Pakistanske Ayesha Haleem bærer det muslimske klesplagget nikab, noe hun har gjort i de seks årene hun har oppholdt seg i Danmark og levd av danske skattebetalere.

Inntil nå har hun kunnet bære det politiske og kvinnefiendtlige plagget uten at folk reagerte. Men de siste to månedene har ting endret seg.

Les også: Kraftig vekst i antall moskeer i Danmark

Plutselig opplever kvinnen at hun tiltrekker seg mye mer oppmerksomhet når hun er ute på gaten med sine to barn på ett og fem år.

Når jeg går på gaten så er det enkelte som stopper sine biler og roper, eller tuter på meg. De første gangene trodde jeg at de ville løpe etter meg.

Jeg har også blitt fortalt at folk ikke ønsker at jeg gikk i nikab og at jeg ikke behøver å gå med den. Jeg forteller alltid at det er mitt liv og at jeg kan gjøre hva jeg vil, så lenge det ikke skader andre, sier Ayesha Haleem til Dansk Radio.

Les også: Tyrkia bygger nye moskeer i Danmark

Det har hittil ikke være forbudt å børe nikab eller burka i det offentlige rom, men det blir det altså i fremtiden. Nylig stemte nemlig Folketinget ja til å innføre et tildekkingsforbud som trer i kraft fra 1. august.

Les også: Danmark innfører forbud mot burka og nikab på allmenn plass

Les også: Islamist som oppfordret til terror mistet sitt danske statsborgerskap

Et av argumentene for innføringen av loven har blant annet vært at burkaforbudet skal være et redskap for å bekjempe systematisk undertrykkelse av kvinner i «enkelte miljøer». (Les: Muslimske miljøer).

Jeg synes det er viktig at vi får et lovforslag som fungerer i praksis og som stopper bruken av burka og nikab, sa rettsordfører for Socialdemokratene, Trine Bramsen.

Les også: Nytt lovforslag gjør det lettere å kritisere islam i Danmark

Ayesha Haleem, som bor med sin mann og to barn i Kongens Lyngby, avviser at hun tvinges til å gå med nikab.

Mange tror at menn tvinger oss til å gå med nikab eller burka. Det er helt feil. Hvis jeg ble tvunget til det så ville jeg ikke gått med den hvis ikke min mann var tilstede.

Les også: Muslimske innbyggere fyller opp danske fengsler

På spørsmålet om hva hun vil gjøre nå som det er forbudt å gå tildekket ute svarer Ayesha følgende:

Da blir jeg hjemme, med mindre det er noe viktig. Jeg vil ikke kaste min religion ut på grunn av loven. Jeg respekterer den danske loven, men min religion kommer i første rekke (sic!), sier hun og poengterer at det kan føre til at hun og familien forlater Danmark.

Jeg vil heller forlate landet enn å ta av min Nikab.

Folk burde lære å venne seg til den og respektere at andre mennesker har lov å gjøre hva de vil så lenge de ikke skader andre, sier den pakistanske kvinnen til Dansk Radio.

Les også: 84 prosent av alle som siktes for grov kriminalitet i København er innvandrere

(Grafikk: dr.dk)

Relatert: