Barneskole i Danmark droppet julegudstjeneste – feiret «Syria-uken» for innvandrere

Det har gått hett for seg mellom skoleledelsen, foreldre, politikere og lokale prester på den danske øya Nordsjælland.

Det var etter at skoleledelsen på Gribskolen valgte å avlyse den svært tradisjonsrike julegudstjenesten at det hele havnet helt i internasjonale medier.

Skoleledelsen på sin side sier at avslysningen ikke har noe å gjøre med skolens muslimske elever, og påpeker at de har hele åtte ulike livssyn representert blant elevene. Men talsmann for blant annet Jehovas Vitner, som har elever på skolen, har sagt at de ikke har blandet seg inn i hva skolen bedriver under julen og at man bare tar sine elever ut når det er protestantiske juleprekener.

Les også: Barneskole i Haugesund gjeninnfører julegudstjeneste

Skoleledelsen sier også at nye lover har kommet hvor man ikke lenger skal ha forkynnende religion på skolen og at dette var årsaken til avlysningen.

Det hele har imidlertid ikke falt i god jord hos lokale prester, foreldre, helseministre og selveste statsministeren, Lars Lokke.

En forelder sa følgende til media:

– Jeg ser ikke hvorfor våre tradisjoner skal bli tatt fra oss, bare fordi noen andre på skolen tror på noe annet.

– Jeg kommer fra et lite samfunn, hvor kirken er viktig, og disse tradisjonene er vakre.

– Jeg husker jeg koste meg med dem selv som barn, og de var en grunnleggende del av julen.

Skolen har i tillegg til kritikken for å ha avlyst julegudstjenesten også blitt anklaget for dobbeltmoral og hykleri, da de tidligere i år arrangerte en såkalte «Syria-uke» for å feire kulturen til de nyankomne innvandrerne som har bosatt seg i byen.

Relatert: