VIDEO: Her blir flyktningbarna pågrepet for seksuelle overgrep i Sverige

FLYKTNINGBARN PÅGREPET: En større gruppe enslige flyktningbarn og innvandrere ble på lørdag kveld pågrepet av ordensvakter og politi under musikkfestivalen We are Sthlm. Den svenske alternative nyhetsnettsiden Nyheter Idag tok bildene. (Foto: Chang Frick).
FLYKTNINGBARN PÅGREPET: En større gruppe enslige flyktningbarn og innvandrere ble på lørdag kveld pågrepet av ordensvakter og politi under musikkfestivalen We are Sthlm. Den svenske alternative nyhetsnettsiden Nyheter Idag tok bildene. (Foto: Chang Frick).

Det er den svenske nettsiden Nyheter Idag som nå har publisert eksklusive bilder som viser hvordan politi og ordensvakter under den svenske festivalen We are Sthlm pågriper minst 15 personer som beskrives som av ikke-vestlig opprinnelse.

Det skal dreie seg om afghanske, arabiske og afrikanske innvandrere som har blitt hentet ut av festivalområdet. Ingen av de som ble observert og fotografert skal være svenske.

Les mer: Nye seksuelle overgrep under musikkfestival for ungdom i Stockholm

D
PÅGREPET: Bildeserien viser hvordan en større gruppe ikke-vestlige personer blir pågrepet og tatt ut av festivalområdet av ordensvakter og politi. (Foto: Chang Frick/Nyheter Idag).

Bildene ble tatt av journalisten Chang Frick for det alternative nyhetsnettstedet Nyheter Idag. På nettsiden deres (bak betalingsmur) kan man se alle bilder, samt video fra hendelsene.

I ett videoklipp vises det hvordan ordensvakter bærer ut den ene kranglevorne innvandreren etter den andre fra festivalområdet.

Les mer: Massive seksuelle overgrep mot mindreårige jenter på musikkfestival i Sverige – asylsøkere pågrepet

D
GIKK IKKE FRIVILLIG: Flere av overgriperne måtte tas hånd om av minst tre ordensvakter da de motsatte seg pågripelse. (Foto: Chang Frick/Nyheter Idag).

Så langt har 53 tilfeller av seksuelle overgrep blitt anmeldt under årets utgave av We are Sthlm, som er en sterk økning fra 2015, da 20 anmeldelser ble registrert. Politiet sier imidlertid at tallet kan bli enda høyere ettersom flere jenter kan komme inn i uken etter festivalslutt.

Les mer: Media og politi skjulte massive seksuelle overgrep under musikkfestival i Sverige

Les mer: Svensk storavis mørkla voldtekter under musikkfestival. Årsak? Gjerningsmennene var innvandrere

Politiet registrerer og slipper så løs overgriperne

– Vi jobber med å identifisere dem. Deretter avhører vi dem og så slipper vi dem løs igjen, sier politiets pressetalsmann Mats Eriksson til Fria Tider på telefon.

– Er det en fornuftig måte å gå frem på under en festival der fler kan bli utsatt for lignende overgrep, spør Fria Tider sin journalist.

– Vi avhører dem til vi føler at vi er ferdige med dem.

De fleste som blir utsatt for seksuelle overgrep under festivalen er jenter som er mellom 15 og 17 år gamle.

– Det er noen som er over 18 og noen som er under 15, men majoriteten er mellom 15 og 17 år gamle jenter, avslutter pressetalsmannen til Fria Tider.

Les mer: Rektor på svensk skole la lokk på voldtekt i skolegården på grunn av overgripernes etniske bakgrunn

En person som var på festivalen beskriver det som skjedde på festivalen:

D
MYE AGGRESJON: Stemningen skal ha vært truende og aggressiv da enslige flyktningbarn og innvandrere gikk til angrep på både jenter og gutter inne på festivalområdet. 10 innvandrere, som skal ha vært delvis maskerte med hettegensere, mot en svensk jente blir nevnt i dette innlegget. (Foto: Faksimile fra svensk avis).

På Twitter har flere brukere laget bilder og grafikk som illustrerer forskjellen mellom det etnisk homogene Sverige som en gang fantes og det flerkulturelle Sverige som eksisterer i dag.

D
DA OG NÅ: Sverige har endret seg fundamentalt på kun noen få tiår. En massiv innvandring fra ikke-vestlige land har endret demografien i landet til det ugjenkjennelige. Det kommer særlig frem hvis man ser på bilder fra folkegrupper og møter fra to generasjoner tilbake og til idag. (Foto: Twitter).

Relatert: