12-åring på vei til bursdagsfest banket opp av innvandrere

RASISTISK OVERFALL: En 12-årig gutt ble nylig overfalt og slått og sparket fordi han var svensk. (Foto: Illustrasjonsbilde).
SVERIGE/INNVANDRERVOLD

Hans forbrytelse var å være en svensk gutt i et av Sveriges etterhvert mange "ikke-gå områder". Gutten var der for å feire en bursdag, men istedenfor kake og brus så ble det et brutalt møte med et flerkulturelt område. 12-åringen mottok slag og spark fra en gjeng med innvandrere som mente han var på "deres område".

GHETTO: Drabantbyen Husby i Stockholm har gjennom tiår opplevd at
GHETTO: Drabantbyen Husby i Stockholm har gjennom tiår opplevd at avstanden til det svenske samfunnet har økt så mye at området nå omtales som en «ikke-gå sone» for etniske svensker. I 2013 oppsto det opptøyer i området som førte til ødeleggelser i hundremillionersklassen. 32 politimenn ble skadet, hundrevis av biler ble ødelagt i branner og skoler og barnehager ble ramponert og forsøkt brent ned.

Linda Edenström er en blogger som for noen dager siden fortalte om sin sønns besøk i den beryktede drabantbyen Husby i Stockholm. Et møte som skulle ødelegge hennes til da urokkelige tro på et samfunn med medmenneskelighet og trygghet. Men det går ikke an å misforstå hennes fortvilelse og oppgitthet etter at sønnen ble truet og mishandlet – bare fordi han er svensk.

Helt ærlig, så holder det på å gå til helvete!!! Vi bor i fucking Sverige. Jeg er født i Sverige. I Norrland…svenskere enn det blir det faen ikke..!!! Men ikveld forandret alt seg!

Linda sin sønn hadde reist ut til Husby for et bursdagsselskap. Klokken var omkring 17.

(Jeg) trodde at Husby fremdeles lå i Stockholm…i Sverige. Tydeligvis ikke…Tydeligvis så regjerer et eget motto der ute, in i Da Hoods. Fett coolt. Fett bra. Fett fett fett. Fett fett fucking fett. Jeg vil bare med dette uttrykke min rolle som forelder, min rolle som mamma, som kvinne, som «svenne». (negativt ladet ord brukt om svensker av innvandrere red.anm.). Velg faktisk hva faen du vil, det handler ikke om det. Men etter denne kvelden så har jeg dessverre som forelder ikke noe bedre å si enn: ..Jævla idioter. Jævla småfitter. Jævla rasistjævler. Tydelig så får dere oppføre dere som dere vil.. Fett coolt at dere er tvunget til å være 7 personer for å dytte min 12-årige sønn oppetter veggen ikveld i Husby fordi han IKKE hører hjemme der.

Pøbelen som angrep Lindas sønn sa bokstavelig «Hey svenne. Stopp! Du hører ikke hjemme her. Vi må sjekke deg ut». Hele syv stykker sirklet inn plassen der gutten gikk og presset ham opp mot en vegg der de spurte om hans mor stemte på SD (Sverigedemokraterna), hva faen han gjør i området deres og om han har en mobiltelefon.

Så begynte mishandlingen, blant annet med flere slag mot ansiktet hans.

Hvorfor? For hva? 7 personer… Modig…. strongt… Hva hadde dere for grunn dere jævla horeunger…dere..dere..dere hvordan kan dere si at man ikke hører hjemme der mer enn dere? Dere er så jævlig sørgelige som har denne oppførselen så jeg spyr. Jeg er krenket, men fremfor alt er min sønn krenket. Han har allerede som tolvåring mistet håpet til menneskeligheten. Alt han ville idag var å gi en jente i sin klasse en blomst. Hedre henne på hennes dag. Hennes fødselsdag. At hun bodde litt for langt ut på den blå linjen (t-banestrekningen i Stockholm red.anm.), det var ikke noe han tenkte på…..2014….sørgelig.

Historien er dessverre ikke den eneste man kan finne i dagens Sverige, et Sverige som har mistet sin uskyld. Frieord.no har blant annet skrevet om Husby og andre drabantbyer i Sverige hvor man angriper ambulanser, brannbiler og politi på oppdrag. Offentlig transport har sluttet å kjøre etter visse tider på døgnet. Man angriper og raner bygningsarbeidere som jobber i områdene. Og man raner budbiler og lastebiler som leverer varer til butikker. Ukentlig opplever man skyteepisoder og ikke sjelden medfører disse at noen ligger igjen døde på bakken.

Nå kan vi altså lese at selv ikke barn slipper unna i det «nye Sverige».

Kommentarer

kommentarer