Canada nekter å ta imot enslige syriske menn

Den amerikanske TV-stasjonen CBS rapporterer at enslige menn uten familie som søker asyl i Canada fra Syria, ikke vil få innvilget tillatelse til å komme til landet.

De kanadiske myndighetene skal på tirsdag introdusere et nytt flyktningprogram som har som mål å hjelpe flyktninger fra Syria. Men i ly av de siste ukenes terrorhandlinger, så har man bestemt seg for å utelukke enslige syriske menn fra programmet.

Les også: Muslimer bak terrorangrepet i Paris – 140 drept så langt

FLYKTNING OG TERRORIST: Hjernen bak terrorangrepet i Paris, Abdelhamid Abaaoud, skal ha kommet til Europa med flyktningstrømmen. Nå ønsker kanadiske myndigheter å beskytte seg selv ved kun å akseptere kvinner, barn og familier til landet. (Foto: Mannlige og enslige syriske flyktninger).
FLYKTNING OG TERRORIST: Hjernen bak terrorangrepet i Paris, Abdelhamid Abaaoud, skal ha kommet til Europa med flyktningstrømmen. Nå ønsker kanadiske myndigheter å beskytte seg selv ved kun å akseptere kvinner, barn og familier til landet.

Hver dag går kanadiske myndigheter igjennom papirene til 100 flyktninger, som vil bli endel av de 25.000 syriske flyktningene fra Jordan, Libanon og Tyrkia, som får lov til å søke asyl i landet.

Myndighetene vil gå fremover med disse planene, til tross for at det har kommet protester fra delstatsledere, som ønsker å suspendere planene om å hente så mange asylsøkere på så kort tid, med begrunnelse i at man ikke har nok tid til å sjekke bakgrunnen til søkerne godt nok.

– De siste angrepene i Paris er en mørk påminnelse om den død og ødeleggelse selv et fåtall personer kan påføre vår fredfulle nasjon og innbyggere, skrev delstatsleder Brad Wall fra Saskatchewan.

– Vi ønsker vel ikke å være presset av datoer eller tall for å gjennomføre dette programmet på bekostning av tryggheten til våre innbyggere eller vårt land, avsluttet Brad Wall.

Les også: Kanadisk media: Islamsk stat bak terrorangrep i landet

Debatten om å akseptere syriske flyktninger har blitt mer intens etter at det kom ut at minst to av terroristene som var med på terrorangrepene i Paris på fredag den 13 – inkludert hjernen bak angrepet – kom til Europa som syriske flyktninger.

Ifølge kanadiske medier vil flyktningprogrammet som nå startes koste skattebetalerne over 1.2 milliarder kanadiske dollar iløpet av seks år.

Canada opplevde selv to terrorangrep ifjor, når islamister skjøt og drepte en vakt utenfor parlamentsbygningen, og en annen soldat ble kjørt ihjel.

Les også: Avistegningen som rører Canada