Klokken var halv to på natten når en høy og støyende lyd vekket Hanna Wigh og hennes mann, Mantas, i deres hjem utenfor Falköping i Västergötaland.

En eller flere personer hadde kastet en stein gjennom familiens stuevindu og gulvet var dekket av glasskår.

– Min mann så en bil som kjørte i stor hastighet fra huset vårt, men fikk ikke sett hva slags bil det var, for det var veldig mørkt.

Hanna, hennes mann og parets to barn var hjemme når de ble utsatt for angrepet.

– Hele familien var hjemme. Min sønn våknet dessverre og ble kjemperedd, men min datter våknet ikke heldigvis.

Det er ikke første gangen at Wigh og hennes familie har blitt utsatt for politisk vold. Tidligere har ukjente personer skutt raketter mot hennes barns soveromsvindu.

– Den gangen lå de og sov i på det rommet, men anmeldelsen av hendelsen førte ikke til noen pågripelse, sukker politikeren.

Les også: SD-politiker tok sitt eget liv etter å ha blitt hengt ut som rasist av media

Flere småbarnsfamilier rammet

Men det var ikke bare Hanna Wigh og henns småbarnsfamilie som ble utsatt antirasistisk attentat den natten. Også Sverigedemokraternas gruppeleder i Falköping, Maddelen Larsson, fikk en stein kastet inn gjennom kjøkkenvinduet.

– Jeg våknet av en høy lyd først, før de kastet inn to steiner på kjøkkenet mitt. Den ene traff nok ikke så bra. Men så kom det en til og da hørtes det ut som en porselensfabrikk. Alt gikk istykker, hele kjøkkenet var fullt av glasskår.

Dessuten hadde noen tagget «Nasse vi vet hvor du bor», på husveggen.

Les også: Politisk reklame revet ned i Sverige – et demokratisk problem

sd-politiker-3

D
KNUSTE VINDUER OG TAGGING: Et knust kjøkkenvindu og nedtaggete vegger var budskapet antirasister hadde å gi en folkevalgt politiker og barna hennes i deres eget hjem. (FOTO: Fria Tider/privat).

Larsson sier at hun tror at det er de samme personene som har reist rundt og kastet steiner inn i husene til henne og Hanna Wigh.

– Det verste er når man angriper oss i våre hjem, når vi har barna hjemme. Mine barn er fullstendig livredde nå. De tør ikke å sove i første etasje og tør ikke å være alene. Det er det mest tragiske, når det rammer hele familien.

– Mitt yngste barn er to år gammelt og den eldste er tretten år, så det er hun som er mest redd, da hun sover nede.

Politiet i Falköping sier at man ser alvorlig på volden som de to politikerne har blitt utsatt for og saken har fått høyeste prioritet.

Så langt har ikke politiet funnet antirasistene.

Bombe inn i leilighet

Frieord.no skrev i februar i år om hvordan ekstreme venstreorienterte nettverk og organisasjoner i Sverige bedriver utstrakt overvåking og forfølgelse av sine politiske motstandere. Det gikk så langt at en barnefamilie i Skåne, hvis far er politiker for Sverigedemokraterna, fikk en bombe kastet inn gjennom brevsprekken. Bomben eksploderte kun få meter fra datteren i familien sitt barnerom.

Les mer om den saken her.

Relatert:

– Antirasister vandaliserte bokbutikk i Oslo

– Antirasistisk Senter redd for vold fra sine egne demonstranter

– Flere hundre antirasister angrep Wienerball

– 600 antirasister raserte Dresden sentrum

– Svensk kunstner brutalt mishandlet av antirasister

– Gutt som ble slått ned av antirasister har våknet fra koma

– 90 antirasister arrestert etter voldelig angrep mot barnefestival

– Antirasister amok under demonstrasjon i Sverige

– Politiet har arrestert antirasister og venstreekstremister i Stockholm

– Video: Her går antirasistene til angrep på politiet