Etter at det kom ut at det var en tunisisk statsborger som bodde i Frankrike som var ansvarlig for terrorangrepet i Nice sist uke, så gikk den polske innenriksministeren, Mariusz Blaszczak ut og sa at dette var et resultat av år med multikulturalisme.

Les mer: Muslimsk terrorist kjørte lastebil inn i folkemengde med kvinner og barn i Nice- drepte 84 – ropte «Allahu Akbar»

Blaszczak holdt en betydelig annen tone enn andre ledere i Europa og koblet massiv muslimsk innvandring med terrorisme.

På temaet Frankrike, som har opplevd over et dusin terrorangrep på under to år, så sa ministeren at ved å avvise masseinnvandringen så vil hans regjering kunne unngå å begå de samme feilene som mange europeiske myndigheter har gjort.

Under et intervju med TV-kanalen TVN24, så uttalte ministeren at han tror at Europa vil bli tryggere med færre og ikke flere muslimer.

Les mer: Fransk mor og hennes tre døtre knivstukket på feriested – muslimsk mann arrestert

Les mer: Terrorangrep i Paris – 12 døde – politimann henrettet av islamister

Innenriksministeren la til at han mener at Visegrad-gruppen – Polen, Ungarn, Slovakia og Tsjekkia – ikke er truet av terrorisme i en slik grad som land som Frankrike fordi disse landene «ikke ønsker nykommere å etablere seg» hos dem.

Blaszczak mente at Frankrike er «i en mye mer vanskelig situasjon enn Polen», og påpekte at forskjellen lå i nasjonenes ulike innvandringspolitikk.

– Polen ville også være i en slik situasjon hvis ikke det for regjeringsbytte ved siste politiske valg. Vi hadde allerede hatt tusenvis av migranter fra Midtøsten og Afrika, fortalte han videre til TV-kanalen.

Les mer: Flyktningbarn angrep togpassasjerer med øks i Tyskland – skrek «Allahu Akbar»

Den nye regjeringen, representert ved PIS (Lov og rettferdighet), som ble valgt inn sist oktober, ble den første siden Sovjetunionens fall som vant en absolutt majoritet av stemmene.

Den tidligere regjeringen, PO (Borgerplattformen) ble kastet ut av velgerne etter at de hadde sagt ja til å ta imot tusenvis av flyktninger og asylsøkere fra muslimske land.

Ifølge innenriksministeren var PO på vei å gjøre de samme feilene som andre vestlige land og at de «nyankomne fra Afrika og Midtøsten rett og slett er uintegrerbare».

Les mer: Muslimer drepte 31 og skadet 250 i Belgia – eksplosjoner på t-bane og flyplass

Les mer: Etter Belgia-terror: Polen nekter å ta imot muslimske flyktninger

Mariusz Blaszczak la vekt på at europeiske verdier og kultur har sine røtter i kristendommen og argumenterte for at kulturen og verdiene til de nyankomne ikke kan sameksistere på vårt kontinent, samt at multikulturalisme er et «feilaktig» konsept.

Den polske ministeren kom med et sterkt angrep på vestlige politikeres respons til migrantenes mislykkede integrering.

Blaszczak satte spørsmålstegn ved hvordan vestlige politikere etter de to terrorangrepene i Paris sist år, samt de massive seksuelle overgrepene i Tyskland på nyttårsaften, fremdeles kunne stille seg bak og støtte «multikulturalisme» og «mangfold» som offisiell politikk.

Les mer: Sluttrapporten fra Køln klar – nesten alle overgriperne var asylsøkere og ulovlige innvandrere fra muslimske land

Les mer: Mor og sønn brutalt knivdrept av utvist asylsøker på IKEA i Sverige

Ifølge innenriksministeren så skal «myndighetene opprettholde innbyggernes frihet og sikkerhet», og fordømte reaksjonene i Frankrike etter terrorangrepet.

Han mente at det å arrangere «marsjer og tegne blomster på fortauet» ikke ville løse problemet med terrorisme.

Blascz gikk også hardt ut mot Unionens høye representant for utenriks- og sikkerhetspolitikk, Federica Mogherini:

– Vi må ta avstand fra politisk korrekthet og kalle ting for hva de er. Istedenfor å felle tårer som Mogherini… og organisere marsjer som ikke løser noenting, så bør myndighetene sørge for sikkerheten til sine innbyggere.

Les mer: Skoleeleven Mads (17) stukket ned og drept av tre innvandrere i Danmark

Relatert: