Australia sendte tilbake ulovlige innvandrere

Alle ombord ble fraktet tilbake til Batticaloa på Sri Lanka. Lankesisk kystvakt overleverte dem så til politiet. De ulovlige innvandrerne vil nå bli siktet for å ha forlatt Sri Lanka ulovlig. Ifølge Sri Lanka har sjøfarerne ingen asylgrunn, men skal ha forlatt landet av økonomiske årsaker. En annen båt med ytterligere 153 ulovlige innvandrere som skal ha forlatt Sri Lankisk farvann, skal ifølge rapporter ikke oppholde seg i australsk territorialvann.

Australias statsminister, Tony Abbott, gikk til valg i fjor med lovnader om å stoppe asylinnvandringen. Mer enn 70 prosent støtter regjeringens grensepolitikk, inkludert praksisen med å sende tilbake båter funnet av kystvakten. Regjeringens politikk har medført at ingen båter med ulovlige innvandrere har kommet til landet siden sist desember, ifølge Reuters.

Australia har en av verdens mest gjestmilde asylpolitikk og har tatt imot over 800 000 asylsøkere siden midten av 1970-tallet, som tilsvarer over 26 000 i året, hvert år i over 35 år. Dette i tillegg til den lovlige innvandringen som ligger på 50 000 mennesker hvert år, hovedsaklig fra Asia og Afrika.