Arabisk terrorist drepte fire og skadet 15 mennesker i Jerusalem

ISRAEL/ISLAMSK TERRORISME

En arabisk mann skal ha kjørt en lastebil inn i en gruppe israelske soldater i Jerusalem tidligere i dag. Soldatene var i ferd med å gå på en buss da angrepet fant sted. Fire av soldatene døde og minst 15 skal være skadet, forteller israelske redningsmyndigheter.

Israel opplevde sitt første offisielle terrorangrep da en mann med arabisk bakgrunn i dag kjørte inn i en folkemengde i Armon Hanatziv-nabolaget i Jerusalem.

Etter å ha pløyd gjennom folkemengden så forsøkte terroristen å rygge lastebilen tilbake over de drepte og skadde menneskene.

Terroristen er identifisert som Fadi al-Qanbar (28) fra Jabal Mukabbar i Jerusalem

DRAPSMANN: Et angivelig foto av drapsmannen har blitt lagt ut på sosiale medier. Han blir hyllet terrorangrepet av muslimer på nettet – se utdrag fra Facebook lenger ned i artikkelen.

Ifølge talskvinne for politiet Luba Samri, så skal lastebilsjåføren ha blitt skutt og drept av en sivil bevæpnet person på plassen.

Lastebilsjåføren skal ha hatt et israelsk førerkort og bilen var også registrert med israelske skilter.

Redningstjenesten forteller hvordan de ankom plassen og fant 10 mennesker fanget under lastebilen.

De fire som døde under terrorangrepet skal være i 20-årene og inkluderer tre kvinner og en mann. Av de 15 som er skadet skal situasjonen være alvorlig for minst en av dem.

DREPT: Tre kvinner og en mann ble drept av den muslimske terroristen. (Foto: Israelsk militære).

Israels politisjef Roni Alsheich forteller at angriperen var bosatt i et arabisk nabolag i den østlige delen av Jerusalem og at ofrene ikke rakk å reagere før angrepet fant sted.

Angrepet skal være et av de dødeligste under det som beskrives som en årelang bølge av palestinske skytinger, knivstikkinger og bilangrep mot israelere, som sakte hadde roet ned seg.

Søndagens angrep er det første angrepet som resulterer i drap på israelere på tre måneder.

Siden 2015 skal palestinske terrorister ha drept 40 israelere og to besøkende amerikanere. Under denne tiden har 230 palestinere blitt drept av israelske politi- og militærstyrker.

Israel sier de fleste av de drepte palestinerne var terrorister og resten døde under angrep mot israelske myndigheter.

Palestinske menneskerettighetsgrupper har beskyldt Israel for å bruke unødvendig mye vold under visse konfrontasjoner.

Israel sier volden er drevet av palestinernes ønske om konflikt, mens palestinerne sier at det hele er et resultat av nesten 50 år med israelsk okkupasjon og tapt håp om en uavhengig stat.

Terrorgruppen Hamas har lovpriset angrepet i Jerusalem i dag, men sier de ikke står bak.

Hamas sin talsmann Abdul-Latif Qanou kalte angrepet på soldatene en «heroisk» aksjon og oppfordret andre palestinere om å gjøre det samme, samt «eskalere motstanden».

HYLLES: Terroristen hylles på sosiale medier av andre muslimer. (Foto: Facebook).

Qanou sier søndagens angrep beviser at palestinernes voldelige angrep ikke har sluttet, på tross av en roligere periode. Han sier at volden aldri vil stoppe.

Hamas sitt hovedmål er å utrydde staten Israel.

Kommentar:

Det er også verdt å legge seg på minnet måten NRK omtaler at det var en «lastebil som kjørte inn i folkmassen. Drepte kniven en mann? Var det kulen som tok livet av personen? Hvorfor denne måten å unnlate å omtale hvem som står bak terroren?

HVEM HVA HVOR? Vår statseide og lisenspliktige mediegigant mener at lastebiler styrer seg selv og utfører terrorangrep. (Foto: Twitter).

Relatert: