12 politimenn skutt – 5 drept – ved Black Lives Matter-demonstrasjon i USA

UTENRIKS/USA

Fem politimenn har blitt skutt og drept av snikskyttere i forbindelse med en demonstrasjon i Dallas arrangert av den venstreradikale organisasjonen Black Lives Matter. Ytterligere syv politimenn skal være skadet.

OPPDATERT: Tre personer skal nå være pågrepet av politiet i Dallas. En person tok livet sitt under en konfrontasjon med politiet i en garasje.

Angrepet skal være det dødeligste for politifolk i USA siden terrorangrepene 11. september 2001.

På torsdag hadde et par hundre tilhengere av den venstreradikale organisasjonen Black Lives Matter samlet seg i Dallas for å protestere mot politivold.

I forbindelse med demonstrasjonen skal polititjenestemenn som var der for å opprettholde ro og orden blitt angrepet av snikskyttere – som drepte fem og skadet ytterligere syv politimenn.

Det skal det ha vært minst to snikskyttere som inntok posisjoner høyere i landskapet, hvor de fritt kunne skyte på politiet.

DREPT AV AFROAMERIKANER: Politibetjent Brent Thompson er en av
DREPT AV AFROAMERIKANER: Politibetjent Brent Thompson er en av de drepte politimennene i Dallas i natt. (Foto: CBS).

Ifølge amerikanske nyhetsmedier skal tre personer være pågrepet.

Ved halv åtte-tiden idag, norsk tid, skal Dallaspolitiet ha informert om at man forhandler med ytterligere en mistenkt som har barrikadert seg i en garasje i sentrale Dallas.

Den mistenkte har skutt mot politiet, og hevdet at «enden er nær» og at han kommer til å drepe flere politimenn. Den mistenkte har også sagt til politiet at det finnes bomber over hele sentrale Dallas.

Afroamerikanere hyller politidrapene

I det som ses som spesielt avskyelig, er hvordan afroamerikanere bruker sosiale medier til å hylle politidrapene og komme med rasistiske uttalelser mot hvite mennesker.

Cm14MekWgAADmGs