DET NYE SVERIGE: 90-åring lå i ELLEVE TIMER på akutten uten å få hjelp – døde

Det var i februar 2016 som den 90-årige mannen kom inn med ambulanse til akutten på Skånes Universitetssykehus, SUS, i Lund.

Les også: Sverige gir 5 MILLIARDER til ulovlige asylsøkere – stenger sykehus pga pengemangel

Han hadde falt i hjemmet sitt og slått seg i hodet, hånden og armen. Han hadde feber og helsepersonellet mistenkte også at mannen hadde lungebetennelse.

Men ettersom det ikke fantes noen ledige senger på akuttmottaket ble han plassert på korridoren. Der lå han i elleve timer, fra klokken ni på morgenen til kvart over åtte på kvelden.

Les også: Sverige: 72-årig ektemann lå ved siden av død kone i fire dager i egen avføring – ble nektet behandling og døde selv

Samtidig fikk han ingen mat eller væske. Det eneste personalet hjalp ham med var å snu seg – en gang.

Etter elleve timer ble han sendt med ambulanse til Centralsjukhuset i Kristianstad, som hadde plass til ham. Det var allikevel for sent, og kort tid senere døde mannen av hjertestans.

Les også: Sverige: Kreftsyke Solbritt (72) sendt hjem for å dø – «Sykehuset er dessverre fullt»

Les også: Sverige: Lotti måtte vente i 50 timer på akutten før hun fikk hjelp

Hendelsen ble anmeldt til Inspektionen för vård og omsorg, IVO, og i anmeldelsen skriver mannens barn blant annet at «det er opprørende å tenke på at tilstanden på akutten behandlet ham som en ting».

I sin bedømmelse konstaterer nå IVO at mangelsen på omsorgsplasser på sykehuset utgjør en direkte trussel mot pasientsikkerheten og at SUS i Lund bryter mot helse- og omsorgsloven, der det finnes krav på at det skal finnes personal for å gi pasienten bra omsorg.

Min far var lege og ga sitt liv til å virkelig bry seg om sine pasienter. Det er smertefullt å tenke på hvordan han selv ble behandlet, skriver datteren i anmeldelsen til IVO ifølge svenske medier.

Les også: Max (10) mister livsviktig medisin pga innsparing – innvandrere derimot får titalls millioner i gratis tannhelsetjenester

Les også: Norge bruker milliarder på velferdsmigranter – eldre og pasienter sulter ihjel på norske sykehus