Nettsiden Breitbart sin britiske utgave rapporterte nylig at Europol nå snakker om risikoen for at muslimske terrorister skal bruke bilbomber for å angripe mål i Europa.

Dette er en taktikk som så langt kun har vært brukt i Midtøsten.

Det har allerede vært en terroraksjon med bruk av bilbombe som har blitt avslørt i Frankrike tidligere i år. Da arresterte fransk politi to muslimer etter at man fant en bil med gassflasker i nærheten av katedralen i Notre Dame i Paris.

Les også: Europol: «Høyreekstremister minst farlige i Europa»

Europol har også sagt at de nylige terrorangrepene i Paris og Brussel kun har styrket islamsk stat sin tro på å gjennomføre flere angrep.

– Frankrike har fremdeles høy beredskap for terrorisme fra IS, står det å lese i rapporten fra Europol.

– Dette gjelder også Belgia, Tyskland, Nederland og Storbritannia.

Dette er alle nasjoner med svært høy innvandring fra muslimske land.

Les også: Sjokkavsløring: Franske myndigheter skjulte grusom tortur av terrorofre i Paris

BATACLAN. Grusomme scener utspant seg inne på konsertlokalet og 89 uskyldige mennesker ble enten skutt, sprengt eller torturert til døde av islamistiske terrorister.
BATACLAN. Grusomme scener utspant seg inne på konsertlokalet da 89 uskyldige mennesker enten ble skutt, sprengt eller torturert til døde av islamistiske terrorister. IS-terroristene er rapportert å ha stukket ut øynene på sine ofre, kastrert menn, skjært opp kropper og stukket kvinner i underlivet med kniv. Flere av ofrene skal også ha blitt halshugget. (Foto: Etter terroraksjonen på Bataclan).

Rapporten fortsetter:

– Estimater fra ulike sikkerhetstjenester indikerer at flere dusin personer som er styrt av IS kan være innenfor EUs grenser og har kunnskap og mulighet til å utføre terrorangrep. Det er også indikasjoner at IS har planlagt terrorangrep i Europa helt siden 2013.

Rapporten la også til at det var «udiskutabelt at noen av terroristene har kommet inn i Europa under dekke av å være flyktninger».

Les også: Muslimske terrorister planla å forgifte barnehagebarn med giftig iskrem

D
AVSLØRT: Mange av flyktningene har blitt gjenkjent på bilder de har lagt ut på sosiale medier. Men flere av dem har klart å unngå å bli avslørt og Europol frykter nå at de ønsker å gjennomføre terrorangrep i Europa.

Les mer: Europol: 5.000 islamister oppholder seg i Europa

Flere av jihadistene som har stått bak massedrapene de siste årene, blant annet i Paris i november i fjor ble avslørt å ha kommet til Europa gjennom Hellas med flyktningstrømmen.

Greske myndigheter innrømmer at minst to av dem kom til kontinentet vi øya Leros, registrert som asylsøkere.

Et par måneder senere ble to menn pågrepet i Østerrike i byen Salzburg under mistanke om ytterligere angrep mot den franske hovedstaden.

Les mer: Tysk polititopp: Å leve med terrortrusler er «den nye normalen» i Europa

Det viste seg at de hadde kommet inn i Europa gjennom den greske øya samtidig som terroristene som sto bak terroraksjonene i Paris.

Relatert: