Afro-brite hakket ihjel Zac (19) på åpen gate

Det var natt til lørdag sist uke at den grufulle hendelsen fant sted utenfor restauranten the Pike and Musket i Gloucester, England.

D
RASISTISK DRAP? Den hvite tenåringsgutten Zac Evans skal ha blitt hakket ihjel utenfor en restaurant av en afro-britisk mann.
D
SNILL GUTT: Alle som kjente Zac forteller om snill og hjelpsom gutt. (Foto: Privat).

Zac Evans (19) var ute med gode venner når en gruppe jenter skal ha kranglet utenfor restauranten. Når Zac prøvde å roe ned situasjonen, skal Ewen Anthony Reynolds (44) ha kommet til situasjonen og dratt frem en 60 centimeter lang machete og drept 19-åringen på stedet.

Ewen Anthony Reynolds skal også ha hakket løs på to andre menn som kom til. En 22-åring måtte på sykehus med alvorlige sår, mens en tredje mann fikk mindre skader.

D
DRAPSMANN: Afro-briten Ewen Anthony Reynolds (44) skal ha hakket ihjel den hvite tenåringsgutten Zac Evans (19) uten forsvarsel. Tenåringen døde på stedet. To andre menn ble også forsøkt drept av 44-åringen, men overlevde. (Foto: politiet).
D
POLITIET SØKER ETTER SPOR: Kriminaltekniske undersøkelser der hvor 19-årige Zac Evans ble drept.

Drapet skal ha sjokkert lokalsamfunnet som ikke er vant til slike grusomme hendelser.

– En gal mann kom helt plutselig løpende og angrep ham. Du forventer ikke dette her på vår lokale restaurant, det er et flott, vennlig sted.

Politiet skal ha pågrepet den afro-britiske Ewen Anthony Reynolds etter kort tid.

D
ARRESTERT: Politiet i Gloucester skal ha arrestert den 44-årige afro-briten Ewen Anthony Reynolds etter kort tid. Han er nå siktet for drap og drapsforsøk på tre personer.

Terrorisme?

I tiden etter drapet på 19-åringen skal man på sosiale medier ha spekulert om drapet har noen forbindelse med terrorangrepene i Frankrike den siste tiden.

Det er ikke lenge siden en afro-brite skal ha halshugget den 82-årige bestemoren Palmera Silva i sin egen hage i Nord-London. Det kom frem at mannen hadde konvertert til islam i tiden før drapet. Soldaten Lee Rigby skal også ha blitt hakket ihjel på åpen gate av to afrikanske muslimer i London i mai ifjor.

D
HALSHUGGET: Nicolas Salvador skal ha halshugget den 82-årige Palmera Silva mens hun var i sin egen hage.
D
HAKKET IHJEL: Soldaten Lee Rigby (25) skal ha blitt påkjørt og så hakket ihjel på åpen gate av to afrikanske muslimer, Michael Olumide Adebolajo (28) og Michael Oluwatobi Adebowale, (22), i London i mai ifjor. Rigby etterlot seg kone og en to år gammel sønn.

Etterforskere fra politiet sier imidlertid at dette ikke er en teori de følger så langt under oppklaringen av saken:

– Selv om motivet in denne saken ikke er klargjort ennå, så kan vi berolige lokalsamfunnet at vi er sikre på at drapet og angrepene ikke på noen måte er forbundet med terrorisme.

«Ikke noe som skjer her»

Lokale beboere er forferdet og forteller til pressen at de er meget rystet:

– Dette er noe som ikke skjer i Gloucester, du leser om disse tingene i nyhetene, men det skjer ikke her rett utenfor døren din, og det skjer ikke med noen du kjenner.

Hundrevis av venner og familiemedlemmer har lagt ned blomster og skrevet på minnekort til ære for Zac. Det har også blitt holdt en lysseremoni i tenåringens minne.

Zac’s søster, Annia (24) skrev: «Min vakre bror. Jeg er så fortapt. Jeg venter på at du skal komme hjem. Jeg elsker deg. RIP.»

En venninne, Jordan Louise Lord skrev: «Jeg har kjent deg siden jeg var så liten, jeg vokste opp med deg og du har vært som familie for oss alle. Du har alltid vært der for oss alle.»

D
KONDOLANSER: Zac Evans har fått mange kondolanser på sosiale medier. (Foto: Twitter).

En venn, Luke Parson skrev: «Gikk på barneskole med Zac. Han hjalp meg med hjemmelekser. Kan fremdeles ikke tro det».

Zac Evans skal ha jobbet som en maler og dekoratør. Hans mor minnes ham som en gutt med mange talenter.

– Han kunne ikke en note musikk, men klarte å lære seg å spille instrumenter bare ved å se på andre. Han kunne ta fra hverandre og sette sammen ting.

– Ettersom årene gikk lært han seg å male og dekorere og startet sin egen bedrift.

DE
MISTET SIN KJÆRE BROR: Zac Evans med familie som barn. (Foto: Privat).

Zac Evans etterlater seg moren Sylvia Evans, tvillingbror Stefan Evans, søster Annia Evans og sin bestemor.

Norske statsstøttede medier har ikke omtalt saken.

Relatert:

– Nicholas Salvador siktet for å ha halshugget 82 år gammel kvinne i England

– Statusrapport fra Storbritannia – en rasert nasjon

– Klager over at hvite flytter tilbake til London

– Somalier tente på hvit kvinne som ikke ville ha sex med ham