DANMARK: Somalisk asylsøker fikk opphold og bolig – drepte naboen med 160 knivstikk

Det er reist tiltale mot en 27-årig somalisk mann for drap og drapsforsøk i Danmark.

Asylsøkeren som hadde fått opphold, hadde også fått tildelt bolig i den danske bydelen Valby, vest for København sentrum. I 7-tiden på morgenen den 17. mai i år, tok somalieren seg inn til naboen sin og knivstakk ham ihjel med 160 knivstikk. De fleste knivstikkene var i ansiktet og brystet.

Les også: 84 prosent av alle som siktes for grov kriminalitet i København er innvandrere

ÅLSTRUPVEJ: Et større oppbud av politi og media var tilstede den 17. mai i Valby, der drapet fant sted. (Skjermbilde Ekstra Bladet video).

Les også: Innvandrervolden sjokkerer danskene

Somalieren gikk deretter til andre etasje i blokken og tok seg inn hos en tidligere kjæreste, som han dyttet i bakken og satte seg på. Deretter stakk han kvinnen 84 ganger – blant annet i ansiktet, halsen, nakken og brystet. Kvinnen kjempet imidlertid kraftig imot og fikk flere ganger stoppet knivstikkingen, slik at drapsforsøket ble stoppet.

Aktor i saken, Jakob Buch-Jepsen, ønsker ikke å gå ut med det de tror er motivet i saken. Somalieren på sin side nekter all skyld.

Les også: Skoleeleven Mads (17) stukket ned og drept av tre innvandrere

AKTOR: Jacob Buch-Jepsen skal føre saken mot den 27-årige somalieren. (Foto: Privat).

Les også: Syrisk flyktning drepte kone og to barn – gjemte dem i fryseren

Politiet ble tilkalt til Ålstrupvej i Valby klokken 07.54. Inne i blokken fant betjentene den da 26-årige somalieren, samt drapsvåpenet.

En akuttlege erklærte knivofferet død på stedet.

Den danske avisen Ekstra Bladet snakket med en nabo etter den dramatisk hendelsen, som omtales som Daniel. Han forteller at det var to politimenn på plass først. En politimann sto nede med den anholdte somalieren, som hadde blitt påført håndjern. Den andre politimannen gikk inn i  blokken.

Plutselig hørte man bråk inne fra blokken, og betjenten på gaten ba Daniel om å passe på den pågrepne somalieren, mens han løp opp for å hjelpe kollegaen.

Les også: Syrisk asylsøker drepte kvinne i Danmark – tilbød naboen sex med døde liket

VALBY: Hendelsen fant sted i bydelen Valby, vest for København sentrum. (Foto: Google Maps).

Les også: Kvinne voldtatt under gatefest i København

Daniel skal ifølge eget vitneutsagn kun ha stått i nattøyet, og passet på den blodinnsmurte somalieren som lå på bakken.

Plutselig rullet somalieren rundt og kom seg opp på panseret av politibilen.

Så begynte han gå mot meg. Han ropte at han skulle slå meg ihjel. Det var en meget utrygg situasjon, så jeg forlot plassen, forteller Daniel.

Les også: Dansk kjærestepar brutalt mishandlet med kjetting på julaften – afrikanere etterlyst

Somalieren skal deretter ha løpt fra plassen. Han skal derimot ha blitt pågrepet igjen kort tid etterpå.

Relatert: