40 afroamerikanere involvert i rasistisk overfall mot en uskyldig hvit mann

USA/RASISME

Fjerde juli er USAs uavhengighetsdag og en offisiell fridag. Over hele landet feirer folk med venner og familie, og i mange byer arrangeres det konserter og festivaler. Dessverre har det de siste årene også betydd opptøyer og bråk blant de som deltar. I byen Cincinnati hadde en større gruppe afroamerikanere begynt å bråke og angripe politiet etter en hip-hop konsert. I forbindelse med dette bråket angrep rundt 40 av dem en uskyldig hvit mann som befant seg i området.

En uhyggelig video har blitt lastet opp på sosiale nettverk som viser en bevisstløs hvit mann som blir ledd av og mobbet av en større gruppe afroamerikanere.

– Yeah, nigger, you just got knocked the fuck out!, kan man høre en av angriperne si, mens tilskuere står rundt og lager lyder.

– Someone please call 911, roper gjengen hånlig, med referanse til de mørkhudede artistene Wyclef Jean og sangerinnen Mary J. Blidge sin sang.

– You just got knocked the fuck out, bitch! sier ennå en afroamerikaner, før han blir dyttet vekk av en annen som sier; – That ain’t cool, bruh, y’all tripping.

D
BEVISSTLØS: 27-årige Christopher McKnight var på vei hjem etter å ha feiret 4. juli i Cincinnati. Istedenfor endte han opp på sykehus med brukket nese og hjernerystelse. (Foto: Facebook).

Filmen med det grove og rasistiske overfallet ble tatt i Cincinnati sent på lørdag kveld etter at det oppstod kaotiske tilstander i sentrum av byen etter en 4. juli hip-hop konsert.

Det skal ha vært mellom 50-100 afroamerikanere som begynte å gå løs på politiet med nyttårsraketter, glassflasker og andre gjenstander.

Les også: Afroamerikanere bak opptøyer, overfall på politi og drapsforsøk i Baltimore

D
STORE POLITISTYRKER: Politiet i Cincinnati måtte bruke alle tilgjengelige midler for å stoppe opptøyene og volden etter en hip-hop konsert. (Foto/stillbilde: Amerikansk TV/Fox news).
Jy Quynn Britten, 21 left, was arrested for allegedly punching an officer in the face. Gary Shefield, 29 right, was arrested on a misconduct in an emergency charge after he allegedly refused to obey orders
Jy Quynn Britten, (21), til venstre, ble arrestert for å ha slått til en politimann i ansiktet. Gary Shefield, (29), til høyre, ble arrestert for ikke ha etterfulgt politiet ordre mens opptøyene pågikk. (Foto: Politiet i Cincinnati).

Midt oppi dette skjedde altså overfallet på den hvite mannen, Christopher McKnight (27).

Alicia Essert, en politikvinne som var vitne til overfallet fortalte om hendelsen til en lokal sportsblogg:

– Så etter mitt 4. juli helvete, så tenkte jeg å fortelle hva som virkelig skjedde sist natt i sentrum av Cincinnati.

– Vi ser bråk utarte seg og tenker at det bare er en slåsskamp. Vel, ikke akkurat, det var mer som 40 mot 1. Jeg så 40 mot 1, det var 40 sorte ungdommer som gikk løs på en uheldig hvit mann. Han hadde ikke gjort noe for å fortjene juling, bortsett fra å være hvit. Jeg hopper over all retorikken og sier det sånn; er vi ikke alle like mye verdt? (Med henvisning til afroamerikaneres nylige ‘black lives matter’-kampanje som ble startet etter flere skyte- og dødsepisoder mellom politimyndighetene og den afroamerikanske befolkningen i USA, red anm.). Dette gjør oss bare veldig sinna. Det var tid for å redde, eller iallefall få disse kjeltringene vekk fra ham. Så vi ble sendt inn med skjold og et arrestasjonslag for å foreta en redningsaksjon. Jeg føler med mannen siden ingen fortjener å bli banket opp slik for ingen grunn.

Flere videoer skal ha blitt lagt ut på nettet etterpå, med andre vinkler av angrepet. Blant annet fra en buss som står i nærheten. Der kommenterer man inne på bussen at den hvite mannen skal ha «dultet» borti en av de «sorte mennene».

Ingen har ennå blitt siktet for angrepet, men politiet i Cincinnati har startet en etterforskning av saken. Politiet har gått ut og sagt at offeret var uskyldig og har blitt utskrevet fra sykehuset, med brukket nese og hjernerystelse.

Politikvinnen som skrev innlegget avsluttet sitt innlegg på følgende måte:

– Jeg håper at hver og en av de menneskene som kastet flasker, skjøt med pistoler, skjøt nyttårsraketter, eller mest viktig, banket opp den stakkars mannen så brutalt at han var nære døden, får det de fortjener… i dette livet eller det neste.

Les også: Jente med mindreårig barn blir angrepet av afroamerikanere

Politiet nektet i første omgang for at angrepet var rasistisk motivert, men politisjefen i byen har nå bedt påtalemyndighetene å forfølge overfallet av den hvite mannen som hatkriminalitet basert på rase.

D
RASISTISK: Politirapporten viser at det voldelige angrepet var rasistisk. (Foto: politiets rapport).

To politimenn skal også ha blitt skadet under opptøyene, men rapporteres å ha kommet fra det med helsa i behold.

Les også: Afroamerikaner drepte to politimenn i New York

Beat Whitey/Knockout game

Samtidig som det grove overfallet på Christopher McKnight i Cincinnati, så ble det lastet opp flere andre rasistiske overfall på hvite mennesker utført av afroamerikanere. Fenomenet blir omtalt som «knockout game», hvor meningen er å slå et uskyldig menneske så hardt i ansiktet at de besvimer på første slag. Denne «leken» blir i all hovedsak utført av sorte amerikanere mot hvite, gjerne eldre eller forsvarsløse mennesker.

Les også: Afroamerikaner drepte 14 år gammel hvit tenåring – sendte hånende sms’er til moren etter drapet

Ingen norske medier har valgt å omtale saken.

Relatert:

Jente med mindreårig barn blir angrepet av afroamerikanere

– Grovt overfall av en hvit jente og hennes lillebror

– Far og sønn henrettet av afroamerikansk ranspar

– Afroamerikaner drepte hvit tenåring og sendte hånende SMS’er til moren

– Opptøyer, overfall på politi, ran, hærverk og drapsforsøk i Baltimore

– Hvit politimann skutt i ansiktet i USA – afroamerikanere håner politiet

– Afroamerikaner arrestert for å ha skutt to politimenn i Ferguson

– Michael Brown slo og mishandlet politimannen som skjøt ham

– VG og NTB lyver om drapet på Michael Brown

– Afroamerikaner drepte to politimenn i New York

– Drepte hvite tenåringer – fordømmer rasisme mot svarte

– Torturdrapsmenn slipper dødsstraff

– Bildene og videoene norske medier ikke ønsker å vise

– Politiet på multikulturelle skoler i USA får militære automatvåpen

– Nyheten norske medier glemte – halshugging i USA

– Youtube fjernet video lagt ut av politiet

– Obama vil tvangsblande hvite forsteder

– Somaliere bak sexslavehandel og groteske drap i USA

FRA MODERATOR: Vennligst unngå å bruke ufine ord og beskrivelser i kommentarene. Hold en saklig og dannet tone. Innlegg uten mening eller med banning/ufint språkbruk vil bli slettet. Mvh Mod.