Afroamerikaner arrestert for å ha skutt to politimenn i Ferguson

USA/RASEOPPTØYER

En 20-årig afroamerikansk mann ble på søndag arrestert for å stå bak skuddene mot to politimenn i byen Ferguson på torsdag kveld.

D
ARRESTERT: Jeffrey Williams er mistenkt for å ha skutt to politimenn i Ferguson. (Foto: Politiet).

Den arresterte mannen, Jeffrey Williams, er nå mistenkt for å to tilfeller av grov mishandling, ett tilfelle av skyting fra bil og tre tilfeller av væpnet kriminell handling. Williams skal ha avfyrt tre skudd mot de to politimennene.

Williams har innrømmet at han avfyrte skuddene, men hevder at han skjøt mot noen andre som han var i krangel med. Det er derimot en forklaring som aktor ikke tror på.

– Vi her ikke helt sikre på at vi kjøper den forklaringen, sa aktor hos påtalemyndighetene, Robert McCulloch sarkastisk, ifølge AP.

Hvis Williams blir funnet skyldig risikerer 20-åringen livstid i fengsel.

Skutt i ansiktet og skulderen

Begge de to skutte politimennene, 32 og 41 år gamle, ble truffet skuddene i respektive ansiktet og skulderen når de sto utenfor politistasjonen i Ferguson.

Skuddene ble avfyrt i forbindelse med en afroamerikansk demonstrasjon mot politiet der man protesterte mot politimannen Darren Wilsons frikjennelse av justisdepartementet for å ha skutt den multikriminelle raneren Michael Brown ifjor sommer.

Williams skal ha vært en aktiv deltaker under de voldelige demonstrasjonene i Ferguson det siste året.

D
KOMMUNIKASJON: Wiliams diskuterer å stjele varer fra butikker i Ferguson. (Foto: Facebook).

Michael Brown hadde rett før skyteepisoden ranet en nærbutikk og mishandlet butikkens innehaver, når han ble konfrontert av politimannen Wilson på gaten. Istedenfor å stoppe gikk Brown til et voldelig angrep mot Wilson, som da ble tvunget til å skyte ham i selvforsvar.

Mange afroamerikanere stoler derimot ikke på de mange ulike offisielle etterforskningene av hendelsen – blant annet fordi venstreliberale medier har spredt rykter om at Brown ble skutt ihjel bakfra mens han hadde hendene i luften. De ryktene er derimot noe som har blitt tilbakevist av de tekniske bevisene, samt av samtlige uavhengige vitner.

VG har omtalt arrestasjonen av den afroamerikanske mannen, men valgte å ikke publisere bildet hans eller omtale at han var mørkhudet. Dagbladet og Aftenposten har ikke omtalt arrestasjonen i det hele tatt.

Relatert:

– VG og NTB lyver om politidrapet på Michael Brown

– Michael Brown slo og mishandlet politimannen som skjøt ham

– Afroamerikaner drepte to politimenn i New York

– Drepte hvite tenåringer – fordømmer rasisme mot svarte

– Torturdrapsmenn slipper dødsstraff

– Bildene og videoene norske medier ikke ønsker å vise

– Politiet på multikulturelle skoler i USA får militære automatvåpen

– Nyheten norske medier glemte – halshugging i USA

– Youtube fjernet video lagt ut av politiet

– Obama vil tvangsblande hvite forsteder

 • trondandreass1

  Har de hvite amerikanerne noen gang i senere tid drevet med opptøyer, bybranner og massivt hærværk i eget reir? Nei ikke som jeg kan huske i hvertfall.
  Hver gang så er det de kulørte som holder på med slikt.
  Er de mindre begavet eller rett og slett idioter tro?

  • Aksiomet

   De mangler rett og slett moral, lojalitet og dannelse. Vi ser det gang på gang. «Just got me an awesome flatscreen, yo, for free, yo!».

  • Insanus

   Begge deler..

