«Bernie, Bernie, Bernie» – total kaos på Demokratenes kongress

USA/VALG

Det var tilløp til kaos under Demokratenes første kongressdag. Buing og roping ødela for flere av talerne, og spesielt ble stemning amper da Hillary Clinton sitt navn ble nevnt. "Bernie, Bernie, Bernie", ropte publikum og overdøvde mikrofonene fra scenen.

Partistrategene ville til enhver pris unngå de kaotiske scenene som startet dagen ved å plukke vekk de kontroversielle talerne før det TV-sendte kongressmøtet i går ettermiddag.

Men taktikken mislyktes fullstendig. Hver gang Hillary Clintons navn ble nevnt fra scenen, så ble det møtt av buing og roping fra publikum i salen.

– Bernie, Bernie, Bernie, skrek publikum flere ganger i det de avbrøt talerne på scenen.

D
VISTE SIN MISNØYE: Deltakerne på Demokratenes kongress i Philadelphia i går ettermiddag viste tydelig at de ikke var fornøyd med verken avsløringen av Wasserman Schultz eller måten Bernie Sanders ble fjernet på. Buing, roping og plystring fulgte hele talen til den nye ordføreren for Demokratene, Maria Fudge.

Aviser som The Guardian moret seg med å forsøke å analysere hva om lokket til seg mest jubel og buing.

Da den nye ordføreren for demokratenes nasjonale komite, Marcia Fudge, entret scenen forsøkte publikum å bue henne ut.

Hun ble avbrutt flere ganger og da hun til slutt forsøkte seg på en hyllest til Hillary Clinton så eksploderte en stor del av salen i sinne.

Fudge har i all hast blitt tvunget til å ta over ordførerposten etter at Debbie Wasserman Schultz under fornedrende former ble buet ut fra kongressen og tvunget til å avgå.

Wasserman Schultz ble avslørt for å i hemmelighet ha konspirert mot Clintons utfordrer, Bernie Sanders.

Republikanernes presidentkandidat Donald Trump var ikke sen med å utnytte kaoset hos Demokratene ved å tilby bedratte og sinte Bernie Sanders-tilhengere å stemme på ham istedenfor.

Trump tweet demokratenes kongress

Se en streamet versjon av kongressen her: