Dagbladet bruker voldsdømt venstreekstremist som seriøs kilde

DØMT FOR VOLD: Dagbladets intervjuobjekt er den kjente venstreekstremisten Martin Fredriksson (Politibilde). Han er blant annet dømt for grov vold, samt har vært siktet for mordbrann. Nå rehabiliteres han av Dagbladet. (Foto: H. Motzkau).
DINOSAURMEDIA

Dagbladet er kjent for å være en venstreorientert avis med journalister som benytter seg av voldelige venstreekstremister og eks-terrorister som kilder og intervjuobjekter. Igår skrev Frieord.no om hvordan den svenske avisen Expressen gjennom den venstreekstreme nettverket "Researchgruppen" hadde hacket seg ulovlig inn i debattprogrammet Disqus og hengt ut mennesker med navn og bilde som hadde skrevet nettkommentarer man anså var rasistiske. Det førte til at den 45 år gamle småbarnsfaren Mattias Philipson tok sitt eget liv denne uken. Idag intervjuer Dagbladet lederen for den samme Researchgruppen og får den til å fremstå som en gruppe med gode motiver.

Norske medier og Dagbladets seriøsitet og kildebruk er noe som kan diskuteres. Ikke sjelden ser man mennesker som eks-terroristen og alarmisten Lars Gule, venstreekstremisten og voldsutøveren Tor Bach eller som idag, den voldsdømte venstreekstremisten Martin Fredriksson bli brukt som eksperter eller kilder.

35 år gamle Fredriksson skal ifølge Dagbladet lede en «granskningsgruppe» som går etter personer som har oppført seg ufint på nett. Det er i seg selv ikke noe galt. Hvis man ikke setter søkelyset tilbake på Fredriksson og hans granskningsgruppe, vel og merke.

Martin Fredriksson er en av grunnleggerne av det politisk voldsnettverket Antifascistisk Aksjon, forkortet AFA. Gruppen er en av flere det svenske sikkerhetspolitiet har på en liste over terrorgrupper i Sverige.

I mange år har det venstreekstreme nettverket ulovlig overvåket, forfulgt og registrert personer. Ikke sjelden utøver de vold som virkemiddel.

DRAPSTRUSLER ER OK:
DRAPSTRUSLER ER OK: Martin Fredriksson mener at det er greit å drapstrue noen. Så lenge sammenhengen er riktig, vel og merke. Nå får han en helside i Dagbladet. (Foto: Twitter).

Etterhvert som AFA ekspanderte startet Fredriksson «Researchgruppen», en slags etterretningsorganisasjon, hvor man skulle registerere og overvåke sine politiske meningsmotstandere.

«Vold er kult»

Dagbladets intervjuobjekt, Martin Fredriksson, er selv dømt to ganger for vold. Han skal også ha sittet arrestert, mistenkt for mordbrann mot en McDonalds-restaurant. Gruppens ledertrio, Martin Fredriksson, Mathias Wåg og Carl Tullgren – er alle kriminelt belastede venstreekstremister.

D
FRIENDS IN LOW PLACES?: Martin Fredriksson og Mathias Våg utgjør kjernen i Researchgruppen. Rullebladene deres er lange som et vondt år. (Foto: Info14.com).

Etter en politirazzia hos Fredriksson på begynnelsen av 2000-tallet, skal man ha funnet en harddisk med brev fra andre AFA-medlemmer og instruksjoner på hvordan man lager brannbomber og molotovcocktailer på beste måte.

Fredriksson skal også i 2003 ha blitt dømt for å ha slått en person så hardt i hodet med et jernrør, slik at denne fikk varige problemer med å åpne munnen og tygge.

«Men… vold er jo kult», skriver blant annet Fredriksson under pseudonymet «1915» på det svenske nettstedet Flashback.

En av Researchgruppens medarbeidere, Kim «Bajs-Kim» Fredriksson, sto blant siktet i retten i fjor for å ha truet sin kjæreste med å voldta henne «til han så blod». Og da har vi bare skrapt på overflaten i denne «granskningsgruppa».

D
TV-KJENDIS: Robert Aschberg bruker venstreekstreme nettverk for å finne «rasister». De skal møtes med TV-kamera og et symbolsk balltre.

Robert Aschberg

Etter å ha løpt fra seg med jernrør og slåsshansker på gaten skal Fredriksson ha blitt ansatt av den kjente TV-personligheten og mangemillionæren Robert Aschberg og hans private medie-imperium i 2008.

Her skulle Fredriksson få tilgang til alle de ressursene han trengte for å spore opp mennesker som ønsket å beholde anonymiteten på nettet. Et av hovedmålene var å få tak i alle de som skrev rasistiske og fremmedfiendtlige innlegg på diverse nettforum.

Informasjon

Ifølge det Aschberg-eide firmaet Piscatus sin hjemmeside så sitter de på en enorm database, med alle domstolsavsigelser i rettssystemet i Sverige, samt all offentlig informasjon som blant annet finnes i tingretter, kriminalomsorgen og forliksrådet, for å nevne noe. De har også personinformasjon fra skoleverket, kommuner og sosialkontoret.

– Du kan overvåke søkeord, person- eller organisasjonsnummer, samt myndigheter, kan man lese på deres hjemmeside.

Det hele skulle blant annet brukes til TV-programmet «Trolljegerne«.

Robert Aschberg er heller ikke noen ukjent figur i det venstreekstreme miljøet i Sverige og står blant annet bak magasinet Expo. Aschberg var også aktiv medlem av Sveriges Kommunistisk Parti (SKP).

Sin formue har han imidlertid gjort på TV-selskapet Strix Televison som står bak svært kjente reality-serier som Robinson-ekspedisjonen, Etterlyst m.fler.

Under Aschbergs beskyttende hånd, der nå altså Martin Fredriksson har fått jobb, har man også hatt andre dømte AFA-aktivister som Tobias Hübinette som kom med følgende uttalse:

Å kjenne eller tilogmed å mene at den hvite rasen er underlegen på alle tenkelige plan er naturlig med tanke på dens historie og nåværende handlinger. La den hvite rasens vestlige land gå under i blod og lidelser. Leve det flerkulturelle, raseblandede og klasseløse økologiske samfunnet! Leve anarkiet!

Disqus-skandalen

Det svært utbredte debattprogrammet Disqus er brukt av millioner av nettsider verden over. Brukerne gis inntrykk av at man kan skrive både åpent eller anonymt, alt ettersom man velger selv. Men en sikkerhetsbrist i programmet skal ha ført til at Fredriksson og Researchgruppen, fikk tilgang til tusenvis av epostadresser, brukernavn og innlegg som debattantene på ulike innvandringskritiske nettsider brukte. Til sammen skaffet man seg e-postadressene og brukerprofilene til over 6.200 personer. (Denne bristen skal nå være fikset av Disqus).

Man gikk så inn og fant brukere som hadde skrevet det man anså var rasistisk. Man søkte så opp disse menneskenes offentlig tilgjengelige informasjon, som inkluderte navn, hjemmeadresse og arbeidsplass.

Den venstreoritenterte løssalgsavisen Expressen med sjefsredaktør Thomas Mattsson i spissen kjøpte deretter alt dette materialet og hengte ut svært mange av disse personene på forsiden av sine avis. Flere ble oppsøkt av journalister med TV-kamera på slep i sine hjem og fikk stukket mikrofoner i ansiktet med spørsmål om hvorfor de var «rasister».

Bombeangrep, drapsforsøk og overfall

Når journalistene og kameraene hadde reist vekk og mørket senket seg, så dukket de venstreekstreme stormtroppene opp med spraybokser, jernrør og hjemmelagde bomber.

Dette resulterte blant annet i bombeangrep mot familier, angrep på eiendom og biler og til slutt som vi skrev om igår, selvmord som følge av uthengingen.

Bombe kastet inn i familiehus

En av de som ble utsatt for drapsforsøk som følge av dette var politikeren Anders Dahlberg. En bombe ble kastet inn i leiligheten der den skånske politikeren bodde med sin kone og 12 år gamle datter. Bomben skal ha eksplodert rett utenfor datteren sitt rom.

