Apple lanserer politisk korrekte emotikoner

MANGFOLD: Apple har nå lansert 300 nye emotikoner. Man kan velge fra fem ulike hudtoner. Men nå får oppdateringen kritikk fra et afrikansk programutvikler-firma. (Foto: Emotikons).
VESTLIG UTVIKLING

Mangelen på såkalt 'mangfold' i den digitale verden har vært et tema som har blitt diskutert de siste årene. Særlig utviklere av programvare har fått søkelys på seg for nå ut til brukere utenfor Vesten. Etter mye påtrykk har den elektroniske giganten Apple nå valgt å rydde opp i dette ved å introdusere hundrevis av nye og politisk korrekte emotikoner.

D
KJENDIS: Miley Cyrus gikk ut på sin Twitter-konto og ba om nye emotikoner. (Foto: Twitter).

Et av hovedpunktene mot programvareindustrien var at alle emotikonene som ble tilbudt på de ulike plattformene var av hvite mennesker.

Når Apple i disse dager oppdaterer sine operativsystem OS X og IOS har man rettet opp i dette ved å inkludere hele 300 nye emotikoner.

Der man før bare kunne velge mellom hvite ansikter, så har man nå lagt til hele fem ulike hudtoner.  Men det slutter ikke der. Også kjønnskampen har nådd den teknologiske verden og likekjønnede par og familier med to pappaer eller to mammaer har også blitt lagt til i utvalget.

En av grunnene til at Apple skal ha kommet ut med disse nå er at blant annet den kjente popstjernen Miley Cyrus har gått ut på sin Twitter-konto med over 19 millioner følgere, og klagd over at det ikke finnes emotikoner for sorte mennesker.

Kritikken nådde også de etablerte mediene og til slutt måtte altså Apple oppdatere emotikonene sine.

D
KRITIKK: Apple har fått kritikk for å ikke være mangfoldige med bruken av emotikoner. Nå kommer Apple ut med 300 nye emotikoner. (Skjermbilde: Techcurnch.com).

Får kritikk fra Afrika

Men det skal ikke være lett å tilfredsstille alle. Nå får Apple kjeft fra det afrika-baserte emotikonfirmaet Oju Africa. Lederen for selskapet, Alpesh Patel, gikk nylig ut og kritiserte Apple for sitt nye utvalg av hudfarger på de populære smileansiktene.

Se på deres nye emotikoner – det handler bare om hudfarge. Mangfold handler ikke om hudfarge – det handler om å omfavne de ulike kulturene som finnes der ute som ikke har noen digital representasjon.

Firmaet hans har selv kommet ut med egne emotikoner med brun hudfarge.

D
FRA AFRIKA: Disse emotikonene har blitt laget av Oju Afrika, en afrikansk programvareutvikler. «Mangfold handler ikke om hudfarge», sier lederen, Alpesh Patel. (Foto: Oju Africa emoticons).

Alpesh fortsetter:

Vi har hatt 16.000 nedlastinger og de fleste kommer fra USA. De som laster ned disse kommer fra allerede utviklede markeder og de har sett på hva vi har laget og sier ‘vent litt, dette er en veldig kul utvikling, men den kommer fra Afrika’. Du vet innovasjon er ikke noe som kun tilhører Vesten, så vi er veldig glade for hva som har skjedd, men vi har ennå en lang vei å gå.

Humor

Vi balanserer dette innblikket i den politisk korrekte verdenen med litt humor. Stand-up komikeren Dane Cook snakket nylig om bruken av emotikoner på mobiltelefoner idag. (Advarsel for voksen språkbruk):

 • sussebassa

  Rasisme….
  Hvor er damene i burka/niqab…

  • Martino Mendocino

   Tror der allerede finnes en spøkelses.emoij..

  • Voldsom Homo

   Homofobi! Hvor er homseikonene?

 • Johan Aksnes

  Huff så dumt, men hva gjør vel ikke grådige folk for penger.

 • Johan Aksnes

  Huff så dumt, men hva gjør vel ikke grådige folk for penger.

 • leonidas88

  Det er ikke noe negativt, men tvert imot bra, rase viser seg å være det mest fundamentale vi har. Desto mer ikke-hvite legger sær krav basert på sine farge/rase desto mer blir det tydelig at DET ER RASEMESSIG FORSKJELL MELLOM OSS.
  Det er bare det at kulturmarxistene benekter at den hvite rase eksisterer, at vi ikke har positive anlegg som gjør oss på noen rområder overlegne. de samme kulturmarxister er alltid ute for å fremme «overlegne kvaliteter» til ikke hvite.
  Det mest verdifulle vi eier i denne verden er ditt eget folk, og for dette må alt gjøres for å bevare å sikre dets fremtid

 • Voldsom Homo

  «Vi vil ha bønnerom, vi vil ha NAV, vi vil ha hvite kvinner, vi vil ha sharia, vi vil ha halal, vi vil at de som fornærmer pedofeten skal dø, vi vil ha negersmileyer» hva med å gi noe tilbake? Som å dra hjem til ørken og jungel, og la oss være i fred?

  • sussebassa

   Du glømte…
   Vi vil ha/overta Deres land..kaste ut/gjøre dere/urbefolkningen til slaver.

 • Jens Olav Jacobsen Nesheim

  Yes kan da bruke symbolet for neger samtidig som jeg skriver neger. Woho. Kan også bruke pistol og neger ikonet sammen

  Men seriøst hva foregår i hodene på folk som henger seg opp i hudfargen på disse ikonene? Må være en psykologisk lidelse, men men medlemmene av PK mafiaen er i de fleste tilfellene jeg har erfart psykisk ustabile

 • HenrikHenriksen

  Hva med pygmeer? Masaier? Dverger? Overvektige? Folk i koma?

 • @@@

  Men ingen hvite?

 • invernes

  Ser ut som noe som ligger i et toalett med smil på.

 • wiggen evensen

  Jeg forlanger at de også lager Scandinaviske fjes med blondt hår og BLÅ øyner, føler meg rett og slett tråkket på når alle har kun brune øyner..

 • Harry Romsås

  Det var noen antirasister som mente at de gule var for gule, det så ut som om de hadde fått gulsott.

 • Maalfrid

  Det var på tide. Dette har jeg etterlyst lenge. Takk til Miley Cyrus. Fra nå av skal jeg kun høre på musikken din.

 • freedomOfChange

  Tycker det fattas ikoner….