Kommunen ønsker å åpne et brakkelignende paviljongmottak for 32 enslige flyktningbarn rett ved siden av Vendelsömalmsskolan, som også har en førskole.

Et stort antall beboere er nå svært opprørte over planene, som de ikke har blitt informert om før sist uke.

– Jeg kjenner mange foreldre som bor her og har barna sine i førskolen og på skolen, som er veldig sinte på kommunen. Etter de siste ukenes mange hendelser på flyktningemottak, så er det kanskje ikke så smart å bygge et flyktningemottak rett ved siden av en førskole og en skole. Det er barn så unge som 1-5 år gamle, sier en pappa som bor i nærheten til den svenske nyhetssiden Fria Tider.

Les mer: Flyktninger sex-trakasserer skolejenter – venter på dem utenfor skolen

En annen nyhetsside, Avpixlat, rapporterte fra informasjonsmøtet som ble holdt i skolens aula på torsdag kveld. Men mange flere møtte frem enn det var plass til. Minst 50 personer for mange hadde klart å komme seg inn. Da måtte politiet tilkalles som kom med to politibusser og åtte politifolk som måtte holde orden.

– Jeg har tre døtre. Om noe hender med dem, så kommer jeg ikke til å sitte stille. Dere har blod på deres hender, sa en pappa til politikerne i panelet, ifølge Avpixlat.

En annen forelder proklamerte at han kommer til å «rive ned på kvelden det dere bygger opp på dagen».

Les også: 10 år gamle svenske skolejenter overfalt og voldtatt på skolen

En mamma uttrykte uro for at jenter ikke skal kunne bevege seg fritt når de såkalte barna fra den tredje verden flytter inn.

– De er ikke 15-17 år heller, men 25-årige menn forresten, sa hun ifølge Avpixlat.

Det skal ha vært tilrop og buing fra de fremmøtte når politikerne informerte om at avgjørelsen om flyktningemottaket allerede var avgjort.

– Dere har ikke gjort en konsekvensanalyse. Det ser dere selv. Se dere rundt, her er konsekvensanalysen, sa en opprørt mann og pekte utover de flere hundre opprørte fremmøtte.

Les også: Flyktningbarn dømt for grov gjengvoldtekt i Sverige

– Bygg flyktningemottaket ved siden av rådhuset, ropte flere i publikum.

– Forstår dere ikke hva dere gjør her med denne skolen, som er et knutepunkt der alle barn går for å leke og treffes? Dere ødelegger Vendelsömalmsskolen, en trygg plass for våre barn, også etter skoletiden og på kveldene, sa fortvilet far.

Flere foreldre skal også ha truet med å ta barna sine ut av skolen.

Interessen for informasjonsmøtet skal ha vært så stort at mange ikke fikk rom i aulaen. Rundt 200 fremmøtte måtte stå utenfor. Disse krevde at politikerne skulle komme ut og snakke med dem.

Et nytt møte kommer derfor til å holdes den 9. februar.

Les også: Somalier voldtok 11 år gamle Ida – fikk 22 timers samfunnsstraff