Dahlberg er aktiv for partiet Sverigedemokraterna. Han skal ha blitt hengt ut i Expressen etter at han skal ha skrevet anonyme kommentarer på innvandringskritiske nettsider.

D
HENGT UT: Politikeren Anders Dahlberg fikk navn og bilde klistret på førstesiden i en av Sveriges største aviser og ble omtalt som «netthater» og «rasist». Informasjonen var skaffet ulovlig. (Faksimile Expressen).
BOMBE Anders Dahlberg fra Sverigedemokraterna fikk en bombe kastet inn gjennom brevsprekken. Dette etter å ha blitt hengt ut i avisen Expressen og hetset på døren av journalister.
KONFRONTERT: Journalister fra Expressen kom på døren til politikeren for å konfrontere ham med hans anonyme nettkommentarer.. Kort tid etterpå fikk familien en bombe kastet inn gjennom brevsprekken.

Det har vært en kraftig detonasjon. Man har benyttet seg av en type sprenglegeme og kastet det inn gjennom brevsprekken. Deler av døren har blåst innover i hjemmet, og festet seg på veggen fire meter innenfor, sier Magnus Lefèvre, vakthavende leder hos politiet i Skåne til Expressen.

Dette var et feigt angrep, sier Anders Dahlberg som var hjemme med sin kone og datter, til avisen.

Marie Simonsen: «Ikke kommet så langt i Norge»

Dagbladet på sin side har vist en gjennomgående positiv innstilling til hele hekseprosessen. Først ved Marie Simonsen som uttalte i en kommentar i Dagbladet at man «ennå ikke hadde kommet så langt» i Norge som i Sverige. Avisen publiserer rett etterpå en på overflaten objektiv artikkel, hvor man omtaler de kriminelle venstreekstremistene som aktører for å stoppe «netthets» med gode intensjoner.

Dagbladet overskrift

D
VENTER PÅ VOLD I NORGE? Dagbladets politiske redaktør, Marie Simonsen, mener at folk som skriver hatefulle meldinger på nett i Norge er beskyttet, og ikke som i Sverige der man gjerne går mer håndfast til verks. Inntil videre… (Faksimile Dagbladet).

Journalist Therese Doksheim nevner i sin Dagbladet-artikkel at Martin Fredriksson og flere i hans «granskningsgruppe» er dømt for vold, men dette avfeies av Fredriksson som «dumheter» og at man nå har lagt dette bak seg. Det gjelder å se «helheten i deres arbeide», sier Fredriksson.

Men denne informasjonen som nå hentes ut blir videresendt til den samme ekstreme voldsgruppen som Fredriksson stiftet, og som da bruker navn, adresser og arbeidsplasser til å forfølge og utøve vold. Vold som Fredriksson og Researchgruppen kan stille seg utenforstående til og som Dagbladet overser helt i sin artikkel.

Her kan våre lesere lese en detaljert CV over Martin Fredrikssons «karriere».

Relatert:

– Researchkollektivet INFO: Palestinaktivister bak spionside

– Litt bakgrunn om AFA/Revolutionära Fronten og andre venstreekstreme grupper

– SD-politiker tok sitt eget liv etter å ha blitt hengt ut som rasist av media

– Nasjonalist som ble slått ned av antirasister har våknet fra koma

– 90 antirasister arrestert etter voldelig angrep mot barnefestival

– Antirasister amok under demonstrasjon i Sverige

– Politiet har arrestert antirasister og venstreekstremister i Stockholm

– Video: Her går antirasistene til angrep på politiet

 • Idi Amin

  Venstreekstremister er tapere som vil at andre skal ha det like jævlig som dem selv.

 • invernes

  Flott at dette avskummet blir avslørt ! disse elementene hører hjemme bak enorme murer , de burde ikke gå fritt rundt.

  • Idi Amin

   Det er ikke rart det blåser en høyrevind over Europa etter at venstresiden har undertrykt folkeviljen.

   • invernes

    Venstresiden har alltid vært årsaken til kriger, iallefall siden 1 verdenskrig.

   • invernes

    Venstresiden har alltid vært årsaken til kriger, iallefall siden 1 verdenskrig.

    • Idi Amin

     Høydepunktet var da SV sendte Norske Jagerfly for å bombe Libya.

     • Rent fedreland

      Ja. det var høydepunktet til SV og de andre krigsforbryterne på stortinget.

     • invernes

      haha ja det gikk fra vondt til verre i det landet, nå er det kaos og total islam anarki i landet.

 • invernes

  Dagbladet tar jeg med en klype salt, de blir snart redusert til klassekampen nivå 🙂

  Alle ansatte i Dagbladet og Aller tilbudt sluttpakke

  http://www.nettavisen.no/na24/alle-ansatte-i-dagbladet-og-aller-tilbudt-sluttpakke/8540333.html

  • Hvemda

   Tusen takk for den beste nyheten jeg har lest på lenge. På 80-tallet fikk man kjøpt buttons i AKP-sjappa «Tronsmo»i Oslo som leste «Dagbla er BlaBla». Siden dengang synes jeg Dagbladet har blitt litt mer enn bare blabla. Da jeg meldte meg ut av Rød Ungdom, som 14-åring (!) gjorde jeg det fordi jeg så at respekten for menneskeliv, og dyr, var mildt sagt fraværende. Jeg meldte meg inn fordi jeg trodde det motsatte.

   Så i ettertid er jeg ikke overrasket over at disse gutta som nevnes har den holdningen de har. En fjorten år gammel hjerne i en voksens manns kropp er ikke en heldig kombinasjon; korttenkt og lite villig til å forholde seg til andre.

  • Rent fedreland

   Jeg ville helst ikke tatt i dagbladet eller deres journalister. De er skitne og man kan få den verste type sykdommer av dem.

 • tiger

  …den hvite rasen er underlegen på alle tenkelige plan … vestlige land gå under i blod og lidelser. Leve det flerkulturelle, raseblandede og klasseløse økologiske samfunnet! Leve anarkiet!

  …Vennligst gi meg ETT eksempel på land med negre/muslimer som er «klasseløst» og likehet for alle!

  • invernes

   Africa is giving nothing to anyone — apart from AIDS
   Read more at http://www.liveleak.com/view?i=efd_1216072469#pQ74tl05DB1dDTzv.99

  • Idi Amin

   Spiller ingen rolle, det er muslimer som er mest suksessfulle de siste 30 årene.
   Suksess måles etter evne til å reprodusere seg.

   • tiger

    Fikk så fint forklart av en muslim her om dagen at om bare Norge innfører sharia-lover ville alle bli likstilt og fattigdom bli utryddet. Jeg er ganske tvilsom til det forslaget altså. Sharia-lover gjør vel slik at muslimer blir «eliten» og resten blir «dimmis»?

    • AMG65

     Det sier alt om hvor blåst i hodet disse bavianene er.

    • $6065254

     Da ville jo alle de med litt fornuft i hodet blitt skåret hode av og alle de resterende ville bli like rike, eller like fattige rettere sagt.
     Hele landet ville da etter en tid bestå kun av fattige idioter som levde som dyr i jordhuler.

   • $6065254

    Hvilken suksess snakker du om?
    Om du mener suksess i død og ødeleggelse skal jeg være helt enig!

   • AMG65

    Suksess måles i kvalitet ikke kvantitet. Hva har muslimer bidratt med i den moderne verden?…..nada!

   • Rent fedreland

    Idi ha et poeng. Nemmelig at vi har latt våre egen nasjonale sunne familie blitt destruert og erstattet med feminisme, abort og en sykelig toleranse for homoseksualitet. Den eneste måten vi kan seire på vi som generelt har en høyere IQ enn afrikanere og arabere med en iQ mellom 68 og 78 i gjennomsnitt får flere barn enn dem og sender dem alle tilbake til sine egne land der de hører hjemme.

  • $6065254

   Sverige?

  • AMG65

   Det er ikke mulig, fordi det er segregering overalt i verden, selv i Sverige og Norge. Og segregeringen står innvandrerne for selv. Integrering for den store hopen av asylokkupanter er bare en illusjon. Selv ikke disse venstreekstreme bavianhodene omgås innvandrer, de må bare ha noe fanskap å holde på med.