 • Jens Olav Jacobsen Nesheim

  Snart kommer nok Marie Simonsen kronikken om dette i dagbladet, hvor vinklingen blir rettet om rasisme mot negre. VG kommer også til å ta de sortes parti, og melke saken med 25 artikler

  • Karo_SV<3

   hvordan våger du å kalle dem negre, det er en rasistisk betegnelse på mørkhudete mennesker ! vi europeere tok disse stakkars afrikanere som slaver, frarøvet dem deres kultur og hjemsted, vi bærer selv i dag en skam over våre handlinger

  • Karo_SV<3

   hvordan våger du å kalle dem negre, det er en rasistisk betegnelse på mørkhudete mennesker ! vi europeere tok disse stakkars afrikanere som slaver, frarøvet dem deres kultur og hjemsted, vi bærer selv i dag en skam over våre handlinger

   • Jens Olav Jacobsen Nesheim

    Det norske ordet neger er ikke det samme som det engelske nigger. Neger har i det norske språket blitt brukt som ett nøytralt normalord for mennesker med mørkhud, det er kun de siste 10-15 årene noen har begynt å se på ordet som rasistisk.
    Du refererer til slaver ser jeg, men du glemmer ett sentralt poeng, nemlig trekanthandelen, les deg opp på hva den innebærte. Akkurat nå fremstår du relativt kunnskapsløs

   • EirikJa

    Ironi? Neger stammer jo bare fra det latinske ordet negro som betyr svart. Og hvem sto hovedsaklig bak slavehandelen til Amerika? Adels herrer og jøder, ikke den alminnelige hvite mann. Og du visste kanskje ikke at vi engang var tatt som slaver også, at det kom skip nordover? Slike holdninger som oser ignoranse og mangel på kunnskap innen historie er virkelig skremmende.

   • kroniker

    Dere får sende dem tilbake til Afrika da.

   • Jens Olav Jacobsen Nesheim

    Kjære lille venn, kanskje på tide å lese seg opp om trekanthandelen, i de fleste tilfeller så solgte stammelederene i Afrika sin egen befolkning.

   • Thomas Øynes Lind

    nigger er rasisme. neger er ikke 😛

   • Cap-Liberty

    Historieløse er som oftest på muslimers side i denne konflikten: http://www.dagbladet.no/magasinet/2006/05/15/466255.html

 • $6065254

  Når en tenker seg om så er det jo ganske logisk at negere er sterkt overrepresentert i fengsel, de er jo rett og slett mer kriminelle enn de hvite.

  • Aksiomet
   • $6065254

    Ja, og her i landet er det ganske sparsomt med statistikk over etnisitet i fengsel.
    Men, SSB har jo kommet med statistikk over utenlandske statsborgere i norske fengsel, og den viste at det sitter ca 33% utenlandske statsborgere i fengsel her i landet.
    Om en tar med utlendinger med norsk statsborgerskap så kan en jo bare spekulere i prosentfordelingen.
    Utlendinger er sterkt overrepresentert her i landet altså.
    Vil anta at de i USA angrer på at de ikke sendte alle negrene til Liberia etter at slavetiden var over.

   • Karo_SV<3

    dette skyldes at amerikanske myndigheter/terrorister arresterer lettere svarte enn hvite, ren og skjær rasisme

    • The Order 1925

     Hvis politiet vet etnisiteten på gjerningsmenn så har de et signalement å gå etter, dessuten så er de jo også dømt skyldige i en rettssal.

    • Aksiomet

     Myndigheter «skråstrek» terroriser? Er du seks år?

     Ikke bland deg inn i voksnes samtaler, er du snill.

    • tiger

     og hvorfor er ikke spanske diskriminert mot da?

  • EirikJa

   De har også en mindre hjerne enn oss hvite vitenskapelig sett. Nå har de blitt behandlet svært stygt itillegg så blir det en farlig kombo.

   • $6065254

    Tja, vestlige land har jo født på store deler av Afrika i over 50 år så dagens negere burde jo være takknemlige for det.

    • EirikJa

     Tenkte på dem som ble transportert til Amerika, ikke negroidene i Afrika 🙂 Tenk at et kontinent som Afrika må få mat når det er lettere å gro ting der enn her i Norge f.eks. Har jo blitt herset med endel av land som England, Frankrike og Belgia osv men alikevel..

     • $6065254

      Ingen av de som ble mishandlet av kolonimaktene lever vel i dag?

     • EirikJa

      Ble jo brukt som slaver så noen etterkommere er det nok. Så er det alltid noen som klarer å rømme fra slikt. Det er mye av nettopp slike ting vi har forsatt har litt historie igjen etter at hollywood har erstattet det meste.

     • $6065254

      Tja, innen 1865 så var i alle fall alt slaveri innenfor USA avvikler.

 • Karo_SV<3

  Hele denne diskusjonen oser over av Nazisme og rasisme, vi hvite har stor skyld i svartes dårlige kår i USA, det er vår skyld alt som skjer og har skjedd med de svarte vi tok dem ut fra dems hjem i Afrika og satte dem som slaver. Dere alle på denne siden mangler utdanning, anbefaller dere å gå kultur eller kvinne studier, så dere lærer om verden. Fatter ikke at denne siden får pressestøtte

  Karo

  • EirikJa

   Du vet trolig ikke hva «nazisme» er og er påvirket av hollywood filmer. Det kalles Nasjonalsosialisme og Tyskland under den ideologien hadde ingenting imot negere eller arabere, tvert imot. De hadde en mer flerkulturelle hær enn kolonimaktene England, Frankrike og USA etter at England avslo tilbud om fred hele tolv ganger fra Tyskland.

   Og sett deg inn i hvem som virkelig var slavehandlere til Amerika før du uttaler seg så vanvittig historieløst.

   Og vi hvite sier du? Er ikke det rasisme da? Dra alle hvite over en kam? «den hvite skyld» hjernevasker alt for mange. Vi skylder ingen noenting.

  • kroniker

   Det der er noe forbannet sludder!
   Hvor ville du helst ha blitt født hvis du var neger? Sierra Leone eller Ferguson USA?

  • Insanus

   «vi tok dem ut fra dems hjem i Afrika og satte dem som som slaver.»
   Javel, da kan vi jo sende samtlige negere i Norge hjem til sine afrikanske opprinnelsesland også da. Inkludert deg..

  • Thomas Øynes Lind

   er du full? eller bare ikke helt opplyst?

  • snowice

   Jeg er hvit og vill ha meg frabedt at du beskylder meg for dette. jeg har overhodet ingenting med nazisme og slavehandel å gjøre. Snakker om å skjære alle over en kam. Du fremstår som et fjols, skriver om noe du overhodet ikke har kunnskap om og opphøyer deg selv og ser ned på andre. En klassisk jævla nedlatende rasist er det du er…

 • Pingback: Hvit politimann skutt i ansiktet i USA - afroamerikanere håner politiet - Frieord()

 • Pingback: Opptøyer, overfall på politi, ran, hærverk og drapsforsøk i Baltimore - Frieord()

 • Pingback: Far og sønn henrettet av afroamerikansk ranspar - Frieord()

 • Pingback: 56 skutt og 12 drept i Obamas hjemby - Frieord()

 • Pingback: VIDEO: Jente med mindreårig barn blir overfalt av afroamerikanere - Frieord()

 • Pingback: Grovt rasistisk overfall mot hvit mann i USA()

 • Pingback: Mor og sønn siktet for brutalt overfall av 76-åring - Frieord()

 • Pingback: Peggy Hubbard raser mot svart kriminalitet og selvgodhet - Frieord()

 • Pingback: George Soros finansierte raseopptøyene i USA - Frieord()

 • Pingback: Hvit politimann i USA hardt skuddskadet etter bakholdsangrep - kan ha vært rasistisk motivert - Frieord()

 • Pingback: Sjokkrapport: Helhvitt New York vill gitt 90 prosent færre grove voldsforbrytelser - Frieord()

 • Pingback: Obamas arv: 1.044 drap og 5.742 skyteepisoder i Chicago og Los Angeles i 2016 - Frieord()