52% av muslimene i Storbritannia ønsker å forby homofili

Meningsmålingen ble utført for den britiske TV-kanalen Channel 4, som viser at det er en svært stor ulikhet mellom muslimer og briter i synet på homoseksualitet.

52 prosent av de spurte muslimene uttalte at homoseksualitet burde forbys i Storbritannia.

F
DØDSSTRAFF: I flere muslimske land dømmes homofile til døden. Studier viser at muslimer ikke tilpasser seg vestlige verdier og lover når de flytter til Europa.

Les mer: Muslimer til engelskmenn i London: «Dette er vårt land, kom dere ut!»

Av de over 1.000 muslimene som ble spurt av byrået ICM, så mente

  • 39 prosent var enige i at kvinner alltid skal adlyde sine ektemenn
  • 31 prosent mente at en mann kan ha flere koner
  • 23 prosent ønsket å innføre den islamske sharia loven i Storbritannia
  • 5 prosent mente at steining var en akseptabel straff for en utro kvinne

Trevor Phillips, som er leder for kommisjonen for likestilling og menneskelige rettigheter uttalte etter meningsmålingen at «Integrasjonen av britiske muslimer sannsynligvis vil være den vanskeligste oppgaven vi noensinne har stått overfor».

– Det vil innebære at vi må kaste av oss den myke multikulturalismen som er elsket av så mange og innføre en betydelig mer muskulær innstilling til integrering.

Programmet på kanalen Channel 4, under tittelen «Hva britiske muslimer faktisk mener», ble sendt igår kveld.

Les mer: Den muslimske befolkningen i England og Wales nesten doblet på 10 år

«Homofili er forbudt, ferdig snakka»

Også i Norge har muslimer vist intoleranse overfor homofile. Blant annet har «Årets Osloborger», Mohsan Raja, som ble kåret av Aftenposten i desember ifjor, kommet med svært negative uttalelser om homofili.

Les også: Årets Osloborger: «Homofili er forbudt, ferdig snakka!»

Han hadde før han mottok prisen fra sjefsredaktør i Aftenposten, Espen Egil Hansen, gått ut på sine private Facebook-konto og skrevet følgende:

– Hva skjer med at folk har homsefarger på profilbildene sine. Ha forhold til samma kjønn er ikke tillatt i Islam. FERDIG SNAKKA

d
HOMFOB ER ÅRETS OSLO-BORGER: Aftenposten og sjefsredaktør Espen Egil Hansen hadde ingen problemer å utrope en homofob til årets Oslo-borger. Nå viser meningsmålinger foretatt i England at over 52 prosent av muslimer i Storbritannia at homofili bør forbys.

Relatert: