I sin fars fotspor

Sønnen gjør ære på sin far, den beryktede massemorderen ansvarlig for å ha planlagt drapet på rundt 3000 amerikanere da World Trade Center ble ødelagt i 2001. I en lyd- og videotale publisert av den al-Qaida-tilknyttede nettsiden Sahab, oppfordrer Hamza Bin-Laden til terrordrap, spesielt på jøder.

I et intervju med CBS advarer Ali Soufan, en tidligere senior FBI-agent, om at den 28 år gamle Hamza Bin Laden har rykket frem i al-Qaidas kommandostruktur, og om at han vil forsøke å utføre et angrep for å hevne drapet på sin far, som ble funnet og drept av amerikanske spesialsoldater i Pakistan.

I videoen oppfordrer Hamza Bin Laden islamske terrorister til å «finne jøder overalt og drepe dem», inkludert i Europa og USA. «Vi må lete etter jødiske vantro overalt. Hvis du ikke kan utføre angrep i okkuperte palestinske territorier, må du lete etter jødene hvor de er, i Europa, USA og andre steder i verden,» sier Hamza i videoen, ifølge Ynet News.

I tillegg til Hamza’s oppfordring til å «straffe jødene», publiserer al-Qaida-magasinet også et lydopptak med tittelen «Guide to the Jihadist Suicide Bomber», som inkluderer hundrevis av tips og anbefalinger for rekruttering og håndtering av terroristoperasjoner.

Som en del av arbeidet med å minnes drapet på sin far, gir Hamza Bin Laden instruksjoner om hvordan man kan utføre terrorangrep og oppfordrer unge muslimer til å bli med i organisasjonen.

Ali Soufan, den tidligere senior FBI-agenten, sier til Ynet News at flere brev funnet i huset i Pakistan hvor Bin Laden ble drept, indikerer en stor nærhet og beundring mellom far og sønn, samt en plan for å markedsføre Hamza som ny toppsjef for organisasjon. Uttalelser Hamza har gitt de siste årene minner veldig mye om faren sine når det gjelder stil og innhold, skriver Ynet News.