Den belgiske befolkingen øker raskt – takket være innvandring

MOLENBEEK BRUSSEL. En av mange bydeler i Belgias hovedstad som har hatt en stor demografisk endring de siste ti årene.

Belgia har endret seg på relativt kort tid.

Landet opplever en masseinnvandring uten noen offentlig debatt, skriver tenketanken Gatestone Institute. De siste 15 årene har befolkningstallet økt med en million, fra 10,2 millioner i 2000 til 11,3 millioner i 2015. Det svarer til en økning på 10% over en meget kort periode.

Fra 2000 til 2010 var nettoinnvandringen ni ganger større enn i Nederland, fire ganger større enn i Frankrike og Tyskland, og enda større enn i USA, som har tradisjon for å være åpen for innvandring.

Men den amerikanske tenketanken mener at tallene dekkes over og ikke blir lagt merke til fordi innvandringsstatistikken presentere som årlige tilstrømninger. Dersom antallet faller i forhold til det foregående året blir det tydelig fremhevet, i motsatt fall blir det nedtonet i media og blant politikerne, mener instituttet. Man vil aldri bruke en 10- eller 20-årig statistikk. På landsplan er årlige tilstrømninger sjelden årsak til bekymringer, men over en 10-årig periode vil de kunne være alarmerende.

 • Tommy Nyberg

  Och hur många skulle det vara inom Belgiens gränser om man räknade med alla blodsugande Eu-byråkrater?
  50 miljoner?

 • invernes

  EU kommer til å ende i en blodig borgerkrig som får oppløsningen av Sovjetunionen til å blekne i forhold.

 • Hans Hansen

  Vi trenger altså ikke reise helt til Afrika hvis vi vil se ekte negerlandsbyer:-/

 • invernes

  Belgisk blå heter en ku som er avlet slik at den knapt kan stå eller gå, man ser at resten av befolkningen ligner på den kua.