Auda, Audi – svensk bilreklame med venstreekstremist måtte avbrytes etter massiv internett-storm

Den tyske bilgiganten lanserer i disse dager den nye Audi Q2. I den forbindelse hadde man invitert kjente personligheter til å være bilmerkets ansikt utad.

Imidlertid ble det en enorm negativ respons fra den svenske befolkningen da man fant ut at den venstreekstreme SVT-journalisten Karin «Kakan» Hermansson var en av de som ble promotert i reklamene.

Hermansson skal blant annet trivialisert drap på politimenn og hyllet politisk vold på Facebook og Twitter. Nå har Audi stoppet reklamen med Hermansson og beklaget flausen.

Slik så det blant annet ut på Audi Sverige sine nettsider:

sd

Det ble heller dårlig mottatt av såvel Audi-kunder som vanlige innbyggere i Sverige. Her er et lite utvalg av det som kom frem på sosiale medier i dag.

Audi-kunder var mindre imponert og fortalte det på Audi Sverige sine sosiale nettsider:

kakan-och-audi5

kakan-och-audi1

Audi Sverige måtte til slutt krype til korset og be om unnskyldning:

audi-sverige

cxs7angxcaac0np

cxs46ruwiaaf9tn

Her er noen «godbiter» fra Sveriges Television sin journalist og programleder Karin «Kakan» Hermansson:

kakan-malexander
DRAP PÅ POLITIMENN: Sverige ble på 90-tallet rystet av drapene på to politimenn i forbindelse med et bankran. SVT-programlederen mener at politiet skal «slutte å mase og synes synd på seg selv».
kakan_acab650
NB for de som ikke kan «gatespråket». ACAB står for All Cops Are Bastards, eller alle politimenn er jævler. Hyggelig fra en ansatt hos allmennkringkasteren i Sverige.

vr98tx9p-large

kakan-hermansson-lovar-att-slc3a5-sina-barn

D
BLE FJERNET: Den massive responsen på sosiale medier ble for mye for Audi Sverige som nå har avsluttet sitt samarbeid med den kjente SVT-profilen. At hun derimot får jobbe for den svenske lisensgiganten sier kanskje litt om det politiske klimaet i vårt naboland.

Relatert: