Ny antiterrorlov i Frankrike: Politiet får stenge rasistiske moskeér

Den nye loven ble stemt inn i begynnelsen av oktober med en overveldende majoritet i det franske parlamentet, med 415 mot 127 stemmer. Nå har loven også blitt godkjent av senatet.

Venstreekstreme og kommunistiske grupper har kritisert loven da den gir myndighetene større muligheter for å kjempe mot rasisme og terrorisme, også i moskeér.

Les også: Muslimsk terrorangrep i Frankrike: Skrek «Allahu Akbar» og drepte to kvinner med kniv på togstasjon

MOSKEÉR I FRANKRIKE: Frankrike har over 2.500 moskeér. Franske myndigheter har stengt flere hundre moskeér de siste årene etter avsløringer om rasistiske og anti-kristne ekstreme uttalelser fra imamer og besøkende, samt oppfordring til terror. (Foto: Politimann utenfor moské i Paris).

Les mer: Muslimsk terrorist kjørte lastebil inn i folkemengde med kvinner og barn i Nice- drepte 84 – ropte «Allahu Akbar»

Blant annet får nå landets myndigheter rett til å gjøre husransakelser, stenge ned moskeér som på en eller annen måte støtter eller preker hat mot kristne og ikke-muslimer, samt stoppe og kontrollere de som befinner seg ved plasser som er tenkbare mål for muslimske rasister og terrorister.

Loven skal erstatte den unntakstilstanden som ble innført i landet etter de muslimske terrorangrepene i 2015, og som går ut den 1. november i år.

Les mer: Prest (84) fikk halsen skåret over i terrorangrep mot kirke i Frankrike

Landets innenriksminister, Gerard Collomb, har tidligere uttalt at loven er «et riktig tiltak for en riktig trussel».

Ifølge Frankrikes president, Emmanuel Macron, så holder den nye loven seg innenfor rammene av franske verdier og prinsipper. Det politiet får er et nødvendig regelverk for å slå ned på den islamske terrorismen, som har drept hundrevis av franskmenn de siste årene, sier han.

Ved det rasistiske og anti-kristne terrorangrepet i Paris i 2015, som den islamske staten tok på seg ansvaret for, ble 130 mennesker drept og 350 skadet. 89 av dødsofrene og over 300 av de skadde befant seg i konsertlokalene Bataclan. Det kom ut over ett år senere at ofrene hadde blitt grusomt torturert, blant annet hadde terroristene skjært av kjønnsorganene og puttet dem i ofrenes munn. De skal også ha stukket kvinner i underlivet med kniver og skåret ut øynene deres. Flere av ofrene skal også ha blitt voldtatt.

Les også: Sjokkavsløring: Franske myndigheter skjulte bevis på grusom tortur av terrorofrene i Paris

ISLAMSK HAT: Europa, Asia, Afrika, Nord-Amerika og Australia har alle opplevd grusomme rasistiske og fremmefiendtlige muslimske terrorangrep de siste årene. Tusenvis av døde, titusenvis av skadde er resultatet etter at myndigheter har akseptert eksistensen av og importert den politiske sekten som kamuflerer seg som en religion. (Foto: Forside/Daily Telegraph).

Relatert: