743 angrep mot kristne på asylmottak i Tyskland i 2016

Rasistiske og fremmedfiendtlige angrep utført av muslimske flyktninger og asylsøkere har blitt et stort problem på tyske asylmottak.

Ifølge en ny rapport laget av organisasjon Open Doors så skal det ha blitt rapportert 743 angrep mot kristne og 10 tilfeller der yazidier var ofre for muslimsk aggresjon på tyske asylmottak i perioden februar til september i år.

Av de 743 som har blitt angrepet så forteller 83 prosent at de har blitt angrepet flere ganger, 42 prosent forteller at de har mottatt drapstrusler, 56 prosent forteller at de har blitt utsatt for voldelige overfall og 6 prosent forteller at de har blitt utsatt for seksuelle overgrep.

Noen av de som utsatte for intoleransen var barn, det yngste bare 5 år gammelt.

Les mer: Nederlandsk familie på ferie i Marokko angrepet med kniv – OBS: Sterke bilder

9 av 10 som står bak hatangrep er muslimer

Asylsøkende muslimer, men også i betydelig antall, ansatte muslimer på asylmottakene har stått bak. 91 prosten av overfallene skal ha blitt begått av muslimske flyktninger og 28 prosent av de som ble utsatt for rasismen oppga at det var muslimsk vaktpersonal som sto bak overgrepene.

– Vår historie lærer oss å aldri ignorere undertrykk og diskriminering av minoriteter. Derfor oppfordrer vi forbundskansleren å personlig engasjere seg i spørsmålet, sier Markus Rode, generalsekretær i Open Doors Tyskland.

Peter Paulsson, generalsekretær for den svenske utgaven av Open Doors, tror at det ser likt ut på svenske asylmottak. Han er kritisk til naive europeiske migrasjonsmyndigheter som blander ulike asylsøkere med hverandre.

– Islamistisk ekstremisme er på fremmarsj. Rapporten viser at en stor majoritet av befolkningen i flere land vil innføre sharialover. Og så tar man en håndfull kristne og muslimer og plasserer dem på samme asylmottak, sier han til avisen Världen Idag.

– Det handler om å forstå og innse problemet. Deretter gjelder det å utdanne personal på foreksempel asylmottak. Vi behøver å skape en forståelse av religionens betydning for mennesker fra Midtøsten – den er enormt mye større enn for oss sekulariserte i Sverige kan tro, avslutter Paulsson.

Se video: Muslimsk skole i England lærer elevene at ikke-troende og kvinner skal drepes

D
MISHANDLET: Det er ikke bare inne på asylmottakene av muslimer bruker vold mot kristne og ikke-muslimer. Overfall og mishandling av kvinner i Europa har økt svært mye etter flyktningbølgen tok til. Her et bilde av en 18 år gammel ung tysk kvinne som ble seksuelt antastet, forsøkt ranet og så slått brutalt ned av muslimske asyløskere i den tyske byen Stuttgart på nyttårsaften. (Foto: Privat/Facebook).

Finnes store mørketall

Ifølge Open Doors, så er det kun et fåtall av overgrepene som anmeldes til myndighetene. De tror også at det finnes et stort mørketall og at det i praksis dreier seg om tusenvis av kristne asylsøkere som har blitt utsatt for overgrep av muslimer på asylmottakene rundt om i Tyskland.

Hjelpeorganisasjonen oppfordrer nå de tyske myndighetene å ansette flere ikke-muslimer som vakter på asylmottakene. Organisasjonen beskylder også politikerne for å «eksperimentere» med å blande asylsøkere med ulike etnisk og religiøs bakgrunn med hverandre i håp om at det skal integrere dem bedre.

Les mer: Fylkesmann: Norske skoler plikter å følge islamske regler

Relatert: