Arbeiderparti-leder Jeremy Corbyn avslørt – var med i antisemittisk Facebook-gruppe

UTENRIKS

Partilederen for Labour, søsterpartiet til Arbeiderpartiet, ble nylig avslørt som medlem i en Facebook-gruppe, "Palestine Live", hvor det har blitt skrevet svært grove og hatefulle angrep mot jøder. Nå risikerer flere prominente medlemmer av partiet å bli ekskludert som følge av anklagene om anti-semittisme.

Arbeiderpartiets leder i England, Jeremy Corbyn, har vært i hardt vær tidligere. Den svært venstreorienterte partilederen har nå klart å vikle seg inn i nok en skandale.

Denne gangen er det avslørt at han i tiden før han ble valgt inn som partileder var medlem av en antisemittisk lukket Facebook-gruppe kalt «Palestine Live», hvor over 3.000 britiske kommunister, antirasister og Palestina-aktivister skrev svært grove og hatefulle innlegg om jøder.

HATETS ANSIKT: Jackie Walker, en tidligere sjef for en pro-Corbyn organisasjon kalt Momentum, ble suspendert fra sin stilling etter å ha blitt anklaget for antisemttisme og for å ha deltatt i den omtalte Facebook-gruppen.

Avsløringen har nå ført til at Labour har startet en etterforskning av påstandene om at flere partimedlemmer har postet antisemittiske kommentarer i den lukkede og hemmelige gruppen.

En organisasjon som jobber mot antisemittisme i Storbritannia, «Campaign Against Anti-Semitism» har fått adgang til innholdet i Facebook-gruppen, og samlet bevis. En av avsløringene er at nåværende partileder for Labour, Jeremy Corbyn, var medlem av gruppen helt frem til han ble valgt som partileder i 2015.

Det har endog blitt avslørt at Jeremy Corbyns sønn, Seb Corbyn, er medlem av gruppen.

PALESTINE LIVE: Facebook-gruppen skal ha hatt svært krenkende og hatefulle innlegg om jøder og israelere. Blant annet publiserte man artikler om holocaust-fornektelse og jødehat som kom fra arabiske terrorgrupper. (Skjermbilde Facebook).

Jeremy Corbyn skal også ha fått kritikk for å ha omtalt de muslimske terrorgruppene Hamas og Hizbollah for «sine venner», og har i ettertid tatt avstand fra disse uttalelsene.

Ifølge en av de som har avslørt arbeiderparti-politikerne, bloggeren David Collier, så skal innholdet i gruppen blant annet ha omhandlet konspirasjonsteorier rundt Rothschild-familien, Israels involvering i terrorangrepet den 11. september i New York, samt ha publisert materiale laget av nynazistiske grupper.

Gruppen Campaign Against Anti-Semitism mener at «det ikke finnes noen unnskyldning» for hvorfor Jeremy Corbyn skulle være medlem i en slik gruppe og vil legge inn en offentlig klage på ham til partiet.

En talsperson for Jeremy Corbyn sier at partilederen og partiet er totalt i mot alle former for antisemittisme og vil ta alle nødvendige steg for å fjerne slike holdninger i det britiske Arbeiderpartiet.

ANTISEMITT ELLER BARE KRITISK TIL ISRAEL? Jeremy Corbyn som i dag er leder av det britiske arbeiderpartiet, Labour, blir beskrevet som svært venstreorientert. Med en slik klistrelapp kommer også et hat mot staten Israel og koblinger mot antisemittiske grupper og organisasjoner. Også muslimske terrorgrupper har tidligere fått varme ord fra Labour-lederen.

Antisemittisme og boikott av Israel er også noe det norske Arbeiderpartiet opplever og deres politikere har flere ganger vært i mediene de siste årene i forbindelse med skandaler og skarpe uttalelser.

På sosiale medier har profilerte partipolitikere fra ungdomspartiet, AUF, skrevet, likt og delt antisemittiske meldinger og bilder. Partiet har også måttet ha avstemning blant medlemmene om man skal boikotte Israelske varer, samt har sentrale politikere som har kommet med forslag om å kaste ut Israelske ambassadører fra Norge.

AKSEPTERT: Partileder for Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre og tidligere leder for AUF, Eskil Pedersen, besøker Utøya under partiets politiske sommerleir i 2011. Her har også representanter for terrorgrupper som Fatah fått komme i land til klemmer og varme hilsener fra norske politikere og aktivister.

Også fagforeningen LO jobber nå for en internasjonal økonomisk, akademisk og kulturell boikott av Israel.

Mange har påpekt under debatten at det er forskjell på kritikk av Israel og antisemittisme, men grensen mellom disse to er ofte uklar hos rødgrønne politikere i Norge og resten av Europa.

 • Otto Bronson

  Sosialist/kommunist og antisemitt? Det var vel ikke akkurat en «bombe». Ser for meg Støre som heier inn arabere i landet.

  • Hans Hansen

   Beklager, men Erna og Høyre er nok verstinger i Norge akkurat nå. Bare minner om at Erna nylig dolket egne velgere i ryggen ved å omfavne Islam og kvinneundertrykkende hijab/ burka! Blå-grønn regjeringa har også besluttet at over tusen nye negre og arabere fra Afrika kal få fritt innpass til Norge. Hehe, Støre er rene søndagsskolegutten sammenlignet med fru Solberg:)

   • Otto Bronson

    Det er jeg enig i. Men i disse dager er det AP som provoserer meg mest og derfor kommentaren. AP/Høyre: Samme «styggeriet» for meg.

 • Spekulanten

  Fra og med neste år så flytter jeg samt nærmeste familie til USA. Et land hvor folk gir faen om deg fordi de har sine egne problemer. Et land hvor du kan være hvem som helst og ingen dømmer deg. Ikke som i Norge hvor alle overvåker hverandre, og hvis noen ikke passer «inn» så blir de utstøtt. Jeg anbefaler andre til å flytte til USA for å bli med på Trump-bølgen. Trump har laget langt flere jobber og aksjemarkedet går gjennom taket. Reis vekk fra sosialistiske Europa/Skandinavia hvor staten bestemmer over deg. I USA så er det du selv som bestemmer over eget liv. Jeg vet i alle fall at noe er seriøst galt i Skandinavia. Staten er innblandet i alt, fra NSB til SAS, Telenor samt Lyse, og ikke minst i alle skatter og avgifter! Økt skattelegging fører til lavere BNP som igjen fører til svakere jobbvekst når folk ikke har like mye penger igjen å bruke innenfor næringslivet som før. Bare husk på helseforsikring når dere flytter til USA så får dere se og oppleve et helt annet liv! USA er et land som er grunnlagt på individets frihet; ikke som «dagens» Norge som var grunnlagt av adelsmenn fra Danmark og Storbønder som var inne på Stortinget i 1814. Norge ER og VIL alltids forbli, et lite nisseland; hvor Staten kontrollerer deg og manipulerer deg. I Norge kan barnevernet ta fra deg alle barn hvis bare en ansatt i barnehagen «mistenker» at du gjør noe med det. Ingen rettssak trengs, barnevernet samt flere politistyrker er på døra di før du vet ordet av det da!

 • Hans Hansen

  Trist å se at England er blitt et ekte Shit-Hole country:(

  • Mjolne

   Hele vest Europa er i ferd med å bli shithole countrys…..

 • Mjolne

  Det er jo ingen hemmelighet at Ap/AUF støtter terrorisme bare det ikke rammer dem selv.
  Selv det nåværende storting støtter terrorisme ved å sende penger til de såkalte «palestinerne»!
  Hørte nettopp at terrorlederen Mahmoud Abbas hadde kjøpt seg nytt fly til NOK 400.000.000,-
  Lederen for et landområde der folket kun lever av «trygd» donert av andre land kjøper fly til 400 mill…..
  Var det opp til meg skulle han fått gått, eller rodd og ferden for over hav!