Danske skolebarn oppfordret til å kaste gjenstander mot bilde av Donald Trump

DANMARK. Nettavisen 24NYT kaller hele arrangementet for «politisk indoktrinering». (Se videoen i linken til 24NYT)
DANMARK/PROPAGANDA

Skolebarn helt ned i seksårsalderen ble forrige torsdag oppfordret til å kaste gjenstander mot bilder av den amerikanske presidenten Donald Trump.

Det skjedde i forbindelse med et tema-arrangement om verdens land arrangert for elever, foreldre og lærere ved Vestre Skole i Silkeborg, skriver den danske nettavisen 24NYT. Avisen har fått tak i en kort video som beviser hendelsen.

Danske skoler går nye veier for å undervise barna i utenrikspolitikk. Undervisningsministeriet i Danmark. (Foto: Frieord.no)
Danske skoler går nye veier for å undervise barna i utenrikspolitikk. Undervisningsministeriet i Danmark. (Foto: Frieord.no)

Kastingen av gjenstander mot bilde av USAs president foregikk på en stand som skulle fortelle elevene om Mexico. Der var det lagt til rette for at barna kunne vise deres avsky mot Donald Trumps planlagte mur mot Mexico, som han ønsker å bygge for å forhindre ulovlig innvandring.

De danske skolebarna kunne vise sin motstand mot den amerikanske presidentens politikk ved å få den «onde» Trump til å velte ned fra toppen av en Mexico-mur. Noe elevene gjorde etter beste evne til oppmuntrende tilrop fra foreldre og lærere, skriver nettavisen, som forgjeves har forsøkt å få en kommentar fra skoleledelsen.