Britisk kvinne tok med smertestillende tabletter til Egypt – risiker dødsstraff

Laura Plummer (33), fra Hull, hevder at hun ble tvunget til å signere en 38-siders tilståelse skrevet på arabisk før hun ble låst inn i en liten celle med dusinvis av andre kvinner. Hun ble arrestert med tramadoltabletter, med en gateverdi på 230 kroner, da hun var på vei til en badeby ved Rødehavet, skriver avisen.

GIFTET SEG MED OMAR: Den britiske kvinnen Laura Plummer, giftet seg med en egyptisk mann, Omar Caboo. Etter å ha tatt med reseptbelagte piller fra Storbrtiannia til Egypt, ble hun pågrepet på flyplassen. Nå sitter hun fengslet i et egyptisk fengsel i påvente av rettssak. (Foto: Privat).

Laura Plummer tok med seg reseptbelagte piller for mannen sin, egyptiske Omar Caboo, som lider av ryggsmerter, men bor i Egypt hvor stoffet er ulovlig og brukes av narkomane som heroin-erstatning. Hennes mor, Roberta Synclair, (63), mener at datteren er anklaget for narkotikahandel, men forteller til The Sun at hun ikke hadde noen anelse om at hun gjorde noe galt.

«De smertestillende tablettene ble plassert på toppen av kofferten hennes. Hun skjulte dem ikke. Vi har blitt fortalt at hun risikerer enten 25 års fengsel eller dødsstraff. Hun har gått gjennom den verste smerten som er tenkelig – hun går gjennom et helvete,” sier moren som har besøkt datteren i fengsel. Laura Plummer holdes i en liten celle med 25 andre kvinner.

GIFTET SEG ETTER FERIETUR: Laura Plummer ble forelsket i en egyptisk mann som jobbet på hotellet hun var turist på. Fire ganger i året har hun reist ned for å besøke ham. Den siste gangen spurte han henne om hun kunne ta med seg smertestillende tabletter som er forbudt i landet. Nå risikerer kvinnen alt fra minimum syv års fengsel til dødsstraff. (Foto: Privat).

Hun forteller at datteren ble holdt i fem timer på flyplassen uten tolk, og at hun til slutt skrev under noen papirer fordi hun trodde hun da ville bli sluppet gjennom grensekontrollen. Hun var på vei til å besøke mannen, Omar, som hun ser fire ganger i året, og hadde med 29 striper med 10 tramadol tabletter for å lindre ryggsmerter. Omar har smerter etter en ulykke. Hun hadde også Naproxen. Tramadol er kun reseptbelagt i Storbritannia, og en pille er verdt 8 pund, noe som betyr at Laura Plummer kun kunne ha tjent opptil 23,20 pund hvis hun hadde tenkt å selge dem, skriver Daily Mail.

Ektemannen Omar skal ikke ha besøkt henne verken i fengsel eller møtt opp under rettsforhandlingene. Han skal dessuten allerede ha en kone og flere barn fra før, noe som under islamsk lov gir ham lov til å gifte seg med ytterligere tre kvinner. Det påstås nå at Omar har flyktet fra Hurghada og tilbake til Luxor hvor hans kone og barn bor. Den nå fengslede kvinnen skal ha møtt ham da hun besøkte Egypt som turist for fire år siden og ble forelsket.

HURGHADA: Laura Plummer møtte sin ektemann Omar, under en feriereise til Egypt. Han påstår han behøver smertestillende tabletter for en ryggskade og viser på bildet til høyre frem røntgenbildene som bevis. Nå har han stukket av og etterlatt sin kone i fengsel.

Moren forteller at datteren fortsatt hadde på seg de samme klærne hun fløy ut i, og var iført håndjern og lenket til en politimann da hun ble fremstilt for retten. Hennes mor sier at hun så «døden bak øynene» på datteren sin.