14-årig jente voldtatt av flyktningbarn i Finland

Den finske medieomtalen om voldtekten i Kempele var igår ganske sparsommelig. Det som fremkommer er at overgrepet skal ha skjedd ved 22.30-tiden utendørs.

Begge gjerningsmennene skal ha overfalt og misbrukt den mindreårige jenta seksuelt og den ene av dem skal ha utsatt 14-åringen for en fullbyrdet voldtekt.

Les også: 50.000 asylsøkere til Finland

D
AMPER STEMNING: Befolkningen i Kempele kommune skal være opprørt etter at de åpnet sine hjem for flyktninger og opplevde at en 14 år gammel finsk jente ble overfalt og voldtatt av to av de som bodde på asylmottaket i kommunen.

To menn skal rett etter voldtekten ha funnet den sjokkerte jenta på stedet hun ble overfalt og ringt etter politiet. Politiet kunne med hjelp av en hund raskt spore opp gjerningsmennene til en bolig i nærheten, hvor de ble pågrepet.

Det finske politiet har ikke villet offentliggjøre de mistenkte voldtektsmennenes nasjonaliteter/etnisiteter. Man har bare sagt at det er spørsmål om to umyndige asylsøkere, og at det kreves tolk for å kunne forhøre dem.

Flere finske medier oppgir imidlertid at det er to afghanske ungdommer i 15-17-års alderen. Sannsynligvis dreier det seg altså om såkalte enslige flyktningbarn. Dette innebærer igjen at alderen de to mistenkte har gitt til de finske migrasjonsmyndighetene ikke behøver å være korrekte, men at de i virkeligheten kan være betydelig eldre enn 15-17 år.

Den finske statsministeren Juha Sipilä har på tirsdag hatt et krisemøte med innenriksminister Petteri Orpto og justisminister Jari Lindholm. Møtet oppgis å ha blitt holdt i anledning med den siste tidens uroligheter på ulike asylmottak i landet. De tre ministrene skal imidlertid også ha diskutert den aktuelle voldtekten i Kempele.

– Saken er alvorlig, ubehagelig og feig, uttalte statsministeren til finske medier.

Juha Sipilä oppgis å i en uttalelse i forbindelse med voldtekten og annen kriminalitet begått av asylsøkere, ha sagt at man bør overveie å endre loven når det gjelder kriminalitet begått av en person som søker om asyl, og om dette skal kunne påvirke asylsøknaden.

D
VURDERER Å ENDRE LOVEN: Finlands statsminister, Juha Sipilä, har de siste dagene sittet i krisemøter vedrørende uroligheter og voldtekter som har oppstått etter opprettelsen av asylmottak i landet. Spesielt en grov voldtekt av en 14 år gammel finsk jente har opprørt statsministeren. Nå ønsker Sipilä å se på om det er mulighet for å endre asylreglene hvis de som søker asyl begår forbrytelser.

Finske medier forsøkte å skjule overgripernes identitet

Dinosaurmedia forsøkte, som de gjør ellers i Vesten, å skjule overgripernes identitet for sine lesere. Men på sosiale medier gikk informasjonen raskt ut og tvang blant annet statskanalen YLE til å endre sin informasjon.

D
SKJULTE FORBRYTERNES ETNISITET: Den finske statskanalen YLE ble tatt med buksene nede, idet de skjulte forbryternes etniske bakgrunn. På sosiale og alternative nettsteder var sannheten allerede ute. Dette førte til at statskanalen måtte gå inn og oppdatere saken sin for å ikke miste ansikt.