Klart dette gir grobunn for spekulasjoner nå når Friatider er lukket, og ingen informasjon gies.
      Er med på å ønske Frieord.no all fremgang, som egentlig er en naturlig konsekvens/motstykke til all PK media.
      Derfor blir behovet for slike nettsider en nødvendighet for å kunne ytre seg fritt, men også for å samle oss ikke pkère.

 • Pingback: Ny rekordmåling for Sverigedemokraterna - hver femte svenske stemmer SD - Frieord()

 • Pingback: Politisk reklame revet ned i Sverige - et demokratisk problem - Frieord()

 • Pingback: Dansk storavis: Sverige kan få borgerkrig - Frieord()

 • Pingback: Sverige: Innvandrere kastet skarp granat mot politibil - Frieord()

 • Pingback: Svenskene er en minoritet om 10-15 år med dagens innvandring - Frieord()

 • Pingback: Politiet hemmeligstempler kriminalitet begått av asylsøkere i Sverige - Frieord()

 • Pingback: Ny skandale: Svensk storavis mørkla voldtekter under musikkfestival. Årsak? Gjerningsmennene var innvandrere - Frieord()

 • Pingback: Svensk politisjef: "Vi kan ikke garantere sikkerheten til det svenske folk" - Frieord()

 • Pingback: TV-team fra 60 Minutes angrepet og mishandlet i Rinkeby - Frieord()

 • Pingback: VIDEO: TV-Teamet fra Australia blir angrepet i Sverige - Frieord()

 • Pingback: Nobelprisvinner: «Muslimene oversvømmer, okkuperer og ødelegger Europa» - Frieord()

 • Pingback: Nobelprisvinner: Muslimene oversvømmer, okkuperer og ødelegger Europa – Minkonto()

 • Pingback: NRK truet og utsatt for steinkasting i innvandrertett område i Sverige - Frieord()

 • Pingback: Svensk politimann ber om hjelp - "Vi er på vei mot stupet" - Frieord()

 • Pingback: Sjokktall fra Sverige: 32.800 kroner i måneden i bidrag for en innvandrerfamilie - Frieord()

 • Pingback: Økonom: Innvandrerne er en tikkende bombe - Frieord()

 • Pingback: Politiets fellesforbund advarer mot "svenske tilstander" - Frieord()

 • Pingback: Aktor fortviler: "Innvandrergjengene driter i oss og våre verdier" - Frieord()

 • Pingback: Det nye Sverige: 6-åringer redde for å bli skutt hvis de går på lekeplassen - Frieord()

 • Pingback: Peter Springare: 22 av 24 mistenkte for drap eller drapsforsøk er innvandrere - Frieord()

 • Pingback: KAOS I SVERIGE: Opptøyer og plyndring i Rinkeby - politiet skjøt for å treffe - Frieord()