500 asylsøkere innkvarteres på luksushotell i Sverige

Asylentrepenøren Bert Karlsson har sammen med eiendomsmilliardæren Roger Akelius, dratt i land den lukrative avtalen med Migrationsverket (UDI i Sverige). Akelius skal ha kjøpt hotellet, mens Karlsson skal stå ansvarlig for driften.

– Dette blir verdens beste asylmottak. Dette er en fantastisk eiendom, sier Bert Karlsson til P4 Norrbotten.

Og noen mangel på bekvemmeligheter venter knapt asylsøkerne, som i hovedsak vil komme fra Syria og Eritrea. Cape East spa-anlegg er blant annet utstyrt med verdens største badstue (med plass til 150 personer), fossefall, snøfall, isbad og varme og kalde kilder. Det finnes også en restaurant «i verdensklasse» – lokaler som altså nå kommer til å være stengt for lokalbefolkningen og turister.

cape_east_i_098
SVERIGES STØRSTE BADSTUE: 150 asylsøkere får plass i Sveriges største badstue.
capeeast_haparanda_0064
LUKSUS: Oppvarmet svømmebasseng med utsikt.
ImageGen.ashx
TAKTERRASSE MED JACUZZI: En takterasse med jacuzzi og panoramautsikt hører med til kravene i et asylmottak.
CapeEast5
SOLNEDGANG: Her på takterrassen kan noen av de 500 asylsøkerne nyte kveldssolen i den svenske naturen.
CapeEast(2)
LUKSUS: Designer solstoler og utendørs svømmebasseng.
L-CAPEEASTNY
DISKOTEK: Etter en lang dag i spa-anlegget, kan asylsøkerne kose seg med diskotek og storskjerm.
IMAG0684
TOPP MODERNE TRENINGSROM: Spinningssykler, tredemøller, vekter og utsikt til naturen.
rummet1
LUKSUS: Også hotellrommene holder topp standard og vil blant annet ha Wi-Fi og TV.

Karlssons nye partner i asylindustrien, som forøvrig bor på Bahamas, sier følgende i et brev som svenske medier har fått tak i:

– Du er best i Sverige på å hjelpe flyktninger. Du får ordne det sånn at flyktninger får gleden av å bo på hotell.

Ifølge avisen kommer det usedvanlig luksuriøse asylmottaket å omsette for nesten 55 millioner kroner per år. Det tilsvarer en regning på over 150.000 kroner per dag for skattebetalerne i vårt naboland.

LER HELE VEIEN TIL BANKEN: Ak
LER HELE VEIEN TIL BANKEN: Roger Akelius er Sveriges 16. rikeste mann og bor på ferieparadiset Bahamas. Nå tjener han nye millioner på luksushotell som omgjøres til asylmottak og finansieres av svenske skattebetalere.

Ennå mer luksus

Det slutter ikke der. I tillegg til å innkvarteres på luksushotell med 5-stjerners spa-avdeling og svømmebasseng, skal alle hotellrommene også bli innredet med nye iPader og Skype-abonnement, slik at asylsøkerne kan ringe sine slektninger i hjemlandet uten å måtte gå ut av sine hotellrom.

D
FORTVILER: Kommunalråd Peter Waara føler seg ført bak lyset av asylindustrien.

Får dobbelt så mange flyktninger som avtalt

Haparandas kommunalråd Peter Waara (S) anser at asylmottaket blir «en utfordring». Migrationsverket hadde tidligere informert kommunen om at de skulle sende 230 asylsøkere til dem – altså mindre enn halvparten som nå kommer.

– Man kan jo spørre seg hvor rimelig det er at Migrationsverket og en privat entrepenør fører en dialog uten at kommunen i det hele tatt blir kontaktet. Det er litt merkelig, må jeg innrømme, sier Waara til p4 Norrbotten.

Han beklager også at hotellet mest sannsynlig blir stengt for lokalbefolkningen i Haparanda.

– Spontant kan jeg føle at det er veldig leit at det blir stengt for allmennheten, og jeg tror at det er mange som deler den oppfattelsen, sier Peter Waara til P4 Norrbotten.

Voldtektsbølge etter åpning av asylmottak

Frieord.no skrev i oktober om hvordan Bert Karlsson hadde åpnet asylmottak i et annet luksushotell, Wermlandia, i tettstedet Hagfors i Värmland. Også her fikk asylsøkerne boltre seg med innendørs svømmebasseng, tennisbaner og overdådige spisesaler med lysekroner.

ASYL-LUKSUS:  Asylspekulanten Bert Karlsson kan tilby innendørs svømmebasseng, spisesal med lysekroner, spa-anlegg og utendørs tennisbane. Samtidig sulter svenske pensjonister ihjel på eldrehjem over hele Sverige. (Bilde: Wermlandia Hotell)
ASYL-LUKSUS: Asylspekulanten Bert Karlsson kan tilby innendørs svømmebasseng, spisesal med lysekroner, spa-anlegg og utendørs tennisbane. Samtidig sulter svenske pensjonister ihjel på eldrehjem over hele Sverige. (Bilde: Wermlandia Hotell)

Kort tid etter åpningen opplevde lokalbefolkningen en lang rekke seksuelle overfall mot kvinner i området. En av asylsøkerne ved luksushotellet ble også skutt og drept av politiet.

Relatert:

– Åpnet asylmottak – fikk «voldtektsbølge»

– «Vi kommer ikke å ha råd til så mye annet enn innvandring framover»

– 15.000 svenske pensjonister risiskerer å sulte ihjel

– Sverige i innvandringssjokk

– 2500 asylsøkere får boliger i uken – svenske studenter må bo i telt