Alternativ för Sverige – nytt innvandringskritisk parti i vårt naboland

UTENRIKS

Tidligere medlemmer av Sverigedemokraternas ungdomsforbund lanserte i går kveld Alternativ för Sverige. Det er et nytt parti som utfordrer Sverigedemokraterna med en enda sterkere innvandringspolitikk. - De skal ikke integreres, de skal reise hjem. Vi er Sveriges repatrieringsparti, sa foretreder Gustav Kasselstrand.

Etter at Sverigedemokraterna kuttet båndene med sitt tidligere ungdomsparti, SDU, så har flere av de ledende politikerne i ungdomspartiet gjort et politisk comeback med det nye partiet Alternativ for Sverige.

Partiet som skal stille opp i riksdagsvalget i september, ble lansert av Gustav Kasselstrand på en pressekonferanse ved 20-tiden på mandag.

Detaljert informasjon om partiet eller hvilke personer som skal lede det kom ikke frem under presentasjonen.

Kasselstrand bekreftet allikevel at partiet kommer til å utfordre Sverigedemokraterna med en tøffere innvandringspolitikk.

Vi er Sverige repatrieringsparti, sa han.

Partiet vil se en «umiddelbar asylstopp fulgt av en aktiv repatrieringspolitikk»

Uten disse to tiltakene kan vi aldri få slutt på de enorme problemene som preger vårt land, sa Gustav Kasselstrand til de fremmøtte.

Vi behøver statsmenn som har mot til å stille gruppe mot gruppe når ressursene ikke er uendelige.

Innvandrere som foreksempel har begått forbrytelser, lurt seg til oppholdstillatelse eller ikke bidrar til det svenske samfunnet må reise hjem.

De har ingen plass i Sverige. De skal ikke integreres – de skal reise hjem til sine hjemland, sa Kasselstrand.

Han henviste til en måling gjort av Sentio, som partiet har gjennomført og som blant annet viser at en tredjedel av svenskene kan tenke seg å stemme på et parti som vil minske innvandringen mer enn noen av partiene representert i den svenske riksdagen.

Han sa også at luften har gått ut av Sverigedemokraterna, ett parti han mener har «blitt slitt i stykker av destruktive interne kamper og jakten på penger».

Jeg er ikke en motstander av Sverigedemokraterna – tvertimot. Jeg ser det fortsatt som det eneste riksdagspartiet som forsøker å bryte de verste dårskapene, men de har kjørt seg fast.

Alternativ för Sveriges foretredere arbeider helt uten økonomisk kompensasjon, Sa Gustav Kasselstrand videre.

På det nystartede partiets hjemmeside fremgår det at mange av kandidatene enten kommer fra Sverigedemokraternas tidligere ungdomsparti eller har vært bidragsytere til moderpartiet i Stockholm.

 • Ragnar Lodbroge

  Flere idioter at stemme på, det er jo ikke løsningen på det muslimske problem

  • Feliciano

   Hva er løsningen?

   • Ragnar Lodbroge

    Løsningen er at kaste politikerne og muslimerne ud, det er sket før i historien, og det kommer til at ske igen, spørgsmålet er bare hvornår

    • Feliciano

     Hvem skal styre?

 • Badkrukan

  det verste er at dette tar bare stemmer fra Sverigedemokratene. not good.

  • Feliciano

   Men det kan være greit at noen sørger for at SD ikke blir for politisk korrekte.

   • Badkrukan

    men til syvende og sist skal noen ha majoritet. mens barna er uenig selger foreldra landet.

  • Mjolne

   De vil vel helt sikkert samarbeide om regjeringsmakt når folket tar til vettet og stemmer inn disse partiene til valgseier!

 • Larsen

  For Sveriges del syns jeg de skulle samlet seg rundt SD og ikke splittet opp innvandringsmotstanden i flere fraksjoner.

  • Frankie

   SD har desverre solgt seg ut akkurat som Frp her hjemme. Hadde selvsagt fortsatt stemt SD hvis jeg bodde i Sverige.

   • gunhild gunheim

    Det har jeg også inntrykk av. Blitt PK, gått inn i systemet. Karrierister som Jensen.

 • Donald Duck

  Veldig dumt. Det kommer bare dra velgere fra Sverige demokratarna. Ikke så mange men noen få.

 • heimevernet

  Man kan lure på hvilke adjektiver de gode menneskene etter hvert skal trekke opp av hatten for å beskrive disse når SD-folk er blitt kalt så mye stygt. Språklig går vi spennende tider i møte.

 • Fåvne

  «– De har ingen plass i Sverige. De skal ikke integreres – de skal reise hjem til sine hjemland, sa Kasselstrand»

  Kunne ikke vært mer enig å SD har det samme i sitt nye partiprogram men er dumt hvis de tar stemmer fra SD

 • Åshild Dahl Figenschou

  Löfven smiler nok ekstra bredt nå .De er en gave til sossene da dette stjeler stemmer fra SD . Smartingene 😒 . Ravn Figenschou

 • Tore Halvorsen

  Folk må tenke litt mer strategisk. Kanskje lokker de til seg stemmer som ikke vil stemme på SD og litt fra SD, men sammen kan SD og AfS få flere stemmer totalt enn hvis man sattser alt på ett kort. For de kan vel sammarbeide slik venstre har gjort i årrekker?

  De trenger faktisk flere partier, kanskje ett antiklimahysteri parti hadde vært noe, eller ett litt mer moderat klimaparti enn Mdg for den saksskyld, og som selvsagt støtter SD & AfS om ikke åpent men ihvertall nesten helt sikkert (etter modell fra sossene).

  Eller ett volvoparti for de som er drittlei politikk og trenger ett protestparti, som også støtter fornuft. Men man trenger ikke flere repatrieringspartier, det holder at andre partier i det minste støtter dem som gjør det når alt kommer til alt.

  Hovedpoenget er å få så mange stemmer som mulig for å få makt, så her ville det vært lurt å fisket med mange nett og heller sammarbeidet etter valget.

  Sossene har vært smarte på den måten og forstått det for lengesiden, og har mange små og sære partier som støvsuger stemmer der Ap ikke får gehør, også blir det Ap/sosialist politikk uansett.

  Og det skader ikke at man har ett parti som har klar tale, for hva om SD bare er som H/Frp, globalister som bare fortsetter galskapen om enn i ett litt annet format?

  Aldri lurt å ha alle kurvene i ett egg vettu 🙂

 • Mjolne

  Vi bør til med et ordentlig nasjonalistisk parti her i landet også, et ordentlig nasjonalistisk parti UTEN sosialisme altså som kan sette makt bak kravet om å ta vare på Norge og bevare Norge norsk!

 • gunhild gunheim

  Akkurat et slikt parti trenger vi i Norge! For vi MÅ repatriere.