964.000 asylsøkere til Tyskland siden januar

ANGELA MERKEL. Tysklands forbundskansler har sørget for vidåpne grenser og konsekvensene er en masseinnvandring uten sidestykke.
MASSEINNVANDRING

964.574 personer har søkt asyl i Tyskland i løpet av årets elleve første måneder. Man regner med å passere over en million innen utgangen av året, noe som er mer enn innbyggertallet i Oslo og Bergen tilsammen.

I november ankom 206.101 asylsøkere landet, noe som er ny rekord. I oktober ble det til sammenligning registrert 181.166 asylsøkere, viser tall fra det tyske innenriksdepartementet.

Forbundskansler Angela Merkel fikk tidligere i år stor støtte både på hjemmebane og internasjonalt da hun understreket viktigheten av å åpne dørene for krigsflyktninger fra Midtøsten.

Kritikken mot henne har imidlertid økt i takt med flyktningstrømmen.

Får kritikk fra tidligere kommunister

Merkel, som selv er tidligere kommunist, får nå kritikk fra Jörg Baberowski, den tidligere kommunistiske professoren og historikeren, advarer nå at tyskerne vil miste «alt de har kjært», som følge av innvandringspolitikken.

Prof. Dr. Jörg Baberowski; Podiumsgespräch "Droht ein neuer Kalter Krieg? Der Konflikt um die Ukraine" am 15. Dezember 2014 mit Prof. Dr Heinrich August Winkler und Prof. Dr. Jörg Baberowski, Moderation: Prof. Dr. Peter Voss
KRITISERER MERKEL: Prof. Dr. Jörg Baberowski ved universitetet i Humboldt i Berlin, går nå offentlig ut og kritiserer den tyske kansleren Angela Merkel og hennes åpne grenser-politikk. Han påpeker at Tyskland vil «miste seg selv» i prosessen.

Baberowski er professor i europeisk historie ved Humboldt universitet i Berlin og er ekspert på stalinisme. Han er en tidligere kommunist med medlemskap i den Vest-Tyske kommunistligaen.

– Jeg tror at noe fundamentalt nytt er i ferd med å skje, som vi forandre vårt land svært mye. Tyskland vil ikke lenger avstå fra å krige og delta i konflikter. Og det Tyskland som vi kjenner vil forsvinne gjennom masseinnvandringen.

Når han blir spurt av den venstreorienterte avisen Huffington Post hva han mener med «Det Tyskland vi kjenner», svarer Baberowski: – Det er det Tyskland som er bygget på kristne verdier.

Han kritiserte videre hvordan innvandringen foregår.

– Det er absurd hvordan en russisk akademiker har problemer med å få visa, men en pakistansk arbeidsinnvandrer, som har kommet uten pass eller dokumenter til Tyskland, har alle opsjoner åpne. Vi har ingen innvandringskontroll.

– Du kan ikke bare ha åpne grenser og slippe immigranter inn – vi kommer til å betale en høy pris for dette.

Han angriper også sin tidligere politiske meningsfelle, Merkel:

– Fordi hun har åpnet grensen og ønsket alle velkommen, så har hun påtatt seg rollen som aktivist i Europa. Det er ikke klokt å ta «selfies» med flyktninger, som ble sent over hele verden, og det var ikke klokt å fortelle hele verden at den nå kan komme til Tyskland.

D
SELFIE-KRITIKK: Merkel får kritikk for å ta selfies med asylsøkere og på den måten signalisere at Tyskland er en åpen nasjon for hele verden.

– Selvsagt vet kansleren hva hun har gjort. Innbyggerne må leve med konsekvensene av denne politikken nå, og de er ikke engang spurt om de ønsker å måtte leve med den. Kansleren har ikke engang spurt parlamentet.

– Grensene må stenges nå. Det vil gi et klart signal til de europeiske naboene, som må ta del i denne krisen. Men vil det skje? Jeg tviler på det.

Professoren kritiserer også media.

– Media er så underdanig og ukritisk, spesielt gjelder dette for TV-kanalene. Journalistene stryker myndighetene med hårene og videreformidler ukritisk det de blir fortalt. De stiller ingen kritiske spørsmål, men ser seg selv som en forlenget arm av kansleren og myndighetenes strategi.

– De publiserer og rapporterer med bilder av barn, og kvinner med gråtende stemmer, for å fremkalle følelser og bitterhet. Dette er veldig dårlig journalisme, som vi opplever dag etter dag i årevis. Hvilket TV-journalist kan faktisk skille mellom det å rapportere og det å kommentere?

– Befolkningen er mistenksom, de snur seg vekk, fordi de tror at politikerne og journalistene ønsker å skape meninger og manipulere stemningen. I Øst-Tyskland så reagerer folk med større reaksjon, fordi de vet hvordan et diktatur ser ut og hvordan det er å leve i et.

Kaster ut syke, eldre og småbarnsfamilier

Frieord skrev i september om hvordan tyske myndigheter nå kaster ut etnisk tyske syke, eldre og småbarnsfamilier for å gjøre plass til asylsøkere og flyktninger.

Relatert: