22-årig marokkaner jages for terroren – skal ha kjørt bilen som drepte 14 mennesker i Barcelona

Spansk politi har nå kommet med nye opplysninger. Den 17-årige Moussa Oukabir, som tidligere var mistenkt for å kjørt varebilen på La Ramba på torsdag, og som drepte 14 og skadet over hundre, er ikke lenger ettersøkt.

Oukabir var en av de fem terroristene som ble skutt ihjel under det andre terrorangrepet i Cambrils, natt til fredag.

Politiet tror heller ikke at det var han som kjørte varebilen på torsdag. Istedenfor jager man nå en annen arabisk mann, den 22-årige Younes Abouyaaqoub.

Les også: Terrorangrep i Spania – muslimer kjørte ned hundrevis av mennesker på handlegate

RASIST OG TERRORIST: Den marokkanske 22-åringen Younes Abouyaaqoub, utførte det muslimske hat-angrepet mot uskyldige europeere og kristne mennesker i Barcelona på torsdag. Muslimske og jihadistiske grupper har et bunnløst hat mot Vesten og kristne mennesker, noe som har ført til minst 20 store og svært dødelige angrep de siste årene i Europa. (Foto: Politiet).

Politiets siste teori er altså at det var Abouyaaqoub som kjørte varebilen.

14 personer ble drept og 130 skadet i torsdagens muslimske hat-angrep mot europeere og kristne i Spania. Senere på natten skjedde et nytt terrorangrep sør for Barcelona, der flere personer ble skadet.

Fem muslimske rasister ble skutt og drept av politiet. Ifølge spanske myndigheter finnes det en sammenheng mellom angrepene.

FIRE AV TERRORSITENE: Moussa Oukabir, (17), Said Aallaa, (18), Mohamed Hychami, (24), och Younes Abouyaaqoub, (22).

Den islamske terrorsekten IS har tatt på ansvaret for religiøst betingede angrepene.

Totalt skal 12 personer har vært innblandet i terrorangrepene i Barcelona og Cambrils. Fem har blitt drept, fire har blitt pågrepet og tre jages av politiet.

Ifølge spansk politi skal de muslimske rasistene ha forberedt attentatet under lenger tid. De skal også ha planlagt et mye større angrep med sprengstoff, men ble tvunget til å endre planene.

Hvordan spanske myndigheter eller internasjonale politimyndigheter ikke klarte å spore opp planleggingen av terroren, som hadde så mange som 12 deltakere og mange måneder med planlegging, er ennå ikke klart.