 • ErDuSikkerPaDet

  Disqus saken var ikke sikkerhetsfeil i den tradisjonelle forstand. Det var to ting. Arkitekturfeil – dvs sikkerheten var per design ikke forberedt for GPU cracking av Gravatar (konseptet var forfeilet, og krypteringen ble for svak i tillegg), og brukervilkårene til Disqus sitt API for nettsider ble brutt.

  Senere ble Standard & Poor sine brukervilkår brudt ved at det ble hentet ut massive mengder med kredittopplysninger.

  Det ble naturligvis og gjort anslag mot alt det man kunne tenke av kilder, noen er nevnt i artikkelen. Det hjelper selvfølgelig når drittselskaper som Adobe har null kontroll på sine store databaser med brukernavn og passord, fordi folk gjenbruker brukernavn og passord, og GPU cracking med slike databaser som grunnlag gir gjennombrudd uten store ressurser – litt mini NSA med andre ord – mye billigere, men uhyre effektivt.

  Det ble og satt opp nettside av typen «sjekk om du er overvåket» som selvfølgelig var honningfelle med tracking av IP adresser for å knytte IP addresser til brukernavn.

  Når alt dette kobles sammen finner man som regel relativt lett ut hvem som er hvem, men feil ble og gjort og feil personer har blitt hengt ut. Dog antar jeg at det stort sett gikk greit å hente fram de man ønsket å gå etter. Folk mistet jobbene sine og nå har dette tatt liv.

  Er du så tøff at du går i Pegida mars, så blir du fotografert og ender opp i private register med formål å diskreditere deg når man får muligheten – eller om du skulle stikke hodet fram. Ytringsfrihet i Norge my ass – enn så lenge langt fra Svenske tilstander, men hvor langt unna er vi egentlig?

  Gitt at det var Amerikanske selskaper som ble hacket synes jeg i disse Snowden og Assange tider at det er merkelig at ikke Mattson har blitt krevd utlevert til USA for meget strenge hacking lovverk som kunne ha fått fyren fengslet på livstid.

  • Idi Amin

   Du er rimelig naiv om du logger inn på disqus med din egen e-post adresse,
   Det beste er å bruke fake e-post adresse.

   • ErDuSikkerPaDet

    «Du er rimelig naiv om du» tror at fake e-post adresse alene er nok. Hvordan opprettet du denne kontoen? Bruker du Tor Browser i alle tilfeller? Har du egen datamaskin for Tor? Bruker du tillegg som Gravatar etc.?

    Det er lett å feile, selv eksperter gjør det. Om noen vil ha tak i deg er min tese at de klarer det, for før eller siden gjør du en feil, eller så har du en historikk fra «tiden før tiden» som røper deg.

   • AMG65

    Det interesserer meg midt på leggen om disse apekattene skulle finne ut hvem jeg er.

  • $6065254

   Vil anta at diverse statlige organisasjoner «lovlig» har full kontroll over alle som skriver noe som ikke er politisk korrekt i kommentarfeltene, i alle fall naivt å tro noe annet.

 • wiggen evensen

  Venstre siden og media i Norge er våres fiender sammen med muslimer og Islam, derfor må vi stå på til denne søppelen er fjernet fra Norske medier og fra Norsk jord.

 • Nett Side

  Jeg vil bare få takke for en informativ og god artikkel.

 • AMG65

  Dagbladet er en ikke avis. Skal vi få en nøytral og objektiv presse må all statsstøtte fjernes, for slik det er i dag har de en politisk agenda. Jeg trodde nesten ikke mine egne øyne når jeg leste om sluttpakkene for ansatte i Dagbladet og Aller, så vi får bare krysse fingrene og håpe på at de legger ned den kommunistblekka.

  For øvrig er slike venstreekstreme som i denne artikkelen bare en promille av folkeviljen, og de er så til de grader tette i pappen at de ikke forstår at de skyter ned egen sak. Denne Aschberg er bare ute for gjøre business på temaet, men også han bidrar i negativ retning for egen sak, fordi folket er så oppegående og ser hva som foregår. Partier som Sverigedemokratene kommer bare til å vokse og vokse i årene fremover, og det med meget god hjelp fra disse bavianhodene.

 • $6065254

  Særdeles bra skrevet, veldig bra informasjon!
  Når det gjelder Dagbladet så har de visst en voldsom nedgang i antallet lesere, og leste i Nettavisen nå nettopp at DB hadde tilbudt de ansatte sluttpakker for å slutte frivillig.
  Hva annet kan DB forvente når de skriver så mye løgn som de gjør?
  Folk blir jo bare forbannet og går andre steder for å holde seg orientert.

  • leonidas88

   Ja la os feire systempressens død, noe av det bedre som skjer idag.
   La oss derfor dele så mye vi kan alternativ media slik som frieord

  • leonidas88

   Ja la os feire systempressens død, noe av det bedre som skjer idag.
   La oss derfor dele så mye vi kan alternativ media slik som frieord

   • $6065254

    Det er viktig å kommentere litt i systemmediene også slik at folk blir klar over at alternative medier finnes.
    Du ser det at folk klikker på profilen din og min og ser etter hvilke andre steder vi har vært og kommentert, og slikt.

 • sussebassa

  Vil verkeligen takka Frieord for at dere tar opp dette.
  Flere som diskuterte på friaord.se ble hecket av denne korrupte gjengen, och konsekvenserna kan vi lese om her..men også at friatider også ville endre til en annan enn disqus..hvorav flere tusen ble samlet inn, men de har enda ikke åpnet for vanlig diskusjon enda…?
  Vet om flere aktive SDère som fikk sine liv ødelagte/hengt ut i det korrupte svenske media..nogon mistet jobben.
  Aschberg er en ledende figur innen denne menneskejakt med god hjelp av media…driver sin egen personlige jakt..Trolljegerna…;)..for et paradoks.
  Rett og slett en grov menneskejakt på mennesker med en annen politisk mening enn de selv.
  Simonsens kommentar kan en bare «storskratte» av, tragisk og direkte dumt sagt..man kan inte forvente egentlig annat ifrån den kanten.
  PK er Pk, og lands grenser spiller inga roll…
  Media sitter på den verkelige Makten og styrer Alt.
  Se til hele Europa.
  Igjen, en Toppen artikkel frieord.

  • AMG65

   Ser ingen forskjell på den Asberger og nazistenes forfølgelse av jødene under andre verdenskrig.

 • Rent fedreland

  Det er et ryggradsløst storting vi har. Det skulle bare mangle at den antidemokratiske rasismeparagrafen skulle blitt opphevet samtidig. Men de er redde for frimodige ytringer derfor vil straffeforfølge de som eventuelt måtte komme med «rasistiske» uttalelser. http://www.dagbladet.no/2015/02/10/nyheter/politiske_partier/politikk/37624430/

 • Jostein B

  At de ikke kunne ha kommet hjem til meg med jernrøra sine. Det hadde vært morsomt.

 • Jostein B

  At de ikke kunne ha kommet hjem til meg med jernrøra sine. Det hadde vært morsomt.

 • Pingback: Venstreekstreme meningsforfølgere med nytt “Info”-prosjekt - Frieord()

 • Pingback: Presse-etiske usannheter fra Radikal Portal - Frieord()

 • Pingback: Svensk avisredaktør fikk smake egen medisin - Frieord()

 • Jostein B

  OG Sebbe Stax. ta ham med i samme slengen

 • Pingback: Journalist-studentavis felt i PFU for uredelig journalistikk - Frieord()

 • Cumulus

  Fy faen !!!!! DDR og Stasi-diktatur i den «Humanitære stormakten» For en gjennomført spøk det kallenavnet det er er altså! Kommer til å boikotte Sverige for evig alltid. Betaler heller norske avgifter på rett side av grensen enn å støtte pøblene der borte.

 • Pingback: Svensk tv med politisk korrekt manual for journalister - Frieord()

 • Pingback: 9 av 10 venstreekstremister bor hos mamma | Norgesavisen.no()

 • Pingback: 9 av 10 venstreekstremister bor hos mamma - Frieord()

 • Pingback: Anonym nettmobbar avslørt: Anders Sebastian Leif Karlsson - Frieord()

 • Pingback: Aftenposten-journalist sprer falske nyheter - vil ikke debattere da han blir konfrontert med sannheten - Frieord()