VIDEO: Kjedelig, interessant eller skremmende? – robotene kommer!

TEKNOLOGI

Teknologien går utrolig fort fremover. Vil mennesker behøve å jobbe i det hele tatt i fremtiden? Selvdrevne biler, båter og fly, og selvdrevne fabrikker uten behov for menneskelige arbeidere - fremtiden kommer om vi vil det eller ikke. Se to videoer som gir et innblikk i hva vi har i vente.

Å gå på skole hjemme med en lærer som et hologram i din egen stue. En selvdreven bil i garasjen. Pakke på døren fra Posten – levert av nok en selvdreven bil. Fabrikker og logistikk drevet av roboter, uten behov for noen menneskelig interaksjon. Roboter som lager mat og roboter som serverer deg øl. Roboter som klipper gresset ditt og støvsuger stuen din. Roboter som går tur med hunden din. Roboter og teknologi som tar av og lander fly, båter på sjøen uten kaptein. Roboter som tilbyr sex.

Kjedelig, interessant eller skremmende? Uansett hva vi måtte mene om fremtiden, så vil våre liv – spesielt våre barnebarns liv – være svært annerledes enn den vi selv opplevde. Og den kommer til våre liv med stormskritt.

Se to filmklipp som gir et lite innblikk i robotenes inntreden i våre liv.