Advarer EU mot ny migrantkrise – 15 millioner afrikanere i anmarsj

DEN NESTE BØLGEN. Den neste migrantkrisen som kan ramme Europa vil få den forrige til å blekne i sammenligning.

I følge en rapport utarbeidet av østerriksk etterretning kan så mange som 15 millioner innvandrere komme til Europa fra Afrika i løpet av de neste tre årene.

I følge analyser fra Østerrikes militære etterretning vil arbeidsledigheten i Afrika stige kraftig i de neste årene. Noe som kan føre til at millioner av økonomiske migranter reiser til Europa i søken etter et bedre liv. Rapporter slår fast at så mange som 15 millioner afrikanske innvandrere kan komme til Europa fra 2017 og fram til 2020, skriver Sunday Express.

Det er den tyske avisen Bild som skriver om det nye anslaget for den neste store migrantkrisen. Under den forrige migrantkrisen kom i overkant av en million migranter til Europa. Den nye krisen kan bli den største noensinne.

Rapporten hevder at en løsning på problemet er å styrke afrikanske lands økonomi for å støtte jobbskaping, produktivitet og utdanning.

Dette vil i sin tur føre til flere investeringer fra utlandet og overbevise flere afrikanere til å bli i sine hjemland.

Men etterretningsbyrået skriver også at den type økonomisk støtte kan misbrukes av visse regimer, som ville bruke midlene til å «angripe sitt eget folk» og bare øke antall mennesker på flukt til Europa.

Rapporten oppfordrer også opprinnelseslandene til å investere i økt overvåking av egne grenser for å redusere «strømmen av migranter».

Rapporten viser at over en halv million afrikanske innvandrere kom til Europa mellom 2013 og 2016. De fleste kom fra Eritrea.

Over 100.000 eritreere har immigrert til Europa, mens Nigeria er det landet med nest flest asylsøkere til Europa fra Afrika med rundt 80.000.

Somalia ligger på tredjeplass med rundt 60.000, fulgt av Gambia (40.000), Mali og Algerie (30.000 hver), Sudan, Kongo, Guinea og Senegal (alle over 20.000).