Antirasister amok under demonstrasjon i Sverige

Politiet hadde møtt mannssterke opp når den organsierte og voldelige antirasistiske bevegelsen i Sverige hadde truet med vold og bråk under en demonstrasjon mot det svenske partiet Svenskarnas Parti på Linhamns Torg i den multikulturelle byen Malmø.

Når antirasistene prøvde å rive ned sperringene så gikk politiet til resolutt aksjon. Da svarte antirasistene med å kaste gatesteiner og den giftige gassen ammoniak mot politiet. De skal også ha angrepet politiet med slag og spark. Dette skal ha ført til at flere av de mest aktive antirasistene og venstreekstremistene skal ha blitt skadet av ridende politi som gikk inn i den rasende folkemengden.

Enda en film tatt fra innsiden av antirasistenes voldelige demonstrasjon:

Angrep ambulanse

Som følge av skadene, både hos antirasistene og politiet, ble ambulanser tilkalt til området. Da skal antirasistene ha angrepet både politi og ambulansepersonell som forsøkte å hjelpe de skadde.

Ranet fotograf

En fotograf som skal vært tilstede på demonstrasjonen arrangert av «Malmö mot rasism» skal ha blitt forsøkt ranet to ganger av medlemmer av Sosialdemokratisk Ungdom og AFA (Antifascistisk Aksjon).

UTØVDE VOLD OG RANET FOTOGRAF: AUF's søsterparti i Sverige, SSUs Ragnar Blücher Suneson medlem i SSU och hans medraner, kjæresten Carolina Pettersson, distriktssekretær i SSU.
UTØVDE VOLD OG RANET FOTOGRAF: Sveriges sosialistiske ungdomsparti, SSUs Ragnar Blücher Suneson og hans medraner og kjæreste, Carolina Pettersson, distriktssekretær i SSU, skal sammen med to andre personer fra AFA (Antifascistisk Aksjon) ha brukt vold og forsøkt å rane en fotograf. SSU er søsterpartiet til AUF i Norge.

Svenskarnas Parti

Svenskarnas Parti er et nasjonalistisk og konservativt parti som ble grunnlagt i 2008.  Partiet forespråker et Sverige befolket av etniske svensker.

Fra deres partiprogram:

Sverige skal også i fremtiden være svenskt. Kun mennesker som tilhører den vestlige genetiske og kulturelle arven, der de etniske svenskene inngår, skal kunne være svenske statsborgere. Sverige behøver å være svensk for at svenskene skal kunne skape sin egen kultur, sine egne tradisjoner, samt fritt kunne velge hvilke ting som skal påvirke eller berike Sverige fra andre deler av verden.

SVENSKARNAS PARTI: Partileder Stefan Jacobsson under et torgmøte tidligere i år. (Foto: Realisten.se)
SVENSKARNAS PARTI: Partileder Stefan Jacobsson under et torgmøte tidligere i år. (Foto: Realisten.se)

Angrep fra antirasister

Partiet har vært utsatt for alt fra drapsforsøk til bilbranner i forbindelse med møter og arrangementer. I 2012 i Eskilstuna skal antirasister kastet glassflasker, steiner og golfballer på partiets medlemmer. En av medlemmene fikk en gatesten i hodet og måtte kjøres til sykehus. I 2013 ble tre biler tilhørende partiets medlemmer satt i brann i forbindelse med en demonstrasjon i Jönköping.

«Skal feire når du er død»

Under den foranstående valgkampen i Sverige skal antirasister og venstreekstremister ha forfulgt partiet på deres valgkampturne og stått bak alt fra grove overfall til hets og sjikane. Under partileder Stefan Jacobssons tale i Ystad igår skal medlemmer av venstrepartier ha dukket opp og skreket og hetset partilederen. «Stygge jævla nassesvin», «Vi hater deg», samt skreket at vi «skal feire når du er død», og oppfordret ham til å ta selvmord.

VOLDELIGE ANTIRASISTER: Antirasister og venstreekstremister har ofte brukt grov vold og trusler mot svenskvennlige partier. Denne valgkampen var ikke noe unntak.
VOLDELIGE ANTIRASISTER: Antirasister og venstreekstremister har ofte brukt grov vold og trusler mot svenskvennlige partier. Denne valgkampen er ikke noe unntak.

Men det var først når partiet dukket opp i Malmø at demonstrantene virkelig oppviste i hvilken grad man er villig til å bruke vold og udemokratiske midler for å stoppe sine politiske meningsmotstandere, slik som beskrevet ovenfor. Antirasistene skal ha vært svært sinte og blant annet slått og sparket på en bil som de ved en feiltakelse trodde partileder Jacobsson satt i.

Partiet har ennå stopp i byer som Helsingborg, Halmstad, Gøteborg og Vänersborg igjen på valgturneen sin iløpet av helgen.

VG slet med overskriftene

Cathrine Ekehaug: VG-journalisten beskriver seg som forkjemper for borgerrettigheter og sosial reform. (Foto: Linkedin)
Cathrine Ekehaug: VG-journalisten beskriver seg som forkjemper for borgerrettigheter og sosial reform. (Foto: Linkedin)

I tråd med statstøttede mediers plikt til å demonisere og vrenge sannheten så kjørte VGs journalist Cathrine Ekehaug på med nazi-overskrifter og klarte endog å påstå at det var Svenskarnas Parti som sto bak opptøyene. Dette ble korrigert senere på dagen, men ikke før tusenvis av lesere hadde fått løgnaktig informasjon. Ikke med ett ord klarte Ekehaug og VG å informere sine lesere om at de voldelige opptøyene var nøye planlagt fra antirasistiske organisasjoner og det kommunistiske  «Vänsterpartiet».

FORSØK 1: VG's nettredaksjon klarte ikke helt å skape overskriften de ønsket. Eller gjorde de? (Faksimile fra VG)
FORSØK 1: VG’s nettredaksjon, med journalist Cathrine Ekehaug, påstår i denne overskriften at det var «nazistene» som sto bak opptøyene. Kan man virkelig gjøre en slik grunnleggende feil som betalt journalist? (Faksimile fra VG)

 

FORSØK 2: Litt nærmere sannheten, og klarte å beholde "nazi"-overskriften som garanterer klikk på artikkelen.
FORSØK 2:  Litt nærmere sannheten, og klarte å beholde «nazi»-overskriften som garanterer klikk på artikkelen.