111 skyteepisoder og 17 drept i Stockholm i 2017 alene

Hovedstaden i vårt en gang så trygge naboland har fått nye «rekordsifre» når det gjelder dødelig vold. 111 skyteepisoder, 54 mennesker skutt og 17 drept.

Det er resultatet for 2017 så langt.

Ler mer: Det nye Sverige – Bombe- og skuddsikker politistasjon – politibetjentene kjøres til jobb

Så sent som den 20. november ble en mann skutt ihjel i Mariehäll og den 2. desember ble en person skuddskadet i Rågsved.

Dessuten er skyteepisodene verre i dag enn de var for noen år siden.

Les også: Multikriminell innvandrer bak drapsforsøket på politimann og familien hans

Tidligere skjøt gjerningsmannen for å advare offeret og siktet for eksempel mot beinet. Nå skyter man oftere for å drepe.

Ofte er det mange skudd og man skyter på steder på kroppen der man ikke overlever og som er vanskelige å beskytte, sier Manne Jönsson, sjef for grov kriminalitet i politiområdet Syd, til Mitti.

Les også: 15 mord, 44 mordforsøk, 58 grove mishandlinger, 62 mishandlinger og 16 mordbranner – EN måned i Sverige

Ifølge politiet er det flere faktorer som sammenlagt nå har fått den dødelige volden til å stige, blant annet er det større tilgjengelighet på våpen og en økt konkurranse om narkotikamarkedet. Også en større «likegyldighet» blant de kriminelle har en betydning, mener Jönsson.

Dessverre er det ikke bare hovedstaden som opplever en slik negativ og skremmende utvikling. Andre storbyer som Gøteborg og Malmø følger tett etter.

Les også: Krig i Malmø: Fire skuddepisoder på en dag – mann drept, bussjåfør og barnefamilie beskutt

Relatert: