VIDEO: Afroamerikanere angriper hvit person – «Vær så snill ikke slå meg»

USA/RASISME

En video tatt i en parkeringsgarasje i Charlotte, Nord-Carolina viser hvordan rundt et dusin unge afroamerikanske menn angriper en ensom, uskyldig hvit mann. Mannen ber om nåde og strekker hendene ut. Men afroamerikanerne angriper, sparker og slår mannen i hodet. De stjeler også mannens klær. Det hele utføres mens det ropes rasistiske ord mot den hvite mannen.

Byen Charlotte i Nord-Carolina har opplevd flere dager med opptøyer og skyting etter at en sort politimann skjøt og drepte en sort person som holdt en pistol.

Blant annet har afroamerikanere gått amok og ramponert store deler av sin egen bydel der drapet fant sted. Flere videoer har også kommet ut som viser hvordan afroamerikanere angriper uskyldige hvite mennesker som tilfeldigvis befinner seg i området.

Nektet å kaste fra seg pistolen

Foranledningen til hele saken skal ha skjedd da politiet i byen var ute etter å pågripe en person. Ved en tilfeldighet kom man over Keith Lamon Scott, som satt i sin bil utenfor blokken der politiets mistenkte skal bo.

Familien til den drepte hevder imidlertid at han satt i sin bil og leste en bok da han ble skutt av politiet. Men etterforskningen viser at Keith Lamont Scott (43) skal ha gått ut av bilen og holdt en pistol. Da han ble fortalt å kaste den fra seg av politiet, nektet han og satt seg tilbake i bilen.

Etter å ha blitt konfrontert av politioffiserene i bilen, ble Scott skutt av den mørkhudede politioffiseren Brantley Vinson.

D
DREPT: 43-årige Keith Lamont Scott (t.v.) ble skutt av politioffiser Brantley Vinson (t.h.), da førstnevnte holdt en pistol. Scott skal ha blitt fortalt å kaste fra seg pistolen flere ganger, men nektet. (Foto: Privat).
D
BEVISET: Etter skyteepisoden kan man tydelig se Scott sin pistol ligge på bakken. Dette motsier familiens påstand om at han satt og leste en bok i bilen og var ubevæpnet. (Foto: Dailywire.com).

Opptøyer, skyting og hærverk

Alle slike hendelser har blitt etterfulgt av opptøyer og omfattende hærverk av lokalbefolkningen i området der det skjedde. Denne gangen var intet unntak.

Den rasistiske bevegelsen Black Lives Matter med støtte fra blant annet mangemilliardæren George Soros har stått bak oppildningen av deler av den afroamerikanske befolkningen etter politidrapene de siste årene og var nok engang på plass i Charlotte etter drapet på 43-årige Keith Lamont Scott.

Man har utført hærverk og ranet butikker i sine nærområder, samt overfalt og slått hvite mennesker som har befunnet seg i nærheten av opptøyene. En afroamerikaner skal også ha blitt skutt av andre afroamerikanere.

Minst seksten politioffiserer skal være skadd, samt tre journalister etter de siste dagenes hendelser.

Les mer: Chicago – 56 skutt og 12 drept i Obamas hjemby – Black Lives Matter ingensteds å se

Vi viser her flere videoer fra opptøyene.

En video viser hvordan afroamerikanerne har ranet en butikk og tatt med seg hele kassaapparatet ut på gaten og knuser det:

En video fra RT viser hvordan gatene er fylt med demonstranter og politimenn og at en person blir skutt av andre demonstranter. Man ser også hvordan vinduer på butikker og restauranter er knust:

Journalisten og samfunnskommentatoren Paul Joseph Watson har laget en video hvor han tar for seg utviklingen og ser nærmere på hva som har skjedd:

Frieord har tidligere skrevet om hvordan opptøyene og påstandene om politiets overvold mot den afroamerikanske befolkningen her:

Fem fakta som avliver myten om hvite politidrap

1. Hvite politioffiserer som drepte «ubevæpnede afroamerikanske menn» utgjorde mindre enn fire prosent av alle politidrap

2. Det vil ta politioffiserer 40 år å drepe like mange afroamerikanere som har blitt drept av andre afroamerikanere i 2012 alene.

3. Fra og med 1980 til 2008, så var 93 prosent av alle afroamerikanske ofre drept av andre afroamerikanere – ikke politiet.

4. Afroamerikanere (i all hovedsak menn) står for en svært stor overrepresentasjon av kriminalitet.

5. Afroamerikanere sto bak mer enn 80 prosent av alle voldelige forbrytelser i Oakland i delstaten California. (Fakta kommer fra en artikkel hvor en NFL-spiller fra Oakland protesterer mot nasjonalsangen før hver kamp fordi han mener afroamerikanere blir særlig utsatt for diskriminering av myndighetene).

Les hele artikkelen mer enda mer fakta her:

Relatert: