Afroamerikaner drepte to politimenn i New York

En bevæpnet afroamerikaner gikk opp til to politimenn i New York som satt i bilen sin og åpnet ild på lørdag kveld. Begge politimennene døde av skuddene. Gjerningsmannene skal ha løpt fra åstedet og tatt selvmord på en t-banestasjon ikke langt fra åstedet.

DREPT PÅ JOBB: Rafael Ramos og Wenjian Liu ble skutt og drept av en bevæpnet afroamerikaner i New York på lørdag kveld. (Foto: NYPD):
DREPT PÅ JOBB: Rafael Ramos (40), og Wenjian Liu (32) ble skutt og drept av en bevæpnet afroamerikaner i New York på lørdag kveld. (Foto: NYPD):

«Jeg skal gi griser vinger i dag»

Politidrapene fant sted i bydelen Brooklyn. Begge politimennene ble sendt til sykehus, men livene sto ikke til å redde. En av politimennene ble erklært død da han ankom sykehuset, mens den andre politimannene ble erklært død etter en kort stund.

Ismaaiyl Abdullah Brinsley skal ha gått opp til politibilen der de to politioffiserene satt og skutt dem i hodet fra kloss hold.

På sosiale medier skal Ismaaiyl Abdullah Brinsley ha skrevet om sine drapsplaner. Han skrev blant annet «Jeg skal gi griser vinger idag», samt postet bilder av sin pistol.

Politiet i New York skal under pressekonferansen etter drapene ha omtalt det hele som en «henrettelse».

Wenjian Liu skal ha giftet seg kun to måneder før han ble drept. Rafael Ramos fylte 40 i forrige uke og etterlater seg kone og en 13 år gammel sønn.

DD
BILDE 1: Ismaaiyl Abdullah Brinsley.
DD
BILDE 2: Ismaaiyl Abdullah Brinsley.

En av de lokale beboerne i området, Saniqua Pervis sier hun ikke går god for drapene.

– We må ta tilbake våre lokalsamfunn. Dette kan ikke skje…Nå har vi to familier som vil savne noen i julen. Hvor er deres medmenneskelighet? Jeg vet at det er en krig der ute og vi føler med Eric Garner sin familie og alle andre som har mistet noen, men dere har ikke noe med dem personlig å gjøre. Dere vet ikke engang om politimennene var snille eller slemme. Jeg går ikke god for dette.

Det spekuleres i om pressen som har fokusert ensidig på rasisme og urettferdig behandling av afroamerikanere i USA kan ha ført til Brinsley sitt hat mot politiet.

Ismaaiyl Abdullah Brinsley skal ha vært arrestert og dømt tidligere.

RULLEBLAD:
RULLEBLAD: Ismaaiyl Abdullah Brinsley skal ha vært arrestert og dømt tidligere, blant annet for overfall, narkotikabruk og terrortrusler. (Foto: Sheriffkontoret i Fulton County).
TRUSLER:  Ismaaiyl Abdullah Brinsley la ut denne meldingen på sin Facebook side kort tid før han drepte de to politimennene. (Foto: Facebook).
TRUSLER: Ismaaiyl Abdullah Brinsley la ut denne meldingen på sin Instagram side kort tid før han drepte de to politimennene. (Foto: Facebook).

Skyteepisoden kommer i en tid med høy spenning i USA mellom politiet og den afroamerikanske befolkningen. Politiet i New York skal ha blitt kritisert for deres fremferd da de tok kvelertak på Eric Garner, som ble stoppet under mistanke om å selge sigaretter uten å betale skatt. Det skal ha blitt publisert videoer på nettet av arrestasjonen av Garner, hvor han sier «jeg kan ikke puste», før han mister bevisstheten og senere dør.

Det har vært demonstrasjoner i hele USA etter Garner sin død. En storjury valgte å ikke sikte noen av de invovlerte politimennene. Denne saken kommer i kjølvannet av skytingen av Michael Brown, også her hvor storjuryen frikjente politiet.

Dette er det første politidrapet i New York siden 2011, da den hvite politimannen Peter Figoski skal ha blitt skutt og drept av afroamerikaneren Lamont Pride under et husinnbrudd. Lamont Pride skal ha blitt arrestert og dømt til 45 år i fengsel.

D
HVIT POLITIMANN DREPT: Den siste politimannen som ble drept i New York, var Peter Figoski, som ble skutt i ansiktet av den afroamerikanske Lamont Pride i 2011.