Asyldrapet i Sverige: «Det er blod over hele kjøkkenet»

DREPT MED KNIV: 22-årige Alexandra Mehzer ble brutalt knivdrept av den somaliske asylsøkeren Youssaf Khaliif på hjem for enslige flyktningbarn. Aktor påstår nå at Youssaf i virkeligheten er minst 18 år gammel og bør dømmes som voksen. (Foto: Politiet/Fria Tider).
SVERIGE/ASYLDRAP

I forbindelse med tiltalen mot flyktningbarnet Youssaf Khaliif, så har det nå kommet nye makabre opplysninger om knivdrapet på den 22-årige Alexandra Mezher. Mehzer jobbet som frivillig på ungdomshjemmet der Khaliif bodde. Aktor i saken, Linda Wiking, vil at den påståtte 15-åringe somalieren skal dømmes til fengsel som voksen. - Han er iallefall over 18 år gammel, sier hun til nettstedet Fria Tider. Frieord viser som eneste nyhetskilde i Norge bilder av både gjerningsmann og åsted.

Det var et skrekkslagent enslig flyktningbarn som stengte seg inn på sitt eget rom og ringte politiet rett etter mordet klokken 08.00 på morgenen den 25. januar  i år.

Les også: Flyktningbarnet som drepte Alexandra (22) er voksen

På svært gebrokkent svensk forsøkte flyktningbarnet å forklare for alarmsentralen hva han hadde vært vitne til.

– Mye blod men personal ikke her. En person han ta kniven tror traff med personal.

– Personal der inne i rommet, da hun åpner ikke, hun prater ikke. Jeg tror… han er kanskje død, fortsatte flyktningbarnet mens skrik og bråk hørtes i bakgrunnen.

Da politiet kom til plassen fant de kjøkkenet innsmurt med blod. I et annet rom lå den livløse kroppen til 22-årige Alexandra.

Les også: Mor og sønn brutalt knivdrept av utvist asylsøker på IKEA i Sverige

D
BRUTALT DREPT: 22-årige Alexandra Mehzer var fra en kristen familie i Libanon. Hun jobbet på senteret for enslige flyktningbarn for «for å gjøre noe godt». (Foto: Privat).

Somalieren hadde truffet henne med tre knivhugg: i ryggen, i låret og på den ene hånden. Hugget mot låret hadde skåret av både scener og hovedpulsåren og forårsaket en kraftig blødning som tok Alexandra sitt liv før ambulansen hadde rukket frem til plassen.

– Den skaden hun fikk krever egentlig umiddelbar hjelp for at man skal kunne overleve, sier aktor Linda Wiking til Fria Tider.

Les også: Syv utlendinger på tiltalebenken etter brutale drap på restaurant i Sverige

2016-05-23-19-39-39_Youssaf-Khaliif-Nuur_bild_mordplats_alexandra_a

2016-05-23-19-39-39_Youssaf-Khaliif-Nuur_bild_mordplats_alexandra
SJOKKERENDE BILDER: Politiet viste frem makabre bilder i retten som bevis mot Youssaf Khaliif. Blodet fra knivstikkene kan ses i flere rom og må ha vært svært traumatisk for offeret å oppleve.

I trappen fant politiet tre enslige flyktningbarn som hadde lagt seg over somalieren med sin kroppstyngde for å hindre ham i å røre seg.

I forbindelse med knivangrepet mot Alexandra hadde en av flyktningbarna forsøkt å gripe inn. Somalieren svarte da med å rette flere hugg mot ham med kniven. Knivmannen lykkes allikevel bare å skjære i offerets bukser.

– Det var ren tilfeldighet at han klarte seg, sier Linda Wiking.

Les også: 30 muslimer truet med å voldta kvinne og drepe hennes sønn på asylmottak i Sverige

D
HENGELÅS PÅ SKAP: Kniver og sakser er innelåst i kjøkkenskapene med hengelås. Allikevel skal Youssaf Khaliif fått tak i en stor kjøkkenkniv som han benyttet for å drepe Alexandra Mehzer. (Foto: Politiet).

Youssaf Khaliif har opplyst at han er et 15 år gammelt flyktningbarn, men aktor vil at han skal dømmes som voksen. Alderstester viser nemlig at somalieren er over 18 år gammel.

– Vi har benyttet oss av to myndigheter som bestemmer alder på en person. Dels har vi brukt Migrationsverkets aldersetterforsking som de har gjort som følge av asylsøknaden. Det har vært en intervjubasert undersøkelse. Vi har også benyttet oss av rettsmedisinere som har sett på håndledd og tenner, sier Linda Wiking.

Les også: Svensk jente (16) knivskåret i ansiktet av flyktning da hun nektet å ha sex

D
ALDERSTEST: Den rettsmedisinske avdelingen ved Karolinska Institutet har fastslått at Youssaf Khaliif er minst 21.5 år gammel og ikke 15 år gammel som han påstår selv. (Foto: Politiet/Fria Tider).

Det innebærer at Youssaf Khaliif risikerer å dømmes til fengsel, iallefall hvis det ikke fremkommer at han led av en alvorlig psykisk forstyrrelse ved tidspunktet for mordet. En mindre psykisk undersøkelse viser at han kan mistenkes å ha hatt en alvorlig psykisk forstyrrelse, men det kreves at tingretten begjærer en stor undersøkelse for å slå fast at dette er tilfellet.

På sosiale nettsider foregår det nå et opprop mot at kriminelle asylsøkere og flyktninger skal få bli i Sverige. Så langt har over 60.000 personer blitt med i oppropet.

Les også: Skoleeleven Mads (17) stukket ned og drept av tre innvandrere i Danmark

Sak 1

Sak 2

Sak 3
RETTSDOKUMENTER: Nettsiden Exponerat.se har fått tak i rettsdokumenter fra saken mot Youssaf Khaliif. De viser at Khaliif trengte tolk på somalisk for å gjøre seg forstått og bli avhørt i retten. (Foto: Exponerat).

2016-05-23-19-39-39_Youssaf-Khaliif-Nuur_fran_fup

Les også: Det brutale drapet på Elin Krantz (obs: sterke bilder).

Svensk politisjef bekymret for drapsmannen

Da Sveriges politissjef Dan Eliasson ble intervjuet av Sveriges Television i etterkant av det brutale drapet, brukte han mer tid på å vise bekymring for den voksne drapsmannen, enn offeret og hennes familie.

Les også: Muslim ropte «Allahu akbar» – drepte en og skadet tre med kniv på togstasjon i Tyskland