Capture1
SKAPTE FRYKT: Voldelige opptøyer skapte frykt hos barnefamilier som hadde møtt opp til julefeiringen i Nederland. Politiet måtte rykke inn og arrestere et titalls antirasister.
D
MERE VOLD: Politiet hadde nok med å holde antirasistene vekk fra barnefamiliene. Her blir en kjent antirasist, Jerry Afriyeie, arrestert.

Tusenvis av barn i den nederlandske byen Gouda, som forventningsfullt ventet på Julenissen og hans medhjelper, «Svartepetter«, havnet midt i voldsomhetene når antirasister og kommunister gikk til voldsomme angrep, oppgir nyhetsbyrået AP.

Volden fra antirasistene har skapt reaksjoner hele veien opp til regjeringen og fikk den nederlandske statsministeren Mark Rutte å gå ut og kraftfullt fordømme antirasistenes oppførsel:

– Det her er dypt tragisk, sa han til den den offentlige rikskringkasteren NOP.

– En barnefestival får man ikke ødelegge på denne måten.

D
MÅTTE BESKYTTE BARNA FRA ANTIRASISTENE: Redde barn som hadde gledet seg hele året til å feire Julenissen og Svartepetter måtte beskyttes av væpnet politi da venstrepøbelen gikk amok.

Han understrekte at man gjerne få ha meninger og uttrykke sine meninger, men å angripe en festival slik at barn havner midt i voldelige opptøyer er uakseptabelt, mente han.

I Nederland er festlighetene rundt julenissen og hans medhjelper Svartepetter en godt etablert tradisjon som elskes og feires av hundretusenvis av barn såvel som voksne. Blant kulturmarxistiske samfunnsdebattører, både sosialistiske og liberale, hates allikevel Svartepetter fordi han anses å være «rasistisk».

D
FÅR GODTERI: Svartepetter sin rolle er å være julenissens hjelper. Han deler ut pepperkaker og godteri til barna. Nå ønsker venstresiden i nederlandsk politikk å fjerne den hundreårige tradisjonen fordi de mener figuren er rasistisk.

Den ekstreme venstresiden og antirasister har hatt vanskelig for å slå seg til ro med at festlighetene er populære blant barn både til etniske nederlendere såvel som innvandrere og har de siste årene eskalert volden mot barnefeiringen.

Brant ned dukke av Mandela

A
BRANT NED MANDELA-STATUE: Antirasister skal i slutten av oktober ha brent ned en statue av Nelson Mandela laget av barn fra flerkulturelle skoler. Dette fordi de mente den var «rasistisk».

I slutten av oktober skal antirasister i Nederland også brent ned en dukke av den nå avdøde sør-afrikanske presidenten Nelson Mandela. Barn fra flere flerkulturelle skoler i Amsterdam hadde samlet seg for å feire og bygge en stor statue av papir og blomster av den populære presidenten.

Statuen skulle stå i den nyåpnede Nelson Mandela-parken i den nederlandske hovedstaden og mange barn, samt Sør-Afrikas ambassadør, deltok i seremonien. Men kort tid etter at statuen var satt opp var den vandalisert og brent ned av antirasister.

Iwan Leeuwin, politiker hos GroenLinks, det nederlandske søsterpartiet til Miljøpartiet De Grønne her i Norge, hevdet at statuen som barna hadde laget var rasistisk.

I et innlegg på Facebook skrev han at minnesmerket var altfor likt Svartepetter, en tradisjonelt svartmalt figur i den nederlandske julefeiringen, som i august ble forbudt i Amsterdam. Denne avgjørelsen har senere blitt forkastet av en høyere rett.