15.000 i massedemonstrasjon for demokratiet i Tyskland

Igår kveld klokken 18.30 gikk over 15.000 tyske borgere i demonstrasjonstog i Dresden. Disse demonstrasjonene har blitt gjennomført hver mandag kveld siden oktober, og også i andre byer.

Fra å være noen få tusen mennesker i de første gangene, har man nå vokst kraftig og igår telte man altså over 15.000 deltakere.

Arrangørene heter PEGIDA (Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes), oversatt til norsk blir dette Patriotiske europeere mot islamiseringen av Vesten. De har oppfordret mennesker til å protestere mot den innvandringen til landet som man mener har kommet helt ut av kontroll. Også den voksende innflytelsen som radikal islam har fått i Tyskland og Vesten forøvrig er en viktig del av grunnlaget for organisasjonen.

Stor frustrasjon

Demonstrasjonene i Dresden er et symptom på den frustrasjonen som mennesker i Tyskland føler etter de siste tiårs innvandringspolitikk – noe man også ser i en rekke andre europeiske land.

Tyskland har en større innvandring av asylsøkere og ikke-vestlige innvandrere enn noe annet land i Europa. I verden blir man kun «slått» av USA.

180.000 asylsøkere på ett år

Kun i år har det kommet 180.000 asylsøkere til landet, noe som er en økning på hele 57 prosent i forhold til sist år.

Muslima_Fahnen-e1335194081254
EUROPAS HØYESTE INNVANDRINGSRATE: Tyskland troner øverst som mottaker av antall asylsøkere og innvandrere i Europa. Hver femte innbygger i landet er ikke-etnisk tysk.

Tyskland minner mye om Sverige med hensyn til innvandringens omfang. De to nasjonene ligner på hverandre gjennom at myndighetene så langt har holdt befolkningen i et jerngrep av politisk korrekthet. I Tyskland har denne korrektheten mye med landets nazistiske fortid å gjøre.

Sverige blir nå rammet av et voksende folkelig opprør, som spesielt viser seg i den store fremgangen til Sverigedemokraterna. Nå begynner noe lignende å skje i Tyskland. Og det skaper panikkreaksjoner hos den tyske eliten innenfor politikk og media.

En oppsiktsvekkende meningsmåling

Demonstrasjonene i Dresden, som er fulgt opp av mindre demonstrasjoner i enkelte andre byer, har fått mange fordømmende kommentarer fra ledende politikere. Men i politikernes fordømmelser gjemmer det seg en stor uro.

En oppsiktsvekkende ny meningsmåling gjør det krystallklart at motstanden mot den nåværende innvandringspolitikken ikke bare kommer fra noen titusener med demonstranter. Den kommer fra den store delen av befolkningen.

I en ny meningsmåling sier nemlig to tredjedeler av tyskerne (65 prosent), at regjeringen ikke viser tilstrekkelig forståelse for deres bekymringer i forhold til flyktning- og innvandringspolitikken. (TNS Forschung/Der Spiegel).

En tredjedel (34 prosent) sier – på linje med PEGIDA – at de mener at en økende islamisering av Tyskland eksisterer. Det er et meget høyt tall i et land hvor politisk korrekthet er sementert i hverdagen.

Et nytt parti

afdplakat
IKKE VERDENS SOSIALKONTOR: En valgplakat for AfD forteller det mange tyske mennesker mener.

Samtidig har denne folkebevegelsen vokst seg til et politisk parti, som kaller seg PEGIDA’S «naturlige samarbeidspartnere».

Det dreier seg om Alternative für Deutschland, forkortet AfD. Et parti som er motstander av euroen og kritisk ovenfor masseinnvandringen fra ikke-vestlige land.

Partiet fikk 4.7 prosent av stemmene ved valget til Forbundsdagen i 2013 – rett under sperregrensen. Siden den gang har partiet fosset frem og en ny meningsmåling foretatt i september, ga partiet hele 10 prosent av stemmene.

Venstrevridde politikere og media kaster skitt

Akkurat som i andre land er det de venstreorienterte politikerne i Tyskland som er mest høylytte i sine angrep på PEGIDA og de nye folkeprotestene.

Ralf Jäger, sosialdemokratisk innenriksminister i delstaten Nordrhein- Westfalen, kaller PEGIDA for «nynazister i velkledd tøy» – altså nynazister som prøver å fremstå som stuerene.

Dette er ikke en ny metode for å sverte sine meningsmotstandere fra venstresiden. I Sverige brukte den skandaliserte statsministeren Stefan Löfven den samme taktikken nylig, da han kalte Sverigedemokraterna for «nyfascister».

Jägers språkbruk blir imidlertid kritisert av politikere i de etablerte borgerlige partiene CDU og CSU. Men også mange borgerlige politikere – spesielt fra CDU – har vanskelig med å finne ut hvor de skal stille seg i forhold til protestene. De fleste av dem er ytterst uvillige til å innrømme at demonstrantenes krav om innstramming i innvandringspolitikken er berettiget.

Folkelig bredde

PEGIDA har fremlagt et dokument, hvor man formulerer bevegelsens målsettinger gjennom 19 punkter. Her er det svært vanskelig å finne den påståtte «nynazismen».

Punkt 1 lyder foreksempel: «Pegida er FOR å ta imot asylsøkere fra krigssoner og folk som er offere for politisk og religiøs forfølgelse. Dette er en menneskelig plikt!»

Enkelte av demonstrasjonene skal ha tiltrukket seg høyreekstreme krefter, men den brede folkelige motstanden som nå vokser frem har ikke blitt bygget av eller allierer seg med høyreekstreme.

Derfor er Tyskland sin elite nå rystet.

Norske medier henger seg på

Hetsen mot Sverigedemokraterna, og nå PEGIDA, er ikke ukjent for norske medier og politikere. Nettavisen kunne igår videreformidle en sak forfattet av NTB (Norsk Telegrambyrå), som i sin 13 linjer lange artikkel utelot å nevne noe som helst saklig om protestene, unntatt at de er «støttet av nynazister og fotballpøbler«. Hvorfor det skal være en sentral informasjon om demonstrasjonene som har samlet snart 100.000 vanlige tyske medborgere  de siste tre månedene, kan kanskje være verdt et møte hos de ovennevnte redaksjoner.

Nettavisen og NTB valgte da også belelig og ikke benytte dette bildet i sin dekning av saken, noe som setter deres reportasje i et ytterligere merkverdig lys:

DE
NYNAZISTER? På dette banneret som går først i demonstrasjonstoget kan hakekorset, sammen med kommunistflagget, symbolet for venstreekstremistene og det islamistiske flagget sees kastet i søplebøtten. Dette utelater Nettavisen og NTB å informere om i sin artikkel. (Foto: Demonstrasjon i Dresden).

OPPDATERT:

En ny undersøkelse viser også at hele 76 prosent av de spurte i en spørreundersøkelse er helt enige med eller delvis enige i PEGIDA sine demonstrasjoner og deres paroler. De høye tallene gjelder for alle aldersgrupper, inkludert de i gruppen 18-24 år.

D
STERKE TALL: Til sammen 76 prosent støtter eller støtter delvis demonstrantene i Dresden.

 

Relatert:

– Store protester mot islamiseringen av Tyskland

– Shariapoliti patruljerer i Tyskland

– Europeiske journalister er kjøpt og betalt