Alternativ för Sverige – nytt innvandringskritisk parti i vårt naboland

Etter at Sverigedemokraterna kuttet båndene med sitt tidligere ungdomsparti, SDU, så har flere av de ledende politikerne i ungdomspartiet gjort et politisk comeback med det nye partiet Alternativ for Sverige.

Partiet som skal stille opp i riksdagsvalget i september, ble lansert av Gustav Kasselstrand på en pressekonferanse ved 20-tiden på mandag.

Detaljert informasjon om partiet eller hvilke personer som skal lede det kom ikke frem under presentasjonen.

Kasselstrand bekreftet allikevel at partiet kommer til å utfordre Sverigedemokraterna med en tøffere innvandringspolitikk.

Vi er Sverige repatrieringsparti, sa han.

Partiet vil se en «umiddelbar asylstopp fulgt av en aktiv repatrieringspolitikk»

Uten disse to tiltakene kan vi aldri få slutt på de enorme problemene som preger vårt land, sa Gustav Kasselstrand til de fremmøtte.

Vi behøver statsmenn som har mot til å stille gruppe mot gruppe når ressursene ikke er uendelige.

Innvandrere som foreksempel har begått forbrytelser, lurt seg til oppholdstillatelse eller ikke bidrar til det svenske samfunnet må reise hjem.

De har ingen plass i Sverige. De skal ikke integreres – de skal reise hjem til sine hjemland, sa Kasselstrand.

Han henviste til en måling gjort av Sentio, som partiet har gjennomført og som blant annet viser at en tredjedel av svenskene kan tenke seg å stemme på et parti som vil minske innvandringen mer enn noen av partiene representert i den svenske riksdagen.

Han sa også at luften har gått ut av Sverigedemokraterna, ett parti han mener har «blitt slitt i stykker av destruktive interne kamper og jakten på penger».

Jeg er ikke en motstander av Sverigedemokraterna – tvertimot. Jeg ser det fortsatt som det eneste riksdagspartiet som forsøker å bryte de verste dårskapene, men de har kjørt seg fast.

Alternativ för Sveriges foretredere arbeider helt uten økonomisk kompensasjon, Sa Gustav Kasselstrand videre.

På det nystartede partiets hjemmeside fremgår det at mange av kandidatene enten kommer fra Sverigedemokraternas tidligere ungdomsparti eller har vært bidragsytere til moderpartiet i Stockholm.