Asylsøkere voldtok tysk kvinne fordi de «hadde en dårlig dag»

Mennene er blitt identifisert som 23-årige Filmon K. og 26-årige Habtom E. De ble begge pågrepet av politiet i oktober 2015, to måneder etter den brutale voldtekten. De har begge erklært seg skyldige etter tiltalen.

De to eritreerne skal ha bedrevet dagen med å drikke øl og vodka og la seg utover kvelden på gresset inne i den botaniske hagen i byen. Der lå også den 56-årige kvinnen og sov. Rundt klokken 03.00 på natten skal kvinnen ha gått over til de to eritreerne og spurt om de kunne skru ned musikken sin.

Les også: Hundrevis av kvinner seksuelt antastet av tusen muslimske menn i Tyskland

D
BOTANISK HAGE I MUNCHEN: Det er ikke uvanlig at innbyggerne i Munchen tilbringer varme sommernetter ute i den botaniske hagen i sentrum av byen. En 56-årig kvinne fikk imidlertid oppleve at det ikke er uten fare, etter at landet har tatt imot millioner av flyktninger og asylsøkere fra Midtøsten og Afrika. (Foto: Botanisk hage/Munchen).

I sine vitneforklaringer forklarte mennene at de istedenfor spurte kvinnen om hun ville ha sex. Uten å vente på noe svar, skal de så ha holdt kvinnen fast, revet av henne klærne og voldtatt 56-åringen.

Les også: Flyktninger angriper kvinne og eldre på tog i Tyskland

Les også: Tyskland introduserer kvinne-vogner på tog etter muslimske voldtektsbølger

Filmon K forklarte seg følgende om voldtekten til politiet:

– Jeg sa til kameraten min at du kan gå (voldta red. anm.) først, men han sa nei, du kan gjøre det først, så gjør jeg det etter deg.

Etter voldtekten løp de to eritreiske flyktningene fra stedet, men ble begge sporet opp og pågrepet av tysk politi.

I retten ble 23-åringen spurt om hvorfor de voldtok kvinnen. Da svarte Filmon K: “Fordi vi hadde en dårlig dag.”

Dommeren svarte da sarkastisk: “Det var ikke bare dere som hadde en dårlig dag.”

Les også: 964.000 asylsøkere til Tyskland siden januar

D
SIKTET FOR VOLDTEKT: To eritreiske asylsøkere sitter i disse dager siktet for en grov overfallsvoldtekt mot en 56 år gammel tysk kvinne. Voldtekten fant sted i byens botaniske hage i august i fjor. Foto: Filmon K. (23) og Habtom E. (26).

Les også: Høygravide Maria (19) brent ihjel levende av tyrkere i Tyskland