DET NYE SVERIGE: Elleve og tolv-åringer ranet 65-årig kvinne – slo henne med murstein

RANET: En 65-årig kvinne som var på butikken i den svenske byen Helsingborg opplevde at to barn forsøkte å rane henne. Barna brukte en murstein som de slo kvinnen med. (Foto: Illustrasjonsbilde).
UTENRIKS

Det var formiddag sist lørdag at en 65 år gammel kvinne kom ut av en dagligvarebutikk i Helsingborg. Der ventet to barn på 11 og 12 år som forsøkte å rane kvinnen. Barna brukte en murstein og slo kvinnen, men måtte rømme tomhendte fra plassen da en tilfeldig forbipasserende så hva som skjedde.

De to barna brukte en murstein som de slo kvinnen med under ransforsøket.

De to unge mennene løper fra plassen tomhendte etter å ha blitt avbrutt av en person som kommer 65-åringen til unnsetting. De blir fanget av politiet ikke langt fra plassen kort tid etterpå, skriver politiet på sin hjemmeside.

De to barna er elleve, respektivt tolv år gamle og nå har politiet koblet inn sosiale myndigheter for å håndtere saken. Den eldre kvinnen var ikke i behov av medisinsk hjelp etter ransforsøket, skriver 24 Helsingborg.

De er som ville dyr og oppfører seg som man kan tenke seg gatebarn i mindre rike verdensdeler, sier Helsingborgspolitiet.

De siste ukene har et stort antall personran forekommet i Helsingborg. Bak de fleste ranene står en ungdomsgjeng, bestående av barn i 12-års alderen. Politiet har ved flere tilfeller pågrepet barna, men forteller at man ikke kan gjøre så mye mer enn det.

Det finnes store mangler i systemet. Nå blir det som et hjul som går rundt og rundt. De begår kriminelle handlinger, vi griper inn. Da overføres saken til sosialtjenesten og deretter går det ikke lang tid før de er tilbake på gatene og vi er på samme plass igjen, sier politimann Björn Holmberg til avisen Kvällsposten.

Flere av barna er dessuten mistenkte for andre kriminelle forhold, som overfall og tyveri.