D
ARRESTERT: Jeffrey Williams er mistenkt for å ha skutt to politimenn i Ferguson. (Foto: Politiet).

Den arresterte mannen, Jeffrey Williams, er nå mistenkt for å to tilfeller av grov mishandling, ett tilfelle av skyting fra bil og tre tilfeller av væpnet kriminell handling. Williams skal ha avfyrt tre skudd mot de to politimennene.

Williams har innrømmet at han avfyrte skuddene, men hevder at han skjøt mot noen andre som han var i krangel med. Det er derimot en forklaring som aktor ikke tror på.

– Vi her ikke helt sikre på at vi kjøper den forklaringen, sa aktor hos påtalemyndighetene, Robert McCulloch sarkastisk, ifølge AP.

Hvis Williams blir funnet skyldig risikerer 20-åringen livstid i fengsel.

Skutt i ansiktet og skulderen

Begge de to skutte politimennene, 32 og 41 år gamle, ble truffet skuddene i respektive ansiktet og skulderen når de sto utenfor politistasjonen i Ferguson.

Skuddene ble avfyrt i forbindelse med en afroamerikansk demonstrasjon mot politiet der man protesterte mot politimannen Darren Wilsons frikjennelse av justisdepartementet for å ha skutt den multikriminelle raneren Michael Brown ifjor sommer.

Williams skal ha vært en aktiv deltaker under de voldelige demonstrasjonene i Ferguson det siste året.

D
KOMMUNIKASJON: Wiliams diskuterer å stjele varer fra butikker i Ferguson. (Foto: Facebook).

Michael Brown hadde rett før skyteepisoden ranet en nærbutikk og mishandlet butikkens innehaver, når han ble konfrontert av politimannen Wilson på gaten. Istedenfor å stoppe gikk Brown til et voldelig angrep mot Wilson, som da ble tvunget til å skyte ham i selvforsvar.

Mange afroamerikanere stoler derimot ikke på de mange ulike offisielle etterforskningene av hendelsen – blant annet fordi venstreliberale medier har spredt rykter om at Brown ble skutt ihjel bakfra mens han hadde hendene i luften. De ryktene er derimot noe som har blitt tilbakevist av de tekniske bevisene, samt av samtlige uavhengige vitner.

VG har omtalt arrestasjonen av den afroamerikanske mannen, men valgte å ikke publisere bildet hans eller omtale at han var mørkhudet. Dagbladet og Aftenposten har ikke omtalt arrestasjonen i det hele tatt.

Relatert:

– VG og NTB lyver om politidrapet på Michael Brown

– Michael Brown slo og mishandlet politimannen som skjøt ham

– Afroamerikaner drepte to politimenn i New York

– Drepte hvite tenåringer – fordømmer rasisme mot svarte

– Torturdrapsmenn slipper dødsstraff

– Bildene og videoene norske medier ikke ønsker å vise

– Politiet på multikulturelle skoler i USA får militære automatvåpen

– Nyheten norske medier glemte – halshugging i USA

– Youtube fjernet video lagt ut av politiet

– Obama vil tvangsblande hvite forsteder