Norske medier og Dagbladets seriøsitet og kildebruk er noe som kan diskuteres. Ikke sjelden ser man mennesker som eks-terroristen og alarmisten Lars Gule, venstreekstremisten og voldsutøveren Tor Bach eller som idag, den voldsdømte venstreekstremisten Martin Fredriksson bli brukt som eksperter eller kilder.

35 år gamle Fredriksson skal ifølge Dagbladet lede en «granskningsgruppe» som går etter personer som har oppført seg ufint på nett. Det er i seg selv ikke noe galt. Hvis man ikke setter søkelyset tilbake på Fredriksson og hans granskningsgruppe, vel og merke.

Martin Fredriksson er en av grunnleggerne av det politisk voldsnettverket Antifascistisk Aksjon, forkortet AFA. Gruppen er en av flere det svenske sikkerhetspolitiet har på en liste over terrorgrupper i Sverige.

I mange år har det venstreekstreme nettverket ulovlig overvåket, forfulgt og registrert personer. Ikke sjelden utøver de vold som virkemiddel.

DRAPSTRUSLER ER OK:
DRAPSTRUSLER ER OK: Martin Fredriksson mener at det er greit å drapstrue noen. Så lenge sammenhengen er riktig, vel og merke. Nå får han en helside i Dagbladet. (Foto: Twitter).

Etterhvert som AFA ekspanderte startet Fredriksson «Researchgruppen», en slags etterretningsorganisasjon, hvor man skulle registerere og overvåke sine politiske meningsmotstandere.

«Vold er kult»

Dagbladets intervjuobjekt, Martin Fredriksson, er selv dømt to ganger for vold. Han skal også ha sittet arrestert, mistenkt for mordbrann mot en McDonalds-restaurant. Gruppens ledertrio, Martin Fredriksson, Mathias Wåg og Carl Tullgren – er alle kriminelt belastede venstreekstremister.

D
FRIENDS IN LOW PLACES?: Martin Fredriksson og Mathias Våg utgjør kjernen i Researchgruppen. Rullebladene deres er lange som et vondt år. (Foto: Info14.com).

Etter en politirazzia hos Fredriksson på begynnelsen av 2000-tallet, skal man ha funnet en harddisk med brev fra andre AFA-medlemmer og instruksjoner på hvordan man lager brannbomber og molotovcocktailer på beste måte.

Fredriksson skal også i 2003 ha blitt dømt for å ha slått en person så hardt i hodet med et jernrør, slik at denne fikk varige problemer med å åpne munnen og tygge.

«Men… vold er jo kult», skriver blant annet Fredriksson under pseudonymet «1915» på det svenske nettstedet Flashback.

En av Researchgruppens medarbeidere, Kim «Bajs-Kim» Fredriksson, sto blant siktet i retten i fjor for å ha truet sin kjæreste med å voldta henne «til han så blod». Og da har vi bare skrapt på overflaten i denne «granskningsgruppa».

D
TV-KJENDIS: Robert Aschberg bruker venstreekstreme nettverk for å finne «rasister». De skal møtes med TV-kamera og et symbolsk balltre.

Robert Aschberg

Etter å ha løpt fra seg med jernrør og slåsshansker på gaten skal Fredriksson ha blitt ansatt av den kjente TV-personligheten og mangemillionæren Robert Aschberg og hans private medie-imperium i 2008.

Her skulle Fredriksson få tilgang til alle de ressursene han trengte for å spore opp mennesker som ønsket å beholde anonymiteten på nettet. Et av hovedmålene var å få tak i alle de som skrev rasistiske og fremmedfiendtlige innlegg på diverse nettforum.

Informasjon

Ifølge det Aschberg-eide firmaet Piscatus sin hjemmeside så sitter de på en enorm database, med alle domstolsavsigelser i rettssystemet i Sverige, samt all offentlig informasjon som blant annet finnes i tingretter, kriminalomsorgen og forliksrådet, for å nevne noe. De har også personinformasjon fra skoleverket, kommuner og sosialkontoret.

– Du kan overvåke søkeord, person- eller organisasjonsnummer, samt myndigheter, kan man lese på deres hjemmeside.

Det hele skulle blant annet brukes til TV-programmet «Trolljegerne«.

Robert Aschberg er heller ikke noen ukjent figur i det venstreekstreme miljøet i Sverige og står blant annet bak magasinet Expo. Aschberg var også aktiv medlem av Sveriges Kommunistisk Parti (SKP).

Sin formue har han imidlertid gjort på TV-selskapet Strix Televison som står bak svært kjente reality-serier som Robinson-ekspedisjonen, Etterlyst m.fler.

Under Aschbergs beskyttende hånd, der nå altså Martin Fredriksson har fått jobb, har man også hatt andre dømte AFA-aktivister som Tobias Hübinette som kom med følgende uttalse:

Å kjenne eller tilogmed å mene at den hvite rasen er underlegen på alle tenkelige plan er naturlig med tanke på dens historie og nåværende handlinger. La den hvite rasens vestlige land gå under i blod og lidelser. Leve det flerkulturelle, raseblandede og klasseløse økologiske samfunnet! Leve anarkiet!

Disqus-skandalen

Det svært utbredte debattprogrammet Disqus er brukt av millioner av nettsider verden over. Brukerne gis inntrykk av at man kan skrive både åpent eller anonymt, alt ettersom man velger selv. Men en sikkerhetsbrist i programmet skal ha ført til at Fredriksson og Researchgruppen, fikk tilgang til tusenvis av epostadresser, brukernavn og innlegg som debattantene på ulike innvandringskritiske nettsider brukte. Til sammen skaffet man seg e-postadressene og brukerprofilene til over 6.200 personer. (Denne bristen skal nå være fikset av Disqus).

Man gikk så inn og fant brukere som hadde skrevet det man anså var rasistisk. Man søkte så opp disse menneskenes offentlig tilgjengelige informasjon, som inkluderte navn, hjemmeadresse og arbeidsplass.

Den venstreoritenterte løssalgsavisen Expressen med sjefsredaktør Thomas Mattsson i spissen kjøpte deretter alt dette materialet og hengte ut svært mange av disse personene på forsiden av sine avis. Flere ble oppsøkt av journalister med TV-kamera på slep i sine hjem og fikk stukket mikrofoner i ansiktet med spørsmål om hvorfor de var «rasister».

Bombeangrep, drapsforsøk og overfall

Når journalistene og kameraene hadde reist vekk og mørket senket seg, så dukket de venstreekstreme stormtroppene opp med spraybokser, jernrør og hjemmelagde bomber.

Dette resulterte blant annet i bombeangrep mot familier, angrep på eiendom og biler og til slutt som vi skrev om igår, selvmord som følge av uthengingen.

Bombe kastet inn i familiehus

En av de som ble utsatt for drapsforsøk som følge av dette var politikeren Anders Dahlberg. En bombe ble kastet inn i leiligheten der den skånske politikeren bodde med sin kone og 12 år gamle datter. Bomben skal ha eksplodert rett utenfor datteren sitt rom.

Dahlberg er aktiv for partiet Sverigedemokraterna. Han skal ha blitt hengt ut i Expressen etter at han skal ha skrevet anonyme kommentarer på innvandringskritiske nettsider.

D
HENGT UT: Politikeren Anders Dahlberg fikk navn og bilde klistret på førstesiden i en av Sveriges største aviser og ble omtalt som «netthater» og «rasist». Informasjonen var skaffet ulovlig. (Faksimile Expressen).
BOMBE Anders Dahlberg fra Sverigedemokraterna fikk en bombe kastet inn gjennom brevsprekken. Dette etter å ha blitt hengt ut i avisen Expressen og hetset på døren av journalister.
KONFRONTERT: Journalister fra Expressen kom på døren til politikeren for å konfrontere ham med hans anonyme nettkommentarer.. Kort tid etterpå fikk familien en bombe kastet inn gjennom brevsprekken.

Det har vært en kraftig detonasjon. Man har benyttet seg av en type sprenglegeme og kastet det inn gjennom brevsprekken. Deler av døren har blåst innover i hjemmet, og festet seg på veggen fire meter innenfor, sier Magnus Lefèvre, vakthavende leder hos politiet i Skåne til Expressen.

Dette var et feigt angrep, sier Anders Dahlberg som var hjemme med sin kone og datter, til avisen.

Marie Simonsen: «Ikke kommet så langt i Norge»

Dagbladet på sin side har vist en gjennomgående positiv innstilling til hele hekseprosessen. Først ved Marie Simonsen som uttalte i en kommentar i Dagbladet at man «ennå ikke hadde kommet så langt» i Norge som i Sverige. Avisen publiserer rett etterpå en på overflaten objektiv artikkel, hvor man omtaler de kriminelle venstreekstremistene som aktører for å stoppe «netthets» med gode intensjoner.

Dagbladet overskrift

D
VENTER PÅ VOLD I NORGE? Dagbladets politiske redaktør, Marie Simonsen, mener at folk som skriver hatefulle meldinger på nett i Norge er beskyttet, og ikke som i Sverige der man gjerne går mer håndfast til verks. Inntil videre… (Faksimile Dagbladet).

Journalist Therese Doksheim nevner i sin Dagbladet-artikkel at Martin Fredriksson og flere i hans «granskningsgruppe» er dømt for vold, men dette avfeies av Fredriksson som «dumheter» og at man nå har lagt dette bak seg. Det gjelder å se «helheten i deres arbeide», sier Fredriksson.

Men denne informasjonen som nå hentes ut blir videresendt til den samme ekstreme voldsgruppen som Fredriksson stiftet, og som da bruker navn, adresser og arbeidsplasser til å forfølge og utøve vold. Vold som Fredriksson og Researchgruppen kan stille seg utenforstående til og som Dagbladet overser helt i sin artikkel.

Her kan våre lesere lese en detaljert CV over Martin Fredrikssons «karriere».

Relatert:

– Researchkollektivet INFO: Palestinaktivister bak spionside

– Litt bakgrunn om AFA/Revolutionära Fronten og andre venstreekstreme grupper

– SD-politiker tok sitt eget liv etter å ha blitt hengt ut som rasist av media

– Nasjonalist som ble slått ned av antirasister har våknet fra koma

– 90 antirasister arrestert etter voldelig angrep mot barnefestival

– Antirasister amok under demonstrasjon i Sverige

– Politiet har arrestert antirasister og venstreekstremister i Stockholm

– Video: Her går antirasistene til angrep på politiet